Zdravo na site, Jas sum nova na forumot. Vo proces sum na invitro (icsi) za prvpat. Vcera mi bese 6ti den kako se bockam so Ovaleap, a vekje 2 dena se bockam i so Orgalutran cija funkcija e da spreci prerano sozrevanje na jajce kletkite. No vcera se ispaniciv zatoa sto vidov vaginalen iscedok isto kako pred ovulacija (proziren). Imam zakazano eho duri utre, a strav mi e deka vekje imav ovulacija. Obicno ovulacija imam na 10tiot den, a vcera mi bese 7mi den od ciklus. Kje zamolam nekoj dokolku ima iskustvo da spodeli dali imal takov iscedok (ne bese mlecno bel, tuku proziren). Bas se razocarav, a konecno imav nadez deka se si tece vo red i kje zavrsi stradanjeto posle 3 god . Fala
Ne se sekiraj mila toa e od horm9nite ne ti e ovulacija i jas pred punkcija imav isto ne se stresuvaj za dzabe doktorite si ja znaat rabotata toa e sema i te sledat sigurno na eho znaat koga ke bide so lesno do kraj
Fala mnogu ❤❤❤ Se panicam zosto prethodno pravev inseminacii i pri prvata inseminacija mi ja propustija ovulacijata, se nadevam nema da bide taka i sega. A dali odmaravte vo tekot na cela postapka? Citav deka pri stimulacija ne treba da se sportuva zosto moze da se povredat jajnicite. Jas si praktikuvav prethodno pilates povekje za psihicko zdravje nego za fizicko, ama sega nekako strav mi e. I neznam dali sto ne bev fizicki aktivna ovaa nedela, mi izlegoa i hemoroidi Taka mi bese i pri prvata inseminacija, a moze i od hormonite da e...ama kje izdrzam se samo da bide
И јас имам исцедок баш како белка од јајце, ист како за време на овулација и вчера се загрижив и почнав да читам околу тоа и пишува дека тоа е поради покачување на естрадиолот и јајниците си ја вршат својата работа.
Ne treba vezbanje pred punkcija da ne predizvikas pukanje na folikulite odmarj sega do punkcija izbegavaj tesko da digas
Zdravo devojki nz dali vidovte nz fb na stranicata na sistina za testovi korona, ve molam ako na nekoja i pobarat a ima utre termin da mi pise jas imam termin vo sreda, dw znam dali da teram deka vadat testovi
Тоа е за пациенти што ке имаат некоја интервенција и што ке бидат задржани а не е за пациенти што ке одат на конторла така да нема потреба од тест а ако сакаш можеш да звонеш на бројот на систина ке ти кажат и тие самите
Здраво, имам едно прашање за тие што скоро биле во Ремедика. Разбрав дека болницата ќе има нови сопственици. Се надевам за добро ќе е, ама каква е состојбата со докторите таму? Конкретно ме интересира за Димитров и Петановски - претпоставувам сѐ уште се во Ремедика, ама дали таму ќе останат? Ако некој има информација може и тука пише, а може и во приватна порака. Благодарам.
Zdravo devojki dali moze nekoj da mi dade broj tel od dr Tase Trpcevski?Vo sabotata mi stavi serklaz pa moram itno nesto da go prasam
Мила, секогаш ги читам твоите коментари со внимание, пошо апсолутно држат вода според мене и за мене. Во последниот дел само не се согласувам од причина што не на секој му е детално објаснето за неговата ситуација. Значи конкретно кај мене, беше престанок на срцева после 6та недела и одма ми рекоа киретажа. За воља на вистината никогаш немав правено до тогаш, и бидејќи тој кој ме водеше 2 години така кажа, веруваш дека така и треба... Ден пред киретажа, ме фаќаат невидени грчеви, му пишувам на докторот вика нормално е, се грчи матката бла бла... Јас сега сфаќам дека сум се исчистила природно, бидејќи го видов тоа што го исфрлив. Но сепак наредниот ден си бев на киретажа со тоа што ми рекоа дека супер сум прошла и дека нема потреба да го испраќам на испитување дополително (што да пратам кога отиде ден претходно во канализација?!?!?!) Ме фаќа језа колку сме неинформирани и колку е сето тоа во корист на докторите.... Дај Боже сите да си дојдеме до посакуваната цел, и се ова да заборавиме.
Ве молам за хелп женски, нема дс го искористам ваучерот, сплет на околности, последно беше операција, и одмор 2 циклуси после неа пред да почнам било што, до тогаш ќе истече. Пишав е маил со се отпусни писма, образложение и чекам да ми вратат да знам што понатаму. Документи со бр на досие ми е таму еден куп можам само оние 6м рок што имаат испитувања да ги направам од ново. Молам членка што има искуство да ми пише. Се надевам ке ми одговорат, знаете друг маил освен info@fzo.org.mk? Убав ден и многу мешиња летово, нека е плодно