Женски, кога ви ѕвонеа ембриолозите од Систина за трансфер? Јас би требало утре да имам,и 24часа порано треба да боцнам нешто. А еве денес скоро 12:00 ме немаат контактирано. Им ѕвонев не креваат, порака пишав... многу се загрижив. Да,да, тоа пролутекс. Заборавив прееска. Малку ли боцки поминаа
Eve i jas so edna ubava vest denes 11 den od embrio transver bhcg 302 da se nadevame deka se ke bide vo red so samiot kraj.... Denes e svetski den na embriolozite blagodarenie na niv se nadevam deka eden den site ke staneme majki pokasno ili porano bitno e da se vrodi so uspeh...
Женски, колку кошта замрзнување на оплодени ембриони во Систина? Иста е цената за еден и два ембриони? Поздрави
Nie vo remedika prd 3 ili 4 godini plativme okolu 42000 za 5 godini bez razlika za koj broj na embrioni stanuva zbor sto navistina e mnogu....sega otkako se prefrlivme vo new born gi prefrlivme tamu za 1 godina za 4 embrioni plativme samo 100 evra kako i da e i da plakas sekoja godina po 100 evra e daleku popristapna cena
Dali ima info nekoj koja cena se prolutex ampulite nadvor od mk... Kaj nas se dosta skapi znam deka vo nekoja od sosednite drzavi bea mnogu poevtini
Da premnogu jaa duri 5 pati prasav dali za eden embrion 100 evra ili poedinecno stvarno dosta golema razlika
+38349124904 Eve ti go brojot od aptekava vo Kosovo. Nie lani od tamu gi naracuvavme 7evra. Vrsat I dostava do doma. Do Skopje plativ 300denari za kargo I za 3,4 dena ni stasaat.
Ама претпоставувам дека оваа цена ја плаќаш само затоа што твоите веќе биле замрзнати, па само годишниот надомест. Инаку пред повеќе од 5 години замрзнување беше 24000, плус 100еур секоја наредна година за чување.
Ne gi prefrlav od remedika tamu ama mi posocuja deka tamu moram odnovo da platam jas se soglasiv sekako ne planirav da prodolzam tamu
Mene mi beshe edna nedela po transver toa sto paga od crinonot kako rozevkasto dva dena i dva dena crno. Mi rekoa kapilar
Да, цената за замрзнување во Newborn дефинитивно не е 100 еур. Нас 24000 ни кажаа за замрзнување за одложен трансфер, на страницата имаат цени за чување на ембриони за 5години што како што гледам е многу повеќе. А најдобро е да се јавите и да ви кажат.
Vo Turcija gi ima i edna kutija e 20$ (1000den). Gi proizveduva Turcija, Jas posledno kupiv na Aerodromot vo Istanbul; ima dve apteki edna na pristignuvanja a druga na poletuvanja. Ako ti treba broj pisi, dostapni se na WhatsApp. Ako nekoj patuva duri i transit Istanbul moze da gi donesat na boarding gate. Pozdrav
Девојки конечно најдов време да пишам. Пред два месеца се породив имам преубаво девојче. Мојата борба беше успешна. Имам пишувано но да ве потсетам три инвитра.. Последното инвитро од 5 јајни клетки една се оплоди јас бев страшно разочарана мислев ќе биде неуспешно и ова, прогестеронот ми беше малку покачен.Во договор со докторот направивме трансвер на ембрионот на трет ден. Тие 14 дена после трансверот јас убедена дека ќе биде неуспешен не правев тестови дома како претходно отидов дирекно на бхцг и на мое изненадување позитивен. Сакам да кажам дека ако сака да биде ќе биде и со еден ембрион и со малце покачен прогестерон. Ви ја посакувам мојата среќа на сите и за сите вас се молам да имате среќна приказна
Токму така, значи веќе ти биле замрзнати. Си ги префрлила и плаќаш годишен надомест за чување. Ако допрва требало да се замрзнуваат си имаат друга цена ете и @Rosberi потврди, уште е иста цена за замрзнување.
Девојки, освен медицинската документација, бараат нешто од другиве документи кои се наведени во прилогот? За вадење на ваучер. Ептен ќе ми значи некој што вадел во скоро време да ми каже, за да не згрешам нешто.