Девојчиња, како сте закажувале термин на трансфузиологија за рефундирање на клексани? Како е со термини, се чека ли многу? Јас треба негде од 15ти да почнам со боцкање па да знам како иде и дали има термини од денес за утре или се чека.
Зависи кај кој трансфузиолог планираш да одиш. Ама да знаеш сите други освен Јани не даваат извештај, а кај него дури септември. Подобро ти е да одиш на ГАК, таму можеш од денес за утре да земеш упат и да ти дадат извештај.
Дали некој имал искуство да почне стимулација кај еден доктор а пункцијата и понатаму да ја прави друг доктор? (отсуство поради годишен одмор). Конкретно за во Нјуборн? Дали да изберам кај кој доктор да продолжам и да закажам преглед кај него или тоа повеќе е кој се погоди слободен? Каков е успехот на тие постапки?
Takov period e, obicno juli i avgust koj pocnuva stimulacii, golema e verojatnosta procesot da go vodat dva doktori. Jas imav takov slucaj inseminacii koga pravev, mene ne mi precese iskreno. Vo New Born gi znam i Tatjana i Vlatko, profesionalci se. Mislam uspehot ne zavisi od toa, bitno da ti se posvetat, a gi poznavam i veruvam deka ke imas posvetenost. Sepak vasa e odlukata. So srekja
Vo New born na mnogu pacientki im se slucuva da gi vodi eden doktor do punkcija,pa drug da prai transfer. Uspehot zavisi od mnogu faktori. Ima i uspesni prikazni. No, smetam deka e poubavo dokolku samo 1 doktor go sledi pacientot celo vreme, i istiot dava i stimulaciii, terapija, pravi punkcija i transfer....dokolku doktorot koj si go izbrala vo momentov koristi godisen odmor, zapocni so postspka po odmorot. Razgovaraj so doktorot i odluci si. Srekno
Единствено во Плодност нема да ти се случи тоа, зашто Др.Таше не зема ни ден одмор. Секогаш е тука и викенди и празници.
Мене, на неколку контроли ми беше Татјана, ама секогаш го консултираше Владимир што понатаму. Пункција итрансфер сепак ми правеше Владимир
Devojki aj malku pomosh, ima li nekoja skoro vo sistina punkcija praveno? Mene denes mi pravea (nedela) i na listot pishuva "od denot pred ET sledi Prolutex", ova znaci treba odma da koristam ili den pred ET da pocnam? Mu go nemam br na doktorot a sestrata ne e na rabota. Dali istiov tekst vi go pisuva i kako ste postapile?
Јас слично имав и мислев дека 24 саати пред трансфер треба да се боцнам. А уствари на друго место пишувааше во 20:00 вечерта пред ЕТ да боцнам. Мислам дека попладнето пред трансфер треба да си се боцнеш.
Jas se bocnav den pred transfer vo 13:00 casot zosto mi se javija vo 12 za da mi zakazat. A drugata utredenta na denot na transfer vo 9:00 casot a transferot beshe od 12 zakazan
Здраво на сите Ми треба мислење од вас дали е потребна хистероскопија Се спремам за трансфер но ендометриумот на 10ден е 4.5 никако да се задебели, продолжувам со терапија до 15ден, На 4д не се гледа ништо, докторот спомна да направиме хистероскопија ме изненади од каде тоа сега а 2 години до сега не спомнал ништо Дали некоја има искуство со ова Убава вечер
Si primas estrofem? Mislam tie gi davaat za zdebeluvanje endometrium.... Neam vakvo iskustvo so Histero, no probaj da jades, ananas, cveklo, i brazilski orevi za zadebeluvanje na endometrium...
да Да земам циклопрогинова и бели и кафени и плус клексани Пред 4 дена прочитав за бразилските ореви почнав да јадам по 2 дневно, може треба подолго време да се конзумираат
Ako si dolgo vreme kaj nego, poslusaj go. Strucen si e covekot. Toa e verojatno histeroskopija - skrecing kako grebenje na matkata za polesna implantacija... Ako sakas slusni si i vtoro mislenje.....i srekno
Taka vi predlozile zosto toa e mal progres na endometriumot na 10 den so terapija. Za transfer treba da e min duplo, znaci nad 8mm. Probaj sledete ovoj mesec, pa ke odlucite so doktorot. Za bilo koj bilki i preparati da imaat vlijanie treba da se primaat podolg period, ali ukluci si i brazilski po 3 i ananas, ali slusaj si doktor, tuka site sme so razlicni prikazni Srekjno!
Јас имам правено две хистероскопии. Со втората нареден ден си отидов на работа иако ми вадеа мал септум и тој циклус ми беше пообилен и поболен ама не е тоа ништо страшно. Доста често се прави дијагностичка хистерескопија за подобро да ја видат матката во каква состојба е.