Isto i mene mie denes 9ti den od ET pravev sega test negativen plus imam edni grutcinja na gajki ko rozevi ko beli se me boli mnogu sum razocara
Јас правев во Воена болница, но бидејќи долго не можев да дојдам до термин на крај како и се друго искористив познанства за да дојдам до преглед.
Jas odam kaj Chapova vo Sistina. 100 evra mamografija i eho. Zenata e vrv. Jas sum 39 i sega prv pat mi pravea mamografija, sega vie zosto sme bliska vozrast, preporaclivo e nad 40 g da se pravi mamografija. Za pomladite sto ste pod 40 g ako nemate naod na eho, nema potreba od mamografija
Психолошкиот момент е пак друга приказна. Колку подолго сум во ,,играва" се потешко ми паѓа секое исчекување и секое разочарување. Веќе сериозно размислувам за психолог или психијатар.
Da no doktorite ne mislat taka. Primer capova. Ona smeta sekoja zena shto e podlozna na ivf, bez razlika na godinite i naodot na eho da pravi mamografija.
Kazete mi za refundiranje na Kleksani kako odi provedura, zemam izvestaj od transfuziolog ,smetkopotvrda fiskalna i dr sto treba i kaj se nosi vo Sk?
Fotokopija od: smetkite i potvrdite od izveshtajot I transakciska Na lice mesto ti davaat formular da potpolnish
Prvoto kupuvanje treba da e na ist den so izveshtajot, ako ti se porano kupeni nema da ti gi refundiraat. I zaboraviv da ti pisham treba da ti dade sestrata na maticnata ili druga medicinska ustanova deka te bockale za tie denovi.
Ne e rano..Napravi test. Jas na 9 den od transfer napraviv test domasen i.pozitiven bese. Veruvaj i ke bide. Na 12 dena bchg test preku krv
Jas sum nejzin pacient poveke od 5 god i sega prv pat mi predlozi mamografija. Da ne generalizirame, sekoja si e poseben slucaj, sto ke vi kaze doktor toa pravete, nie tuka spodeluvame samo iskustva