не затоа што дознав дека постои тоа испитување откако веќе ми беа замрзнати. во тој момент немав веќе можности за пункција бидејќи извадени ми се двата јајника. се распрашав што е тоа и што дознавам со резултатот. секако дека на веќезамрзнатите со тоа испитување неможев да влијаам, и чисто ради мирна свест не го ни мислам
Еве јас сум исто и ивф и абдоминален серклаж и сум скоро 35 недела. Бременоста си е добра серклажот си држи а исто и грлото под 3 цм не ми отиде. Нормално цела бременост сум со препорака за одмарање и ако ми викаа на почеток по пола саат само надвор јас едвај 10 мин одев страв ми беше, зборам за раздвижување. Дома нормално си функционирам, само ништо не работам и не готвам, поголемиот дел си лежам. Ќе ти кажат и докторите како што јас вака истерав, повеќе и страв ми беше ама па се добро излезе и не жалам за ништо. ❤️
Vo https://ginekaliks.mk/?lang=mk Гинекаликс испитав кариотип,во Солун праќаат примерок од крвта.Цена по човек е 100 ева.А треба и двата партнера да испитаат.
Јас додека да добијам термин на трансфузиологија приватно ги зимав клексаните , после позитивен тест закажав , обично кај 10ти во месецот пуштаат термини , и јас одев кај др. Бојан ,кај него имаше термин и без проблем ми даваше извештај за два месеци на пример и он ми закажуваше следен термин интерно од кај нив.
Кај Бојан Тодоровски одиш? Да знам ако не завршам кај Јани или неговата замена во понеделник да барам термин кај него ако не.
Zdravo devojki.Iskustvo kaj dr.Brankica vo Srce?Kolku kosta pregled i za mene i za soprugot,eho na testisi ni rekoja deka treba da napravime za nego a za mene skrien seker i drugo nesto ako preporaca doktorkata.Sekade sto procitav pozitivni komentari za nea,samo iskustvo vo odnos na ceni i dali mozi seto ova vo eden den da se napravi bidejki ne sme od Sk.Fala vi odnapred.
Девојки, само инфо, имате Утрогестан во аптеката на Систина. На која и е итно, може да си набави, во другите аптеки кај што проверивме уште ги нема.
devojki pomos imam pokacena temperatura 37.6 do 38 mi kaza paracetamol da pijam no se kacuva odma posle 5 casa sto da pravam znae nekoja sto moze drugo da primam
Ако не оди над 38 не мораш ништо освен течности многу бар додека поминат 8 саати. Инаку може и на 6 да пиеш парацетамол. И ако си бремена, а колку што прочитав си, префрли се во другите теми Трднички муабети или темата за соодветно тромесечие многу посоодветни одговори ќе дојдеш. Тука сепак е тема за оние што сеуште се во постапка и сеуште се борат.
А докторот што вика. Јас правев трансфер со замрзнати и ми мереа естрадиол и врз основа на тоа зголемуваа доза на естрофем.
Ок тогаш ќе го слушаш докторот. Бидејќи ти си на стимулации претпоставувам очекува со терапијата, како растат фоликулите да расте и естрадиолот. Јас сепак бев на трансфер на замрзнати и поинаку беше кај мене.