Ако е на тридневни ембриони веројатно недела (или може пон.), на пет дневни во вторник. Ако грешам нека ме корегира некој Со среќа и со лесно
Mene punkcija mi bese petok,transfer sreda...taka da i jas mislam deka ako ne pravat za vikend ke si vo vtornik,najdobro ke ti kazat utre koga ke ti se javat za da ti kazat kolku se izvadile i kolku se fatile...so lesno mila i pocetokot na avgust cekame pozitiven test i beta
Не дека сум баш без симптоми, имав температура и повраќање цел ден и ноќ, а еве денес втор ден кашлица. Да помине уште ден два и ке го побарам докторот и ке видиме што ке ми каже тој. Ти благодарам
Пролутекс сте боцкале ли пред трансфер? Поткожни во стомакот мене ми рекоа. Само се мислам, не купив мала инсулинска инекција...ќе може со обична црна долга? Само малку ќе ја боцнам под кожата.2 цм на пример
Пролутекс се боцка поткожно во стомак со мала игличка. Мислам дека треба да си купиш такви, јас лично не би боцкала со голема. Со лесно и со среќа, нека вроди со плод
Јас боцкав ама најдобро со мала инсулинска игла бидејки црната е многу и дебела а и не можеш да одредиш точно 2 см најдобро мала па ја боцкаш до крај..со лесно и да вроди со плод
Мене пункцијата ми беше четврток трансверот понеделник.. тие што ги замрзнав ембриончиња пишуваше 5 дневни на документот сигурно се брои и денот на пункцијата
Девојчиња, се спремам за трансфер со замрзнати ембриони, правев хормонален статус на втор циклус после хиперстимулација и се е одлично освен тсх кое е 3.98, горна граница 5,5. Ме интересира дали доколку ми дадат еуторикс, ќе ги пијам привремено или ќе треба да си терам со нив и понатаму? Немам некои симптоми побрзани со тироидата, и имам забележано дека ми варира, од 1,5 до 4, но не над 4. Ќе замолам некоја членка со слично искуство да ми пише, може и лп.
Мислам дека треба да посетиш ендокринолог и да почнеш со терапија. Инвитро докторите го сакаат под 2,5 мене ми го мереа пред трансфер и беше 2,6. Треба постојано да се следи и во бременост без разлика што немаш симптоми, терапија може да примаш и цела бременост. Јас мене постепено расне и постепено ми ја зголемуваат дозата на еутирокс. После бременост може и да се прекине со терапија ако нема потреба, но пред и за време на бременост мислам дека е подобро да се прима терапија ради одржување на потребното ниво.
Ќе разговарам со инвитро докторот, еднаш веќе разговаравме и ми рече дека не треба терапија, но сега повторно ќе му посочам. Фала ти мила.
Jas sum so teroidna i sekoj den si gi pijam,duri i otkako pocnav invitro terapija pred punkcija me pratija pak na krv i namesto 75mg eutiroks mi ja kacija na 115 fakticki 1 ipol apce ( jas imam slaba teroidna) i doktorot mi objasni deka morame da ja digneme terapijata zaradi bremenosta...ete me bremena prvo sto pravam nasabajle e 1 apce teroidna,1 seker,1 estrofen 1 folna Pred da pocnes so tableti za teroidna poseti si endokrinolog,moj sovet
Дали и додека се боцкаше со терапијата за инвитро ти ја покачија дозата од 75 на 115мг па после бременост си остана на покачената терапија? Или ти ја покачија од кога доби позитивен резултат?
Pred bremenosta mi ja pokaci,znaci veke 20 dena se bockav koga otidov na kontrola i odma mi ja pokaci terapijata bas togas bockav edni vo stomah,edni vo muskul... Posle pozitivniot test samo mi kaza.da.prodolzsm da.gi pijam taka,i sega sekoj 3 meseca ke.se prodolze da se kontrolire
Jas imam hashimoto. Ali so terapija si drzam vo kontrola piev 75. Vo februari bev na kontrola se beshe ok vo mart ispituvanjeto na hormoni za vaucer tsh 5!!! Go kontaktirav doktorot mi zgolemi na 100 mi se vrati vo normala. Sega cekam da slushneme srce pa da odam na kontrola taka mi rekoa do togash 100.
Здравоо девојкии … денес сум многу среќна … ми стаса ваучерот … а во едно и многу возбудена бидејќи ќе ми биде прво ивф … сакав да ве прашам дали ќе ми треба упат од матичен или можам директно со ваучерот да отидам во клиниката каде ќе правам ивф? Фала вии и со среќа на сите