Матилирана фолна е подобра од обична фолна. супер си со витамините. Можеш и селен да земеш. Со среќа па чекаме две цртки
A za prviot skrining ti naplati 5600? Obicno ako e pregled so exo neli 3300 bese, osven ako si idela kaj nego samo za skrining?
Za prviot skrining plativ kako obicen pregled 3300, sega plativ 5900. Negova pacienta sum godini nanazad, kaj nego i invitro si pravev.
Ispitaj prolaktin , mene od prolaktinot mi se kaci tiroidna, piev dostinex i po nareden pat prolaktinot mi bese sredeno so toa i tiroidna.
Da, pamtam deka si negova pacientka. I jas sum. Samo me zbuni so cenive, deka obicno zakazuvast neli kontrolen pregled na nekolku nedeli ( pa ti se faka kako skrining), prviot skrininig koa go praev naplatija kako trudnicko exo, mislev isto e i sega....
I jas mislev taka ama ja pa i nemav kontrolno ehonposle prv skrining, mi zakaza za 10 nedeli i taman mi se fati vtor, ke vidam bas za sledno kolku ke e
Sledno kako ti ide, nekade 28-32 nedela 3skrining i do togas pak ke poskapi tesko nas Tamu planiras i za poroduvanje?
Sledno mi se pagja 28 nedela, neznam dali i toa ke go rachunaat kako skrining, ke vidime, ama kako i da e sigurno ke se poskapeni uste. Da, tamu planiram poragjaj, ne go menuvam Mitko za nisto ti??
Toa se exo pregledi, ultrazvucno skeniranje kade se sledi razvoj na bebeto hromozomi, anomalii, detalno se gledaat organite itn, vo tekot na 3 trimestri vo brememost
Mitko e car. Za mene e vrv. Uste 3 pati da bidam trudna on sakam da me sledi i za porodyvanje sakam tamu, ama zdravje
Devojki ajde tie sto ste poiskusnite kakov e toj skrinig vo 28 nedela jas bev kaj domcev na vtor skrinig na izvestajot pisuva tret skrinig 28 nedela ama nisto ne mi kaza zosto se pravi toj skrinig , a na vtoriot skrinig bese se vo red
Se gleda proporcionalen i (ne)pravilen rast i razvoj na bebeto. Se sledi sostojba so cirkulacija na krv preku papocna vrvka itn.... I se razgovara veke za moznosti za poroduvanje ( ova sto sum zapamtila od citanje) Nekoja so pominala 3 skrining podetalno neka ni objasni Bitno deka prvite 2 se ti bilo ok. Opusteno i do kraj ke bide taka