Женски, после јаките стимулации на јајниците имам некакви отоци и уште се зголемуваат. 7 недела сум бремена. Докторкава во странство немала искуство со пациенти со хиперстимулација и малку ме уплаши. Инаку, не треба да се крева тешко нели? Лазаревски ми рече да не се Оптеретувам, ама некако јас сфатив само првите 2 недели. Сега малку се опуштив, возев точак, имам син, некогаш мора да го кренам
Не се плаши нормално е, треба време отокот да помине. Јас имав хитер и бев отечена скоро 2 месеци и имав болки. Пиј повеќе течности и не кревај тешко. Пиши му на Лазаревски сигурно ќе ти одговори и ќе те советува
Pisi mu na Lazarevski. Inaku i jas ziveam vo stranstvo i jasno mi e kolku ne se zamaraat za bremenost. Najdi si tamu nekoja privatna klinika sto raboti in vitro i tamu da si odis na pregledi. Ako odis po opsti ginekolozi, tesko deka ke najdes soodvetna griza kako za pacient so in vitro. So srekja P.S tocak ne vozi please
И јас имав како оток на левиот јајник пиј многу течности и почесто мокри верувај многу ке ти помогне тоа ми беше совет од докторот инаку внимавај сеуште е рано за возење точак, брзање трчење наведнување мораш да внимаваш барем до прв скриниг
Nemoj da vozish biciklu nikako. A normalno je posle hipera da si natecena i do 2 meseca.Shetaj shto vise ali bicikla ne nikako.
Јас сум веќе во четврти месец, а јајникот е уште огромен, отечен и боли. Правев двапати скрининг, и двата доктори кажаа ќе треба време да се смири и повлече. Во меѓувреме да продолжам да се пазам, дури и при најобично пешачење, да биде само кратко. Мораш да си дадеш време и да се чуваш максимално, се друго може да се одложи и да почека. Кревање тешко, напор или велосипед во никој случај.
Да,да, грешка моја голема. Се опуштив предвреме. Се надевам дека ќе се смири, да не расте веќе. Сега бев кај доктор ми рекоа дека не е хиперстимулација, засега е во норма, ама нешто во стилот "не знаеме како ќе се развива". Ако имам болки, или отежнато дишење, да одам да ме хоспитализираат. Дај боже да биде се во ред.
Здраво Феминки, нова сум на форумов ми треба инфо, треба да започнам со терапија за IVF, но никаде немозам да ги најдам ампулите Cetrotide. Од каде може по итна постапка да ги набавам? Ви благодарам
Не се обвинувај, не е твоја грешка, не си знаела. Ама сега штом ти кажале ќе си се чуваш и пазиш. Ќе биде се добро.
Vo new born gi imas. No ke treba da gi platis privatno. Ne mi teknuva kolku bea,od prilika mislam nekade okolu 2800-3000den.
Devojki zdravo. Na 29.06 imav transver. Neuspesno. Prokrvarev na 10.06. mi traese normalno,normalen ciklus so prodolzeni 3-4 dena kafeav iscedok. Od togas do denes nemam ciklus.... Bev kaj maticen ginekolog pred edna nedela mi rece zdrbelen e endometriumot ke dobies kaj i da e. Eve edna nedela pomina seuste nemam. Dali nekoj ima vakvo iskustvo ?
Девојки дали има ефект смоквите со маслиново, но да почнам веднаш со козумација, без да чекам 40 дена?
Blagodaram mnogu na odgovor.Jas bev vo sredata pravev samo histerskopija,bidejki izleze deka ima mal sebtum.Jas mislev moze paralelno histro i sckrecing,no doktroto znae kako e najdboro.Sega vika da zarasne toa mesto kaj matkata,pa transfer da odlozime.Poradi toa osana sckrecing za nareden ciklus septemvri,a ako se bide vo red oktomvri transfer.Isto mi zemaa bris od endomtrium,sega mi javija deka e negativen nemam bakterija.Barem edno gajle trgnav.Inaku brisot od endometrium me cinese 2000 denari. Pravev vo Newborn kaj doktor Hadzi Lega i sum prezadovolna od celiot tim.Na site devojki vi posakuvam uspeh i dve crtki.