A izvini, da ne si bila sega brzo na pregled kaj doktorot, da ne slucajno ima promena vo ceni za pregled me interesira? Zvonev za info ama nikoj ne mi krena
Zdravo devojki, pravev hormonalen statusz se spremam za ivf. Nemam problem so tiroidna, tsh sekogas mi e okolu 1-2, no sea mi ispadna 4 i kusur. Dali vi se slucilo? Na um sum da ispitam pak.
Јас денес се слушнав со сестрата негова 3500 е, ама нема ниеден слободен термин тек кога ке се вратат од одмор од септември..
Испитај сите хормони за тироидна тсх,т3 т4,може и подобро сите хормони на исти ден и види консултирај се со ендокринолог секако до 2 викаат да е пред бременост, случајно да не треба да почнеш со терапија еутирокс бар 25ка или повтори во друга лабараторија на клиничка биохемија се окау
Значи качиле 200ден, 3 300 беше пред еден месец. Случајно да не знаеш кога точно ќе се вратат од одмор?
Како што разбрав рече почеток на септември, сега кој ден точно ке бидат на работа незнам ни јас,ваљда од 15август до 1септември,што знам. Како не се јавив да закажам порано ке се изедам жива.
Мене на трети ден ТСХ ми беше 3.43, кога ги повторив на 7ми ден ми дојде 2.17. Претходно ми бил до 2 макс. Сега ми пропорачаа да проверам пак за недела дена бидејќи очигледно варира за да одлучат дали да земам Еутирокс. Подобро повтори испитувања пред да почнеш со терапија.
Bev da, pred 10 dena, za vtor skrining , sega e 5900 a bese 5600 . Taka da pak im se kaceni cenite. Neznam do kaj ke odat, preteraa
Jas bev pred 1 mesec tocno 5600 bese skriningot lelle sto pravat so cenite a imame zamrznati embrioni koj znae kolku ke bide sega za cuvanje
Najskapi izogoa, edna sto ja sretnav po hodnicite na GAK mi kaza u plodnost zamrznala za 28.000 embrioni, vo Sistina preteraa do 53.000 stigna zamrznuvanjeto a cuvanjeto za godina sivurno e poskapeno.... Ke stane luksuz veke pregled tamu