Знам дека е многу тешко, јас поминував 4 пати. И малку е излишно и нервира кога некој ќе ми рече опуштисе, како јас да сакам да сум исплашена. Но најдобро се познаваме себеси и се трудев да работам на себе. Пиев персен со консултацоја на др и многу пешачев . Вдомивме куче кое ме прави среќна. Се дружев само со позитивни ликови. И верувам дека овој пат ќе успејам, а тоа ти го посакувам и тебе и на секоја членка
Mild/natural vo Plodnost bidejki imate visok dna frag kaj soprugot. Da ne bese dna, ke ti kazev odma Ivanovski, no doktorot e top, ali nemaat takva tehnika. Vtora opcija ti e Praga ili Solun, koi se daleku ponapredni od nas. Btw ocekuvano e rezervite da se namalat posle 3 stimulacii, sekoja stimulacija trosi jajnici. No sepak si mnogu mlada i normalno deka ke uspees! Na kraj odlukata e vasa, ova e samo moe mislenje!
Дали имате искуство со ЕРА,се мислам дали тоа да пробаме,бидејки три ивф со одлични ембриони резултат нема
Девојче не дека нешто многу имам имано искуства со трансфер, еден имам имано и најискрено бев многу опуштена и покрај тоа што немав други ембриони замрзнато. Така да уживај, гледај си серии, што е твое ќе си дојде. Добро е ако сопругот оди на работа да си имаш друштво дома, не некој кој е паничар, туку некоја лабава особа, ќе ти мине времето полесно.
Таше кажа краток протокол. Ретко ги работи природен и милд. Во кои работи се понапредни, бидеќи имав консултации и таму, испадна дека све што имаат тие, има о во мкд, освен ПГД. Можеш ли да ми кажеш на што мислиш? Ти благодарам.
Malku e naludnicavo no ..... koga nesto ke pocne da te kopka od vnatre na glas kazi si ne ovoj pat e uspeshno, ili vozvrati mu so pozitivna energija i pozitivni zborovi . eden nacin kako sama so sebe da si zborish. Preubedi go to od vnatre.... ke uspeesh
Jas pravev ERA isto posle 3 neuspesni transferi so visoko kvalitetni embrioni duri posledniot bese so PGT euploiden embrion i pak ne uspea. Vredi da se napravi barem ke znaes kolku casa/denovi ti treba progesteronska podrska. Se zavisi od rezultatot dali endometriumot ke bide receptive, pre receptive Ili post receptive. Normalno ne e garajcija ako napravis ERA I znaes koga endometriumot e receptiven deka nareden transfer mora da uspee. Ako si vo MK ERA pravat samo vo Plodnost, jas pravev nadvor od MK
Јас сега збеснувам, а за после трансфер ќе бидам некој ден дома, после секако планирам да одам на работа.
Raka davam na zenite sto se opusteni posle transfer, jas sega posle pozitivna beta ponapnata sum i samo losi misli,den godina mi e. Tezok e nasiot pat mnogu i samo nie moze da se razbereme niz sto pominuvame nikoj drug nemoze da ne razbere, ama znam na kraj ke se isplati borbata i se ke se zaboravi ❤️
Мене животот ми се скратува во оние денови после пункција, тие 5 дена ми се 50 години. После некако полесно ми оди, бар досега. Посебно кога ќе ми се јавеа ембриолозите од Систина: Вашите јајце клетки не се оплодија, драма значи, хорор.
Опушти се. Те прочитав дека планираш и на работа да си се вратиш, бар психички помалку ќе се оптертуваш. Јас за овој трансфер незнам зошто седав дома. Работата нит ми е физичка нит со многу луѓе. Повеќе ради короната мислам. После позитивен тест си продолжив на работа. Е сега кога прокрварев останав дома, ама тоа е веќе се причина. И знаеш дека нема ништо страшно, самиот трансфер е 5 минути работа. Најстрашно во ова е нашата психа, затоа најди си нешто што ќе те опушта.
Воопшто не се плашам за трансферот како постапка, не се плашев ниту за пункцијата, а имав хиперстимулација, за трансферот па ич. Се плашам што не сум позитивна и сум некако нервозна. А за на работа не ни размислувам да не одам сега, работата ми е канцелариска, јас знам повеќе дома да се оптеретам со чистење и средување, него ли на работа , шала на страна стварно ми е лесна работата, не гледам причина да не одам. Едино ми е малку мисла и сакав да се консултирам со вас дали после трансфер сте возеле кола?
Да, освен првите неколку дена кога повеќе одмарав. Си одев до лекар, бев на 20 години на матура, си бев со другарките во кафанче. Ќе си го слушаш телото и ако се осеќаш ок, не гледам зошто да не.