Zdravo devojcinja, Na transfuziologija sto ispituvaat dokolku primate Clexane? Osven d dimeri i hemostaza dali proveruvaat protrombinsko vreme i dr raboti?
Денес 12ти ден од трансвер на 2 бласто направив bHCG, искочи 30. Рефернтна вредност до 25. Ќе повторам за 2-3 дена, тоа е постапката знам. Но, има ли некоја со позитивен исход на ваква стартна бета?
Dali nekoja ima iskustvo so endokrinolog Tatjanal Milenkoviq pred postapkata na invitro? Dali profesorkata e zapoznaena so procedurite na invitroto?
Zdravo devojki sakam da prasam za ivf postapkata da mi objasnite malce sakam da pocnam pa me interesira dali e posle menstruacija ili pred menstruacija
Зависи по кој протокол ќе се оди, тоа ќе одлучи докторот врз основа на твојата историја и моменталните параметри. Ако се оди со долг протокол тогаш се почнува од 21ви ден на циклус и се продолжува се до пункција. За краток протокол се почнува неколку дена после циклус колку што знам. Има различни протоколи, најдобро да се консултираш со докторот и да одредите кога би почнале.
Здраво девојки .. вака да ве прашам јас денес бев кај докторот на прв преглед и консултација и ми рече врз основа на мојата историја а сум оперирана два пати од ендометриоза и еднаш од полип и сум со ниско амх дека ке одиме со долг протокол … некоја со вакво искуство .. не знам оти ја мислев дека ке одам со краток протокол … инаку за една недела почнувам на 21 ден од циклус …фала ви ❤️
Jas sum momentalno so dolg protokol, pa sega sum 15 den od ciklusot ne od prethodniot tuku od 2 ako ve interesira nesto slobodno pisejte vo poraka
Здраво Дали некоја има оперирано септум во Ремедика кај Проф. Димитров, ме интересира цена и како сте задоволни од исходот и целокупниот третман...Ви благодарам
Девојки има пуштено термини за кариотип и за кај јани доколку чекате, на страната на мој термин ги покажува
Здраво. Јас сум оперирана од ендометриоза и бев со низок АМХ. Правев ивф со долг протокол од 21 ден. Биди само позитивна и верувај во себе и докторот и во неговата работа, следи ги сите инструкции и ти посакувам близначка бременост
Девојки планирав овој месец на правам трансвер со замрзнати, но сега се јавив Лазаревски ќе бил на одмор од 8 ми септември.Се мислам дали да правам кај друг доктор.Обично кај кој доктор праќаат ако не е Лазаревски таму или можам јас да си одберам кај кој сакам.
Девојки Здраво.Се подготвувам за трансфер со замрзнати ембриони.Имам ваква ситација,уште два последни ембриони се на една сламка замрзнати значи за еден обид.Но има препорака од Доктор дека може едниот да се одмрзне и повторно замрзне.Незнам дали тоа е во ред или не е во ред.Дали ќе влијае на квалитетот за нареден обид.Дали е подобро да направам трансфер со двата ембриони?Ако некоја членка има искуств нека пише.На сите ви посакувам успех и две цртки.И да не нема е темава
Не мора да значи. Јас минатата бременост само до 9-10 недела примав. Ембриолозите викаат да, докторите не се баш најоптимисти. Мене не ми препорачаа повторно замрзнување, ама јас имав повеќе замрзнати.
Мислам дека зависи од случај до случај, најдобро е да си консултираш трансфузиолог да ти даде мислење дали што, како да правиш и до кога би ги користела.. и јас имав слични недоумици дали да почнам, кои се предностите и недостатоците од примање и слично, бев на траснфузиологија и си ја прашав докторката се што ме интересира. Воедно ми даде и извештај со кој можам да направам рефундација на средствата за купување на тие клексани. Јас почнав со боцкање паралелно со стимулацијата за ИВФ и треба да ги примам до крај на бременост и 2 недели потоа заради мутации. Претходно имав испитано хемостаза, кога отидов на прегледот таа веќе ги имаше резултатите од систем и беше речиси запознаена со случајот и која терапија ме следува. Со лесно <3
Jas pravev krio transfer na edna blastocista; vo Ceska mojot doktor preporaca od pocetokot da se zamrznat site embriono poedinecno po eden vo edna slamka; vo slucaj da sakas obid so 2 togas zamrznuvaat 2 vo edna slamka. I Jas prasav Ako se 2 dali eden se odmrznuva Ili dvata I mi objasnija mora i dvata no potoa pak da se zamrzne eden ne preporacuvaat. Stom imas 2 na edna slamka Jas bi napravila transfer na dvata. So sreka I da vrodi plod sto I da resis