Deka se ceka se ceka ima premnogu guzva. Do sega najmnogu sum cekala polovina cas. Sto za mene e normalno bidejki doktorot osven zakazanite termini ima zeni koi doagaat so rezultati na 3 den menstruacija za toa nemoze da se zakaze zosto terminite se odnapred napraveni. Sestra sasha vistina deka tesho se dobiva no sekogash potoa se javuvala, a doktorot e dostapen vo bilo koe vreme. Za onie koi nemozat da izlezat od rabota @HeLenna neznam za drugite doktori no doktor ivanovski sekoj vtornik pregleduva vo popladnevnite casovi.
Се снаоѓам и јас некако, само муабетот ми беше дека на сите маки и борби што ги тераме, и ова е проблем и ствара дополнителни нервози, барем кај мене. Еве конкретно за Њуборн, јас сум таму пациент, работат од 8 до 16 часот, како банка да се, а не клиника, а имаат тројца доктори, не ја гледам логиката тука, најголемиот дел од фирмите имаат работно време од 8 до 16 часот и за да отиде една вработена жена кај нив на преглед мора да излезе од работа, да зема слободен ден, да се оправа со колеги и ред други работи. Клиника според мене, не знам може и грешам, треба да работи барем до 18 часот во најмала рака, а не они си сменија работно време без никаде да известат. Нема врска, тоа е што е, ќе тераме понатаму, со помалку или повеќе нервози.
*Прва слика на 10ти ден од трансфер, направен рано наутро *Втора слика 11ти ден од трансфер, направен навечер Мислење
И мое мислење е дека се чека повеќе, и дека имаше некои што делуваат ко познаници со сестрите, некако се станари ептен Систина непрофесионални.За разлика од Њауборн Честитки, колку убаво и мотивирачки,дај боже сите во што поскоро време да видиме две цртки
Nemoj da se nervirash za tie shto MNOGU znaat za ivf procesot.Jas koga sega si se prisetam si vikam budala sum bila shto voopshto sum kazala na rabota i sum se doverila,zashto dzabe bilo tie samo da razberat neshto i dopolnitelno da te nerviraat (a demek glumat pred tebe nekoja chovechnost i razbiranje).Makata najdobro si ja znaeme nie shto sme go minuvale ovoj tezok pat. Te prochitav vo vrska so izdavanje upat do ambulanta 36 na Gak imav i jas problem so sestrata (nemalo termin,pa da sum si odela direkno vo apteka da si gi kupam taka i i se svrtiv iako ne sum icc lichnost koja saka konflikti no preku glava mi dojde,sama si gledam na moj termin koga vo kolku chasot ima termin sloboden i vrtam i jas i potenciram IMA SLOBODEN TERMIN VO TOLKU I TOLKU CHASOT i taka si zavrshiv sama za site 9meseci bremenost). So lesno da ti mine se,bez nervozi samo ignor i tolku
Девојчиња, јас се спремам за трансфер со замрзнати, боцкам триптофем по половинка од 21 ден на циклус и чекам да добијам еве ми касни 3 дена, имав симптоми за добивање претходниве неколку дена, но сега веќе ништо немам. Дали ви каснело од триптофем и до кога е "нормално" вака да си чекам?
Na mene mi se sluci istoto i toa 5 do 7 dena se sekavam mi kaznese prodolzi so terapijata samo sto ke dobies ke se slusnes so niv so kako ponataka ne se sekavam so sto tocnav po dobivanje na ciklus ke ti ja dadat celata sema mislam deka na 9 den prv pat otidov kaj niv transver imav na 15 den ama kaj sekoj e razlicno