Istiskuva vozduh pred da mi ja stavi mm,od utre ke proba i so drzenje na iglata nekolku sekundi...mene testot i denes na 9 den posle prenos povtorno pozitiven,no sega pocnuva nekoi bolki vo dolniot del vo stomahot kako d me presecuva se plasam.... Denes se slusnav so mojot doktor na 20.7 odam za krv da se potvrdi bremenost se nadevam Gospod ke e so mene se da e vo red
Кај клексанот не треба да се истиснува воздухот. Треба да е на крајот од течноста, и всушност тој е тој што ја задржува цела течност под кожа зошто доаѓа на крај.
Mila jas koga pocnav pred nekolku godini so ivf otkoga pocnav so hormoni od 52 kila na 78 stignav. Sega ne velam deka e samo od hormoini , mozda i drugi faktoripridonesle na toa samo znam deka edvaj nekolku kila spustiv, so zdrava hana i vezbane a porano mi bese pobrz metabolizam sega sve mi e poremeteno, taka mozda e sve individualno nekoi gubat na kila, kaj mene takov efekt imaa
Здраво На 05 07 ми беше трансферот од симптоми само имам чувствителни и болни гради со изразени вени дали е тоа симптом дека можеби било успешно бидејќи сабајле правев тест со лабоквик излезе негативен на 10 ден од трансферот?
Од прогестерон боцкаш пролутекс или прогестерон депо, прогестерон депо се мускулни такви не сум боцкала бидејки требаше да одам секоја вечер во болница да ме боцкат а пролутексот сама си ги боцкав и мене ми остануваше некоја капка во шприцот а и сигурно ми е и истекувало по една две капки не е ништо страшно тоа
Od ovie mila,mene mi rekoa deka mm treba da mi gi bocka gi pocnav od denot na punkcijata i plus estrofen 3*1
А овие кои ти ги препиша? Прв пат го гледам овој прогестерон? Дали ти дадоа насоки како се користи. Јас колку што успеав да најдам инфо овој како прогестерон депо се боцка мускулно.
Кои испитувања ви ги препорачуваат во случај кога воопшто не се јавува срцева акција односно не правилен развој. Примав клексан 1×40 плус аспирин ради мутации.. Мутациите се хетерозиготност во ITGB3 и МТRR и хомозиготност во MTHFR677. Предлог од трансфузиолог исто освен фолна и б12 од 1000, а јас пиев импрл а тие имале нешто помалку. Препрашав ивф докторот откако ми кажа дрка плодот не е ок но неговиот став беше дека неможе толку да влијае . Брисеви, пап, микробиолошки уредни. Единствено кариотип и торч немаме правено. Дали и треба сега да кариотип да праиме за мене и мм бидејки веќе имаме замрзнато ембриони а на плодот сега ке напраиме. Торч ке направам. Ивф докторот вели "можеби" слаба терапија со клексани. Знам прочитав некои членки дека примаат поише клексани.. според мутациитр одредуваат? Се распишав.... избезумена сум
Да направи си кариотип и за тебе и за сопругот јас имам правено е сега за термин незнам што да ти кажам многу тешко се наоѓа и торч си наорави барем да ти бидат сите испитувања направени.. многу ми е жал за ова што ти се случува но се надевам дека ке го најдеш одговорот каде е грешката и зошто се случува ова.. некој ако има да те предложи нешто друго да испиташ
Mojot doktor sto mi vode invitroto,imam cel plan prvo bev so drugi inekcii od denot na punkcijata ovie gi pocnav... Kinderwunsch klinika vo Salzburg Da muskularno,maz mi ima za sekoji inekcii obuki vo klinikata veke ne si osekam ni leva ni desna strana ako veruvas
I Jas sum homozigot na MTHFR, I za razlika od MK dva pati pravev IVF so svoi j.k i nitu ednas nemav kleksan tuku aspirin. Posle pocnavme IVF vo Ceska i preporaka na doktorot bese kleksan barem 15dena pred transfer a duri ako ima uspesna bremenost I do 12 nedela. Se konsultirav so Dr. Jani Angelovski i toj potvrdi zaradi homozigot na MTHFR mora kleksan 2 nedeli pred transfer i posle. Terapijata mi e 0.4ml ednas navecer kleksan. Napravete Kariotip I drugi ispituvanja sto nemas napraveno. Se nadevam naredno da bide uspesno
Да се беше супер.. единствено клексаниве ми изгледаат како проблем. Имаат направено пропуст ради мутациите...или треба и 15 дена пред трансфер или поголема доза..