Здраво девојки дали некоја од вас имала искуство со отечен (надуен) стомак на 9 ден од трансфер од што би можело да се случи убав ден
Prasaj doktor/sestra najdobro. Mene na listot vi terapijata mi pisaa vo 20:00 h kleksani, a 08:00 aspirin i napomnato e deka pomegju kleksan i aspirin da im 12h razlika i toa so izvicnik koga sme kaj temava..dali boli kleksanot vo stomak i dali se pocnavaat modrinki vecer pocnuvam so kleksan
И кај мене имаше така во 20h клексан во 8 аспирин инаку мене во стока не ме болеше ич и немам ниту една модринка а во рака сега повеке боли и мора некој да ми помага а за модринки немам ниту една и на рака се боцкам веке 6 месеци
Јас до сега не сум боцкала во стомак . Но во рака и ме боли и модрици имам а во нога ни ме боли ни модрици
I uste edno prasanje..utrogestan od 100 mg, treba da stavam dve nautro, dve narucek i dve navecer...e sega vie sto primate od 100mg na kolku vreme razlika gi stavate? Jas pocnav 09:00, 15:00 i 21:00 si velam da ne e malku razlikava
А зошто 2х100 кога можеш 1х 200 и ке ставаш на 8 часа а и да ставаш 2х100 ке си ги ставаш на 8 часа разлика
Zatoa sto mi imaa napisano utrogestan od 200 mg kade sto se stava edno nautro i dve navecer, a dokolku vo apteka nema od 200mg, da zemime od 100mg i da stavam dve nautro, dve narucek i dve navecer..fala, ke praktikuvam
Лани тие ми се јавија,овој пат јас.Ама немој да се секираш без да ти се јават не можат да ги уништат.
И кај мене сега пред 1 недела беа 4 извадени. Две вратени. Другите докторот рече не се за замрзнување. Претходно инвитро 6 извадени, 2 вратени, едно синче си имаме. За замрзнување ништо. Ништо не значи бројот, може една извадена и таа да се фати.
Луѓе, ве молам за совет оти дојдовме во странство. Направивме инвитро во Систина и после трансферот тргнавме. Значи сега имам терапија естрофем, утрогестан, Аспирин и имприл. Ќе чекам 2 недели правам бета и одам да кај гинеколог да ми направи ехо. И што после? Терапијата каква ќе биде. Многу ми е страв лекарите тука да не речат ништо не ти треба, бременост е бременост. Друго е кога докторот те водел низ процесот, знае како понатаму треба се развива ситуацијата.
Јас ја имав истата терапија по позитивен тест ми го прекинаа естрофемот , до 12та недела примав утрогестан , и после си продолжив само со имприлот
Естрофемот го прекинуваат директно, јас го пиев до 12+ недела. Јас мислам дека мора пак со доктор да видиш, барем таму кај што си правела ивф да се консултираш.
Ќе го прашаш докторот на вибер и он ќе ти објасни се, било каде и да си. Јас си прашував и постепено ми прекинување терапија.
Jas nemam licno. Ama nekolku dolgo vreme sum procitala za negoviot efekt vo endometriozata.Vo SAD se praktikuva nekolku meseci pred postapkata i dava izvonredni rezultati vo vrska so smiruvanje na inflamacija vo teloto i smiruvanje na jajnicite generalno. Ova praktika se koristi i za adenomiozata isto, pred transfer ili bilo koja postapka. Lupron depot te stava vo vestacka menopauza koja gi smiruva jajnicite i sprecuva ponatamosno mozno razvivanje na endometriozata. Gledam vo stranski forumi, osobeno vo Tik Tok mrezata kaj zeni sto imat profil page za sterilitet i IVF, mnogu dava dobri rezultati.
Како бе немаш ниту една модринка? Алал ти вера! Јас се боцкав само 3 недели и цели раце ми беа модри, имав огромни модрици