I stresna i fizicka,ili ke trcis cela smena ili ke pravis navedni se ispravi se i digni pa slozi....zatoa sakam bolovanje
Дали др. Јани е на одмор? Мене ми рече во петок да го побарам со приоритетен упат.Дали неговата замена само препишува претходна терапија или дава сопствено мислење после анализа на крв?
Zdravo devojki, deneska mi e 6 den od transfer i nemam nikakvi simptomi, samo malku stomacni bolki. Me fatit panika i stravot
Незнам дали е на одмор или уште се опоравува, ама вчера не беше таму. Замената многу не беше заинтересирана, само ме праша што како и објаснив каква тетапија и зошто ми препишува Јани и ме прати во лабораторија. Денес после 1 треба да видам кај матичната дали воопшто ми пишала терапија и колку.
Здраво, ме интересира околу боледување, дали следуваат 14 само после трансфер и како оди тоа (читав некои постари пораки по групава) но дали ќе може некој да објасни повторно? Колку што прочитав денот на пункција не може да се земе како боледување и изгледа ќе мора како ден од одмор или грешам? Edid: Дали на пример може да се земе само една недела после трансфер?
Матичен гинеколог може да ти даде 15 дена од ден на трансфер. За денот на пункција или од пункција до трансфер евентуално да замолиш матичен општ да ти даде боледување. Боледување можеш колку дена сакаш, можеш и воопшто да не користиш. Само да знаеш ако ти отвори матичен гинеколог и го прекинеш после тоа 30 дена нема да може да ти отвори нпво боледување со таа дијагноза. Затоа ако не планираш да седиш дома подобро измоли се со општиот да ти даде боледување, а од гинекллог чувај за понатаму дај боже ако е успешно, да не ти притреба.
Фала ти многу, ова е добар совет. Јас би сакала денот на пункција да не го трошам од одмор, ама не знам како да го изведам тоа. За еден ден веројатно од матичен лекар. А потоа здравје ако биде се во ред и правиме трансфер не би сакала повеќе од 7 дена (освен ако нема потреба). Секако мојата работа не е физичка, а имам можност и од дома да работам. Но матичниот доктор (не гинеколог) ќе мора некоја друга причина за боледување да ми пише, или?
@princess5 @Sienna_MK за жал јас не завршив со замената за Јани ништо. Во извештајот ја препишала терпијата што ја примам од претходниот извештај, ама не ставила количина туку консултација со матичен. И сега ќе морам на ГАК за да се покријам до наредна контрола за рефундацина и да се молам дека Јани ќе продолжи и понатаму да биде коректен како до сега. Сега од 23.07-15.08 немам извештај за рефундација
Да општиот не може да ти пише дијагнози поврзани со бременост и гинеколошки. Мене ме водеше како вироза последен пат. Јас се зезнав последно затоа и предупредувам. Користев 15 дена однгинеколог од трансфер до тест. После тоа решив да си одам на работа. Арно ама прокрварев и морав пак дома. Матичниот не можеше да ми отвори боледување, па морав од општиот, па да се молам кај него за 15 дена, па одмор да трошам за да се покривам.
Др.Јани не е на одмор но не е ни таму бидејки е хоспитализиран (таака од таму рекоа, колку е вистина и што како е -незнам) така да инфово не ми го земај здраво за готово
Ќе одам секако не се малку пари во прашање, а нов термин за кај Јани дури за 15.08 успеав да фатам. Ама ова што го прават е тортура. На 40+ треба да се маткам по клиники само затоа што госпожата ја мрзело да пише количина. Плус се гледа дека и покрај терпија што ја примам константно времињата се скратени, значи не смеам да прекинувам терпија. Ми доаѓа да си поплачам од мака
Оф бе душо, многу ми жал што толку си се изналтретирала за џабе и сега пак треба да се малтретираш,кој знае дали докторот ќе дојде на работа во петок, ако плус е хоспитализиран може и јас нема да го видам. Како може да не ти стави количина?! Сигурно знае дека се за рефундирање или едноставно не сакаат одговорност.Мене за тој приоритетен упат ми го откажаа терминот од 15.08, бидејќи не може да се има термин и плус да се зима приоритетен упат ако сакаш да одиш порано на контрола, значи и на мене може да ми биде за џабе одење, како и да е ќе пишам дали се вратил во петок
Neznam sto e ova ama moze na nekoj ke mu se najde.... парови кои имаат утврдени хромозомски дефекти или неправилен кариотип https://zmc.mk/blog/na-nov-i-na-sov...fwkgLE2tO5ddl4D-wocAw2hQ4nqw4T66co3f5WRIFLniM
Незнам што да кажам. Ама ако е како што проструи инфо дека и на инфективна бил, многу е веројатно да не дојде оваа недела. Стварно да му се смачи на човек и од боцкања и од трчања по лекари, згора на се и ќе се изживуваат. Убаво и објаснив дека ми е за рефундација, дека редовно ми ја препишува докторот терапијата веќе 3 месеци. Ама бездушни. Жал ми е за човекот го растргнавме и сите кај него зошто другите бе ги интересира нашата борба и мака.
Мила незнаат кога ќе дојде, рекоа да е на одмор би знаеле, но вака незнаат... ((јас затоа решив да го чекам него понатаму отколку да се маткам со резултати од таму,па кај мат.гинеколог па на гак... па дали ќе дадат за пред трансфер, а реално на броени пари недакам да нешто што следува рефундорање да ги фрлам така.... поготово ако на пример Др.Јани последен пат 2на ден ми имаше препишано)... Баш сподели инфо и ти кога ќе одиш
Zdravo ovie gi napraviv bo institut za humana genetika i ne sum od skopje i preku drug gi zedov i sega dali moze nekoja da mi kaze kakvi se ili kako da stapam vo kontakt so niv pa da mi kazat.
Со овој резултат ке идеш кај матичниот гинеколог или ако имаш почнато постапка за инв обавезно кај инв докторот и тој ке ти одреди терапија сличен е како мојот резултат