Fala vi sto poskoro i kaj vas,i kaj site sto se borime Gospod da ne blagoslovi so dete vo raci Da vi e ziv i zdrav i cel zivot da ve raduva
Здраво, Може ли некоја од вас да ми пише дали била на преглед во систина од овој понеделник, бидејќи кај нив на страната имаше објава дека хоспиталните мора да прикажат пцр тест(невакцинираните) и антигенски (вакцинираните и прележаните). Ова претпоставувам е за пациенти кои ќе лежат таму, ама наредна недела сум на преглед и сакам да бидам сигурна. Ви благодарам однапред. Поздрав
Zdravo zenski.Vo ponedelnikot bev na transfuziologija vo Sk.Mi zemaja krv za ispituvanja za site ispituvanja bidejki prv pat gi pravam,plativ 2.700 den.Sestrata sto mi zemase krv mi rece za edno od ovie ispituvanja za 10 dena na transfuziologija vo Bitola ke si go baras(bidejki sum od Bt)a za drugite ke gi pustime kaj mat.ginekolog ama tie ke pokasno ke bile gotovi.Prasanjeto mi e doktorkata sto bese na transf.namesto Jani mi zakaza kontrola so rezultatite na 01.08. a jas mislam deka do togas nema da bidat gotovi rezulatite.Kakvo iskustvo imate vie za kolku vreme vi stignuvale rez?Blagodaram i sorry za dolgiot post.❣️
Честитки! Нека е жив здрав и од Бога благословен! Јас денес имав пункција и ќе ми требаат некои од овие лекарства. Каде сте вие?
Здраво женски, ме интересира коклу ви бил прогестеронот пред пункција (т.е на ден на стоп инекција) и која е добра вредност за да се продолжи со трансфер?
mene progesteron mi bese na den na transfer 22 dr vikase super e sega kolku treba da e vrednosta neznam tocno da ti kazam
Фала ти многу Да, има логика, но дали се сеќаваш дали на ден на пункција или на ден на стоп инекција? Јас од сите испитувања што ги најдов вика дека е најдобро да е од 1 до 1.25 на ден на стоп инекција, но кај нас докторите би сакале да е под 1.
Офф ич не памтам тоа убаво ама се мислам пред стоп дека беше, зошто на ден на пункција мислам не ми испитуваа преку крв тоа. Ама сепак не сум сиг 100% дека одамничка беше. Битно знам пред пункција само дека треба да биде под 1 така го сакаат. ❤️
Девојки се спремав за трансфер со замрзнати сега во август.. Ама.. короништево ме закачи и сега не знам на две мисли сум, дали да си правам трансфер, или да одложам. Да проверам крв па ако е се во ред да си терам постапка. Некоја од вас да правела трансфер по прележана корона?
Хеј женски, трансфер во Систина прават само раб денови (пон-петок) или и викенд? Јас денес (чет) имав пункција, па што мислите веројатно во понеделник трансфер?
Jas licno ne, no moja prijatelka fati, imase samo grebenje na grlo, nosot i tecese i drugo nisto. Vo toa vreme veke primase terapija za krio transfer. Od klinikata kade pravi vo Spanija i kazaa vazno da nema temperatura a ako se blagi simptomite da si prodolzi so protokolot. Bese 10 dena vo izolacija i transferot se pogodi 2 dena posle toa. Sega za nekoj dena ke pravi beta. Konsultiraj go tvojot doktor i so lesno