Dragi moi prijatelki, nekoi ste ponovi i ne ja znaete mojata prikazna. Mojata borba za bebe traese 8 godini, se do pred 3 meseci koga gi dobiv dolgo posakuvanite dve crticki. Bog me blagoslovi so plod vo utrobata po priroden pat. Imav 6 ivf od koi 1 so donirani jk i site nesupesni. No cudni se patistata Gospodovi, imajte verba i sigurna sum deka site ke bideme majki Denes ja pocnuvam 13ta nedela, prv skrining super, prenatalen test super. Im blagodaram na site clenki koi nesebicno spodeluvaa iskustva i informacii, mnogu mi znacese sevo ova vreme. @kukla21 @Bubce38 @Ano Oli (nemam mk poddrska da ja tagnam) @Rtulka @emkaemka I mnogu drugi koi odamna ne se vo temava. Samo verba vo Gospod i vo uspeh, site ke bideme majki
Честитки уште еднаш и со лесно до крај, продолжуваме да се дружиме во другите теми за бременост, па после и за бебе
Ги подарувам лековите што ми останаа од ивф 4 crinone со рок до 02/2023 3 вагиналети канестен со апликатор со рок до 04/2024 34 пробиотик капсули proven со рок до 10/2022
Мислам дека мене со дг варикозни вени ми закажуваа.. никогаш не ми правеле проблем, гинекологот обични ми закажувал
Cestitki nagolemi so lesno do kraj sekako deka gospod e golem I kaj site daruva samo verba molitvi I trpenie da se doceka denot za blagoslovot gospodov.
Прекрасно лавице, Се сеќавам на тебе јас многу, многу ми е мило. Моментално не сум сигурна воопшто во себе, ни во постапките ни колку уште можам да издржам, но вакви приказни ме радуваат и ми даваат зрак надеж дека нешто убаво можеби сепак може да се случи. Фала ти што сподели со нас и ти посакувам лесна и школска бременост
Честиткиии, да си имаш лесна бременост до крај, и фала ти за споделеното, за надежта дека убави работи се случуваат ако невистина веруваме.
Честитки идна мамичке , фала му на Бога за благословот, нека ве чува Бог до крај, да си имаш лесна бременост и најубав пороѓај. Остани така со позитива и до верба и се ќе биде. Се соживеав со приказната бидејќи и мојата е слична. Фала му на Бога!! Гушки
Daj spodelete ubavi prikazni vie sto ste pominale kaj temive za deca sega. Za nas nemate poim kolku e potrebno. Chestitkiiiii
@Lavica2602 честитки душо моја да си имаш лесна и школска бременост. Уживај во новата долгоочекувана состојба, те гушкам!
Се навраќам на темава многу пати, ме радува секоја успешна приказна и две цртки...иако и самата се борам за втора среќичка веќе подолго време ама се ќе биде, само Бог да е со нас...чувајте се И мене постарите членки ме знаат , ама само едно ќе им кажам- сите се исчистија од темава и станаа мами, само тоа се случи во свое време не ние кога сакаме
Моето патешествие започна пред 8 години. После два три месеци обиди на тестот видов две цртки, бевме пресреќни и превозбудени со мажето. Но сето тоа набрзо се смени. Следуваше шок, на ехо не се гледа ништо, докторот викаше рано е ,ќе почекаме. На секој втор ден ехо и проверка на хормон. Хормонот си растеше нормално, плод никаде немаше, за после две недели да се појави во лева туба, со срцева акција. Под итно Скопје на операција. Се чудеа како "докторот" Охрид невидел толку голем плод. Поминаа 10 дена на клиника...на контрола Тофоски ми рече дека без проблем ќе останам бремена и да не се нервирам. Така и беше... Пауза од 6 месеци, после два три обиди исто останувам бремена со само еден јајцевод. Одам на контрола дали е се во ред и на место. Плодот си беше во матка. Пресреќни сме повторно, но ете пак крварење... Строго мирување на болница Струга , помина и тоа си одам дома, после некој ден обилно крварење...толку беше од среќата. Си добив киретажа без анестезија,најголемата болка што сум ја осетила, ме засече длабоко во срцето. На испис не ми дадоа ни антибиотици з спиење ниту капки за матка. Нашите чудесни доктори. Маж ми се у пм однесе, антибиотик после недела од чистење почнав да пијам, докторот на мајка ми и се испонашал- оваја никогаш немат да родит деца, за попосле извини не требаше така.. Повторно 6 месеци пауза... Овојпат две години обиди, премногу под стрес од добиениот третман на болница во Струга..две цртки повторно, но кој да се радува, стравот владее повеќе од што е радоста. И надвладеат. Повторно вонматерично, но овој пат навреме. 10 дена повторно на клиника Скопје, три дози метотраксат, болки големи.. помина.. После повторна пауза од 6 месеци започнуваме со обиди. Повторно година дена. започнавме и со собирање на документи за ивф, дури и ги собрав само уште 4 д ми фалеше кога оп, две цртки. Но не за долго, ете пак крварење...на болница Охрид повторно лежење 7 дена. Ниту некој ме прегледа ниту ништо,само си лежев. Од стравда не сум на нозе, сама прогестеронот си го боцкав мускулно. Но повторно загуба, биохемиска бременост. Пуштив документи за ивф, одобрен ваучер. Започнавме со постапка, бев 100%сигурна за успех но бетатс не покажа бременост. Повторно очај.. После некој месец повторно две цртки и повторно вонматерична. Повторно на клиника Скопје 10 дена со доза метотраксат. Оваа вонматерична ја дочекав со камен во бубрег. Болки во десна слабина од две места..прегледот од Трајанова вагинален ми беше комбинација со напад на бубрег. Незнаев каде се наоѓам. Лани септември направивме испитувања, кариотип, имунолошки и хемостаза. Прегледот кај дотичната Др.Роса на клиника Скопје ме дотолчи, веќе го допрев дното, јас која толку се борев и бев позитивна веќе неможев. Зборовите на докторката за ваѓање на другиот канал ме сузби. Не сум можела веќе природно да имам деца, каналот ми бил скроз уништен. Веќе незнаев кај сум, излегов од клиника и гргнав да липам, веќе неможев, мм ме гушка ме тешит. Сонував сон, маж од моја десна страна и жена од моја лева. Жената ми ја наполни маицата со чистени костени. Костени се даваат нели на Бадник. Тестот ми покажа бременост на 2 јануари. Овој пат беше се поинаку, бев скроз опуштена, знаев дека е се во ред, не се брзав ни за преглед ни за ништо, знаев дека ми е дар од Бога и дека е се во ред. Бременоста ми помина како песна, активна максимално, на работа турбо до 7 месец. Фала му на Бога, жапчево ми се роди здраво и живо. Пресреќни сме, не радува со секое движење, секој звук, секоја насмевка. Само верба и молба до Бога." На сето ова имам уште еден спонтан, ама не се откажувам, колку и да ми е тешко и психички пак и пак паѓам јас не се откажувам, знам дека кога ќе дојде време се ќе биде и дека треба само Бог да стави рака... Цитирано и копирано е од темата 99приказни за бебе...соберете сила и од таму.
Колку убава вест, лелееее колку ми е мило друшке, со лесно, со убаво, најубаво до крај Пред 5години на утрешен ден кажав дека мешко ми е полно ехехеее и се мислам дека +/- толку беше од темава.. Штета, ама и ме навраќа на многу спомени на кои и не сакам да се навраќам, едноставно продолжив.. @pandelka Прееска те побарав, ама изгледа не беше на смена или не те лоцирав, ќе се сретнеме некој ден пак сигурно
Woww, ме расплака, жено капа ти симнувам за силата и издржливоста. Не сум поминала ни пола од ова, ама се чувствувам скренато на моменти. Само мислам на тоа дека времето ме гази... Преинспиративно, поттик да издржиме и да не се откажуваме. @Enci201 , честитки и до тебе, преѓеска заборавив Ако сум испуштила повеќе членки, до сите честитки и се да се одвива во најдобар ред