Здраво дали некоја има скоро купено Цетеотоде и од каде Берна имаат само една Косово што ги носат нема, Грција нема, за Бугарија ако има некоја бројод аптека да прашам.
Девојки тие што сте правеле инвитро во други држави а сте во Македонија, како сте регулирале боледување, за време на престој таму, контроли и после тоа 14 дена после трансфер?
Женски, еве сум и јас, вратени 2 ембриони (5-дневни). За замрзнување докторот рече не се добри, и така, ни заштеди некој денар Инаку, ми пишува естрофем, утрогестан и имприл. Не знам дали да земам дополнително и фемибион 1? Или во имприл ги има сите витамини? Поздрав,и со среќа на сите!
Денес сестрата ми рече дека три прсти подолу од папок, таму најмалку болело. Ми рече дека јас многу високо сум боцнала.
Ајде сега ке чекаме позитивен тест инаку јас примав само инприл ги има сите потребни витамини потоа ми ги прекинаа имприлот и си зедов фемибион
Da pod papok e naj dobro i levo I desno od papok Jas isto bockam; mora da menuvas strani a Jas imam plus i kleksan pa 2 dnevno vo mesko Ponekogas kleksanot I vo ramo go bockam ama poveke me boli otkolku vo stomak
Toa se ke ti organizira i ke te nasoci maticniot tvoj ginekolog tuka sto ti e vo Makedonija. So izvestaite od tamu odis kaj maticniot, ti dava uput za vo ginekologija vo opsta bolnica ili klinika, zavisi od koj grad si i posle so toj izvestaj od bolnica se spremaat dokumentite za boleduvanje od kaj maticniot ginekolog. Normalno kaj maticniot ostavas kopii od dokumentite. Boleduvanje imas posle transfer, pred transfer jas odmor koristev za punkcijata do transferot. Posle 14 den daj boze so pozitiven test odis kaj maticniot i si odreduvas koj ke ti prati bremenost. Za terapija ponatamu vo bremenost koj odreduva za zal nemam iskustvo. So srekja
Zdravo zeni.Jas sega samo sto gi zedov rez od transfuziologija vo ponedelnik sum vo sk zakazana za kontrola so niv,rekov da vi gi slikam da gi vidite da kazite dali ima nekoja so slicen rez i sto terapija treba da primam?
Pa deka saska mi rece, da deka doktorot e od 12.08 na odmor ama istiot den mi zakaza pregled, zatoa .... Aj ke si preprasam
Во понеделникот имаа проблем со системот и телефонските линии. Имаат само еден број на кој се закажува ама не знам на кој. Пробај ги сите броеви што се на веб страната.