Doktorot ti odreduva dali da go ispituvas ili ne spored ehoto na folikulite. Obicno deluva vo ovulacija (jas sum tipicen primer), pravi naglo pokacuvanje na e2, poremetuva tsh i prolaktin, i naj bitno, ne dozvoluva da raste progesteronot vo lutelna faza. I deluva vo kvalitetot na jajce kletkite.
Devojki mene prethoden transfer mi pravija 3 dena pred ciklus,sega na denesnata kontrola doktorot mi veli sledniot 3 dena posle ciklus? Imas i uste edna doktorka so nego fakticki mislenje na dvajca doktori, ima nekoj posle ciklus da mu e praveno? Dali nekoj znae dali e toa normalno? Izvinete mozda e smesno prasanjeto ama ne sum tolku mnogu upatena vo sevo ovaa
Mene maticniot mi vika od denes da pocnam so pienje vo 6ta nedela sum, ama me buni toa sto vo upatstvoto pisuva predupreduvanje i konsultacija so doktor ili farmacevt za trudnici i doilki
Здраво девојки, Утре правам во Newborn хистерскопија, а исто така и ендомеријално гребење (sckraching).Ме интересира какво е Вашето искуство со sckraching дали помага за имплатација? Доколку некоја членка има искуство со транфер на замрзнати ембриони и еден месец пред трансфер направен sckraching нека сподели искуство.Дали таа интервенција помага? На сите Ви посакувам успех и две цртки.Поздрав.
Буквално на сите лекови и витамини пишува да се консултира доктор во случај на бременост/доење. Магнезиумот најверојатно ќе го пиеш цела бременост, поради грчево во матката и слично. Мене ми го дадоа во 11та недела, ама ако докторот ти кажал од сега да почнеш, значи проценил дека ти треба порано.
Јас правев ама незнам каков ќе биде исходот од ова. Но статистиката вели дека процентот е многу висок за успех. Па верувам дека ќе успееме
Transver na zamrznati embrioni po dolg protokol pred nepoln mesec plativme 40 000 den ne recunajki ja terapijata se komplet do transver plativme okolu 50 000 jas bas 3 pati prasav da ne ima nekoja greska
Pozitivni iskustva ima mnogu so ovie postapki. Jas konkretno imav implantacija odma posle skrecing nareden ciklus. Ti posakuv uspeh