Ne rade u Daron,ishla sam da pitam. Onda cemo ili u Bitola ili u Skoplje.Jel znate neku privatnu laboratpriju a da dobro pravi spermogram? Inace,sad se spremamo za 4 vto i odlucili smo se za Prag.Prva je bila uspesna,imamo sina 2,5 god a dve posle toga su bile biohemijske.Sve 3 smo radili u Beogradu. Srecno svima ❤️
Ne se sekiraj duso bidi pozitivna mene 3 mi izvadija dve se oplodija. Ti posakuvam uspesen transfer i pozitiven test
Aj te molam pisi kolku e vo Sistina sega punkcija i transfer na privatno. So srekja so oploduvanjeto, ke ti se javat denes ili utre. Mene isto petok mi bese punkcija, vo nedela mi se javija da mi kazat kako odi oploduvanjeto So srekja
Da privatna bolnica e. Rezultatite stasuvaat istiot den za spermogram, barem mene istiot den mi gi davale. Za spermokultura se ceka 2 do 3 dena.
Hvala puno svima,nema odustajanja,docice beba da li prvi,drugi ili 5 put,ali vazno je da verujete da ce doci. Meni se prvi put od 17 jajnih celija oplodila samo jedna i uspela je,sin ima 2,5 godine. Druga vto-9 jc i oplodile se 4 od te 4,dr mi je vratila 2 blaste i bila je biohemijska,sad pre mesec dana ponovo mi vratila 2 blaste i opet biohemijska.A zasto?Kaze da ne zna i da je sve u redu.Tako Bog kaze. Sad se spremamo za Prag,pa traze sve nove analize jer su nam one sve starije od 6 meseci. A ne poznajemo dobro Ohrid pa ne znam gde da radimo spermogram,ali icicemo u Bitolu jer nam je tamo najblize. Srecno svima.
I kaj mene duso bea dve ,dvete se oplodija i stasaa do blastocisti gi zamrznavme i eve sega edno ❤ rasti vo mese pozitizno samo i se ke bidi vo red.
Jas pravev na priroden bez inakcii -punkcija bez anestezija i oploduvanje 18 000 i nesto -transfer 40 000(so 20% popust) -Lh i estradiol 2500 den
За пациенти со ниско АМХ, каков протокол препорачуваат, некои со искуство кои имаат позитивен резултат да ми пишат може и во порака?
Pa sigurno, zasto nie ne pobaravme popust, na izvestajot mislam pisuvase 49 000 so 20 % i na fiskalnata okolu 40 000, ne znam samo do koga im trae ama na tolku troshoci sekoj popust e dobredojden
Eve jas 4 ifv so kratok protokol neuspesni 5ivf so dolg uspesno dve jajce kletki i dvete se oplodija na 5ti den gi zamrznavme i posle nekolku meseci na kontroliran ciklus edno vrativme i eve teram 8ma nedela .AMX 1,56.So te interesira slobodno prasaj.