Нема потреба да им праќаш ништо, ќе си поднесеш нови документи од тие што ќе истечат, сите што не се истечени ќе ти стојат таму, ќе ти издадат нов ваучер наместо стариот после 6 мес.
Ama ako mislis deka ne treba da imas fizicka aktivnost ne pravi, bidejki psihataaa e najbitna. Jas imav bolki vo stomak i naduenost i da sakav da pravam fizicka aktivnost ne mozev ama mnogu pesacev.
И јас се имам боцкано и со сигурност ми ги дадоа наместени на точната единица(отстрана ги пишува и моите мислам на 300 беа подесени) и нормално со течност внатре, се боцкаш во стомак малку на косо иглата
Vo sustini ne sum nestrpliva ama ovie 13 dena posle transfer me napravija najnestrplivo covece na planetava,na 7 den pravev eden test pozitiv denes pak povtoriv od obicnite,imam za beta na 20.7....neznam dali mozam kafe pred da idam na krv ili ne? Drugo pitanje ako odam utre kaj mojot maticen za beta dali ke bide loso toa sto na 20.7 imam vo klinikata....ne samo sto sum nestrpliva nego spored nih ke moram na 21 da se vratam na rabota ( ne davat bolovanje deka e privatna klinika) a taka kaj maticniot barem ke imam dokaz za da mi prodolzi bolovanje
Најпрвин честитки за позитивниот тест е сега откако ке направиш бета ке идеш кај матичниот и ке ти даде предлог за продолжување на боледување за кај специјалист гинеколог на ГАК или ако си од друг град за во твојот град и ке ти продолжат уште 15 дена и потоа ке видеш што како ке биде дали ке има потреба да ти продолжуваат или не но тоа мора да го направиш утре за тоа што тој предлог се носи во фонд и нз кој ден ви е комислијата да не го пропуштиш најдобро утре на бета потоа матичниот само предлог и да продолжиш барем уште 15 дена
Ti blagodaram mila na odgovorot i na cestitkite,neka Gospod dade site da si bideme so bebcinja vo raka...jas sum vo Avstrija nemam nisto so fondot posto samata klinika bese podnela za odobruvanje del od fondot ostalo se mi e na privatno,kaj mojot ginekolog imam duri vo avgust termin ceka da ima srceva reakcija,do 1 mesec bolovanje mozam preku maticen i zatoa moram da imam dokaz deka sum bremena za ovoj da mi prodolzi pisav prethodno kolku tesko dava bolovanje ovie 15 dena gi dobiv so placenje i objasnnuvanje deka mi e strav da rabotam posle transfer i so eden kup sliki od mojata rabota za da vidi sto rabotam...zatoa sakam ako ne e problem 2 dena pod red da se ispituva beta da odam utre i kaj nego da mi ispita za da imam osnov da mi prodolzi do 5.8 a na 20.7 imam vo klinikata kad pravev invitro
Оф незнсев дека си во странство инаку можеш да направиш бета кај нас препорачуваат на 48 часа за да се види како се дуплира ама мислам дека не е проблем и на 24 ти можеби е требало денес на направиш па на 20 пак да повториш ама ништо ке видеш што ке ти каже докторот
Ti blagodaram mila,na site Gospod da ni dava i site da se raduvame so pozitivni testovi i da si imame bebcinja vo raka....
Дали некоја била брзо на трансфузиологија за извештај за клексани? Наводно сега веќе кај нив неможело туку на гак имало "доктор" кој со резултати од трансфузиологија и мутациите ако се спремаме за ифв да земеме извештај?
Денес имав термин кај Јани, ама докторот уште е отсутен па замена имаше. И објаснив дека сум со мутации и препишана терапија од докторот од почеток веќе трет месец и не ми кажа нешто вакво. Само дека боцкав и лабораторија денес не стигнав да го земам извештајот дека матичната ми беше прва смена. Утре ќе го земам и ќе споделам дали ми препишала терапија. Инаку на ГАК и претходно препишуваа терапија. Јас во јануари рефундирав со изврштај од таму.
Ако не ти е тешко сподели инфо те молам до лани знам дека др.јани препишуваше терапија -негов пациент сум но наводно промениле сега... па ме интересира дали ќе треба малтретирање на повеќе места
Ti blagodaram,neka bide kaj site so pozitivni i visoka beta Ovde ako si truden ne si bolen...dodusa ovde i posle transfer ti velat oti sledniot den mozes da rabotis i fukncioniras normalno....za da.si sednam doma.da ne rabotam mora ginekologot da mi dade.dokument,a do togas ke moram da se vlecam preku maticen doktor na bolovanje pa malku rabota i se taka ..
Бременоста не е болест се согласувам. Незнам во која држава живееш меѓутоа ако имаш физичка работа, стресна работа или извршуваш работни задачи за кои сметаш дека ти претставуваат потешкотија најдобро е да си користиш боледување.
Здраво, Кажете ми правела ли некоја од вас генски мутации на трансфузиологија и за колку време ги добивте резултатите, бидејќи мене ми рекоа за 10 дена и тоа беше минатата недела, ама ништо, идам оваа само АФА изработено и жената на шалтер ми вика сабајле да сум дошла, има врска кое време ги зимаш резултатите или културно ме откачи женава... Поздрав,