Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Исходот од процедурата нема да се смени поради промена на др. Се случува одмор боледување или пак трета причина каде мора да отсуствува др. Јас верувам дека сите др што работат на ифв дека се стручни и сигурна сум дека комуницираат помеѓу себе за консултација за тие пациенти. И како викаат старите две глави подобро мислат. И јас сум во процедура кај истиот др во њубор и ме презема друг др пред трансвер и за трансвер. И верувам дека овој пат ќе успеам.

На Srcka28, Meckicja, marte^^ и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Tiffany01

Tiffany01 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    792
    :hug:

На marte^^ и Kateruna им се допаѓа ова.
  3. EA23

EA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    372
    Mila jas imav uspesno invitro. Imav razgovor so Tatjana pa vtor den od menstruacija ispadna Trajkovski da e na smena i toj mi odredi na kakov protokol ustvari i Tatjana mislese na takov prethodno. ovoj Samo sto me vide i na eho. I taka po red pravev se sto trebase. Sega sum 11 nedela . No najmnogu psihicki mi pomogna toa sto bev epten relaksirana a po priroda sum temperametna i se nerviram brzo. No otkako bese transferot vikam ke bide bliznaci ke imam ne znam non stop si galev meseto. Daj Boze na site i do kraj da gi donosam. New Born se site prekrasni vnimatelni.pozitivni. Soprugot go zamarase i Hagi Leka doktorot so konsultaci on spremen i 1 cas da mu.objasnuva a ustvari nie pacienti na Tatjana znaci se vrv i imat sorabotkaaa . Ti posakuvam uspesnost

На Meckicja, marte^^, zverkica и 7 други им се допаѓа ова.
  4. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Девојки дали има некоја што правела во брзо време брис на ендометриум или биопсија на ендометриум.
    Да каже каде има правено, се јавив во Њу борн некако многу висока цена ми кажаа 12,000 ден !!!!

5. Natali.Vud

Natali.Vud Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    174
    Благодарам многу на одговор. Ќе земам и селен.Се најдборо девојче.

На Irisveceflow123 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  6. Natali.Vud

Natali.Vud Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    174
    Здраво немам јас правено.Исто прашував во Newborn,реално и мене ми многу скапо 12 000 денари.Бев кај матичен гинеколг да ми даде упат,знам дека прават на ГАК,но ми рече неможам да ти дадам за тоа бидејќи немаш никакви индикации.Ме праша од каде ти е таа идеја да испиташ брис од ендометриум,кажав дека од тоа што читам на нет. А од пусти страв имам неуспешни обиди,а сега имам само ембриони за еден обид,за кои ми е страв да направам трансфер ,сакам се да испитам. Инаку пап тесто секогаш ми е добар, а на брисеви лечев уреаплазма бактерија. Ако имаш некој совет за мене пиши ми. А тебе дали доктори во Newborn ти дадоа таква препрака или на твоја лична иницијатива се реши? Се најдборо девојче.Поздрав.

На Mihaela123456 и AneSk им се допаѓа ова.
  7. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Искрено никој до сега ми нема кажано или предложено за брис на ендометриум.
    Тука на форумов многу повеќе дознав и разбрав некои исппитувања што ни еден доктор не ги предлага.
    Се решив самоинцијативно да направам. Во Њуборн е 12,000 ден, во Систина е 18,000 ден, во Санте Плус не прават такво нешто.

На NNA, AniSk и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.621
    Доколку сте во можност направите го без размислување, ем е неинвазивна процедура ем може ќе вроди со плод покасно. Сум пишувала тука брис и папови чисти секогаш ни една бактерија, на брисов испаднаа две бактерии и со два јаки антибиотици одеднаш ги решивме. После некој месец трансфер и успешен, а претходно првите два трансфери уопште немав имплементсција. Неможеш да тврдиш нели дека до тоа било со сигурност ама сигурно биле една од препреките.
    Ама сепак и доктор како ќе ви кажи. Мене доктророт ми го препорача не го ни знаев дека постои.
    ❤️

На NNA и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Zdr sakam da prasam dali nekoja clenka imala slicno iskustvo, na mometi imam dosta jaki bolki vo dolniot del na stomakot, obicno posle sedenje ili pri podolgotrajno stoenje... Posle odmaranje bolkata pominuva. Me faka panika prasavme nekolku pati nikoj nema odg site digaat race... inaku na transver bevme na 14.07 beta bese ok zaradi komsisko boluvanje bevme do klinika kaza ima gestacisko kese pocnato e da se formira emrbrionalna struktura no seuste bese rano za jasno utvrdena srceva reakcija .... Pokriena sum so terapija no panika me faka od sto moze da se javuvaat takvi bolki jas licno mislam deka toa ne e normalno

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Извинете што Ви упаѓам жени херојки. На другарка ѝ е потребно Прегнил, сите аптеки ги пребара не може да најде. Ovitrelle само можеле да нарачаат, ама премногу е скапо. Може ли да ми кажете од каде купувате ? Да знаеме каде да бараме. Ако не Прегнил имаше мислам порано како замена и Choriomon..

11. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    499
    Девојки, дали кога се аплицира за втор ваучер треба да се достави копија од извршениот трансфер?

На AniSk и Natali26 им се допаѓа ова.
  12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    809
    Да видите во аптеките во Систина и Ремедика или јавите се да прашате дали имаат.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @mimi 91

@mimi 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    211
    Samo vo apekata vo remedika da videte dali ima.... Moeto momce se bockase dolgo vreme znam deka na krajot bea deficit, pri eden pregled vo remedika slusnav deka gi imaat za nivni pacienti najverojatno moze da se kupi, ili da prasate dali ima vo kosovo na nas poslednite ni gi donasaa od tamu imaa dosta pristojna cena

14. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Mene mi dadoa choriomon vo sistina ama mi sleduvaa so vaucerot. Da prashate moze i gi prodavaat

15. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Mene mi e malku cudna cenata, jas pravev vo new born i bese okolu 2-3 000 denari pred godina i pol.
    Na kraj od den zamoli go vlatko da ti zeme bris, plati si za zemanje bris max 2000 denari i odnesi go na drzavno so upat od maticen, bris na rana da ti go ispitaat.

16. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Devojki jas se odjavuvam malku od temata za da si smiram psiha denesa nazalost mojata srekjna bremenost prekina,bebeto ne se razviva i mi stopiraa i inekcii i cela terapija,tesko mi e mnogu 5 prirodno ostaneni bremenost neslavni,1 invitro uspesno posle 5 nedeli neslavno....nema predavanje ke cekam ciklus i odam pak na invitro imam zaledeno no denes mi e mnogu tesko i veruvam deka ke mi treba vreme da smiram psiha posle.ova...

Na site vi posakuvam srekja sto poskoro da gi videte dvete crticki i golema beta,na nas ostanatite ne ostanuva nisto osven borba

На Girlbtz, Sienna_MK, Kris80 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Simka*&

Simka*& Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    167
    Здраво,
    Треба извештај од процедурата, на него пишува колку ј. клетки се добиени и колку ембриони

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Isto i jas plativ 2000mkd za bris od endometrium vo Newborn pred godina ipol. Ne go nosev jas nikade, kaj niv mi stignaa rezultatatite. Mora da e greska so iznosov, premnogu razlika e.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Може порано било таа цена, денеска се јавив така ми кажаа.

20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.044
    Мила, незнам што би можело да биде, но ако не земаш магнезиум види со докторот дали ке ти препорача.