Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 vote(s)
    15.3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 vote(s)
    1.1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 vote(s)
    18.3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

276 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 vote(s)
    0.5%
  1. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Во тој случај мислам дека сте ја направиле најисправната одлука, тоа е стандард за 3 денвни и така е најголема шансата за успех.

Mihaela123456 and Girlbtz like this.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Искрено точно е напишаното, освен делот дека пациентики што после мене доаѓале влегувале пред мене, тоа го немам забележано. Јас последен пат забележав дека пациентките кај Лазаревски завршуваа многу брзо, тој три пациентки, Ивановски една :). Но како што пишала членката секаде многу се чека, зошто е гужва. Јас бев претходно во Њу борн пациентка и искрено и таму многу чекав. Во овој процес треба многу трпение и без додатни нервирања, јас бев многу опуштена, си седев, си чекав, гледај релаксирај си се нешто, за процесот да го поминеш полесно и секако да имаш успех како што имав јас. Од докторот сум презадоволна, не само тоа што имав успех и сега после тоа достапен во секое време е за се, пишав и порано, се јавува на прво звонење и враќа на вибер. Во секој случај со среќа (fingers)

Last edited: Aug 13, 2022
    NNA, EK2022 and Mihaela123456 like this.
  3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Па не секој има така време за да се опушти и да си чека. Јас имам веќе проблем со тоа и не знам како да си помогнам. И ние сме некаде вработени и не е баш така едноставно да излеземе од работа и да чекаме 2 часа во чекална.
    На некој што работи од дома или не работи, можеби не му е проблем, мене конкретно ми станува сериозен проблем баш заради работата, не можам да си дозволам да чекам по чекални пола од работното време...

Bejb15, NNA, Kris80 and 8 others like this.
  4. tina2018

tina2018 Популарен член

Тоа е проблемот со нашиот проблем, и јас одев и во Ремедика, чекав, и во Систина, чекав, е во Њуборн не одев на работа па прошлата година и помалце се чекаше, да не речам за 15 мин дека влегував, некогаш порано, некогаш за 20. Можеби сега се позафатени па по еќе се чека. Многу парови имаат проблем, а доктори премалку. Не можеш ништо да направиш, освен да имаш трпение. Од работа ќе земеш ден или ќе кажеш на колешките да те покријат, друго нема.

Tiffany01 and Meckicja like this.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Се те разбирам, ама зборот ми е дека процесот секако е напорен, со многу грижа за други работи и мисли, па ако се напнуваш и за тоа што мораш да чекаш, секако не можеш ништо да смениш, мое мислење е дека само ќе си направиш додатно стрес и нервоза, која реално може само лошо да ти направи. Кога си во ваков процес, многу е важно да имаш поддршка од сите страни, па и од претпоставените на работа, зошто не е мала работа тоа што го поминуваме. Јас имав среќа работев од дома, но ми се искомплицира бременоста и еве сега не работам, на боледување сум, а си мислев дека 9 месеци без проблем ќе си работам, ама работа си е работа, секаде се бара да се заврши на време и да се одговори на сите барања...

NNA, Littlegirli, Pipismel and 2 others like this.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Па за некој што збори дека самото инвитро (секако не знаејќи дека го минувам тој пат) е мачка во вреќа и ред други невкусни коментари што стварно не сакам да ги изнесам овде, не осеќам потреба на такви луѓе да се доверам низ што поминувам. А дека ускладувањето на работата и процесот ми ствара дополнителен стрес и нервоза, тоа секако си стои и немам нешто многу што би можела да направам во тој поглед.

NNA, le.soleil, babybubu and 4 others like this.
  7. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Ova neka vi e zivo i zdravo :l::hug::hug:

tina2018 likes this.
  8. AniSk

AniSk Истакнат член

Здраво ❤️ Заврши вчера и мојот ЕТ, вративме 2 ембриони и сега ќе одбројуваме денови

9. AniSk

AniSk Истакнат член

Инаку со клексани сум овој трансфер(поради мутации) ,и кажете што треба за рефундирање ?

10. Ano

Ano Форумски идол

Бидејќи тешко ќе дојдеш до трансфузиолог кој би ти ги пишал за рефундација, оди на ГАК со извештајот од мутациите и било каков документ дека ти ги препишал специјалистот што те води. Со упат од матичен гинеколог соба 36 примаа за вакви извештаи

AniSk likes this.
  11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Да напоменам само дека мене матичната не ми даваше упат за на овој начин да завршам работа, ми рече мораш преку трансфузиолог и тоа прво да провериш хемостаза и д димери, па после кај трансфузиолог.
    Не можев да се расправам, па решив до тест да си ги купувам приватно, за понатаму зависно од исходот ќе барам начин.

AniSk likes this.
  12. AniSk

AniSk Истакнат член

Isto ke pravam i jas izgleda

13. Ano

Ano Форумски идол

Зошто?!?!? Која е па она да одлучува. Јас првиот пат кога рефундирав од трансфер до тест, немав ни испитано мутации, ниту ддмери и хемостаза. Само ми беа препишани од ивф специјалист. Значи ова матичниве уште повеќе да ни искомплицираат:@.

Meckicja likes this.
  14. Corika

Corika Истакнат член

Isto imam koleska koja ednas na tema invitro rece deka yoa se deca od epruveta i deka za luge.so odat na invitro drzavata ne treba ni porodilno da im plake demek imale pari za inv neka imat i za porodilnoto....
    Mnogu e tesko da se bara podrska od site,jas samo so 2 koleski spodeliv deka sum vo proces,ednata do den denes mi dava podrska posle biohemiskata,drugata ima 2 peeku inv i niti me isprasuva.niti nisto samo rece srekjo...
    Inace.jas konecno vo ccetvrtok prekrvariv sega ke cekam sledna nedela kontrola i ke odlucam dali ke idam na drugo..
    Nekako mnogu psihicki padnav posle seto ova i mislam deka ne e vreme da idam sega,no prvo kemse konsultiram so mojot doktor :|

malecko87 and AniSk like this.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Јас д димери и хемостаза испитав во 9та недела, пред тоа ми даваше матичниот упат и ми даваа извештај врз основа на тоа што имам мутации и сум со ивф. Ама јас пошто од Источна Македонија одам во Штип, има гужва, ама трудниците не чекаат, за 5 мин завршувам работа.

Ano likes this.
  16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Оти они немаат мака, гајле им е. Ти секако ќе ги купиш, приватно или со рефундирање. И така кога ќе почне да ми се понаша сестрата со благо повишен тон, се откажувам од расправии, барем на тоа да се поштедам од нервоза

AniSk likes this.
  17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Ве читам и се и се пронаоѓам :(:):)
    Не почитвањето на тугото време е за жал присутно секаде. Конкрето пред вратите на ивф докторите .
    Но тоа е поради тоа што не се организирани добро и секако не враќаат пациенти т.е пари ;). Тоа што плаќам и чекам од такт ме вади. Додека пак таа неорганизација носи и помало внимамие бидејки и тие се луѓе НЕ машини . Кога ке биде посветено целто време што му следи на еден пациент , др. ке има време да советува, да даде насоки и да елиминира Х фактори и да имаат повеќе успешни приказни и со тоа и помалу пациенти кои се повторуват со години пред врата. Секоја чест на исклучоци но за моето искуство си кажувам. Но за жал тоа е системот во кој што живеме. Све зинато за пари.
    За на раб. немам проблем ама мене ми е непријатно, Некогаш и слободен ден земам, некогаш кога имам неодожливи моменти како идиот од телефон колку што можам работи средувам итн, итн..

malecko87, NNA, Snaata and 2 others like this.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Смени. Не дека и мојов е сјаен на пример, затоа и бременоста не ми ја води, ама затоа што и да ми требало од упати, насоки, боледувања добивам без проблем.

19. Biljanaavr

Biljanaavr Истакнат член

Zdravo devojki,
    Dokolku na nekoja i trebaat podaruvam 2 fostimon i 1 meriofert. Pisete mi vo privatna poraka.

20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Абе докторката си е ок, ама за вакви работи ме пренасочува кај сестрите, као тие ги знаат процедурите,нека биде сега така 2 недели, за понатаму ќе видиме.

tina2018 and Ano like this.