Zdravo Ke te sovetuvam da go naparavis. Veke pocna dosta da se primenuva toj test. I jas se mislev dali da go pravam ili ne i posle konsultacija so poveke doktori, preporacaa da se napravi.
Ne pravat problem ama gledaj site da ti se takvi. Jas imav 4 takvi i 26 kleksani i site mi gi presmetale ista cena. A kleksanot e poskap... me ukradoa ali da mi vratija i za tie pari
Znam deka ne vrakaat 100%. Me ukrale taka sto sekoe parce mi go procenile deka e plateno 201 denar so ddv. Kleksanot e 249 denari parce. A tie od eurofarm se poevtini.
Kako moze nabavna cena da stavaat koga nie go kupuvame po taa cena, vo site apteki e ista cenata. I kako moze i za zamenskiot od eurofarm koj e okolu 220 denari isto da go procenat 201 denar, po logika i na toj nabavnata cena treba da mu e pomala. Ne kradat... jas mislev samo mene ustavri site ne kradat. Eve ja cenata za na golemo pak ne e 201 denar. Sega me zainteresira i detalno razgledav i presmetav oni ne ja zimaat taa cena tuku nekoja referentna od 1916 denari so 5% ako e ddv to dobivash 2011 denari.... ustvari nivnata presmetka. Ali pak ne kradat @Ano
https://denar.mk/231515/zdravje/suvi-smokvi-vo-maslinovo-maslo-ova-ke-go-preporodi Да, можеш и одма да ги почнеш, кој има време за чекање. Втората тегла ќе ти стаса таман после 40 дена, само си во плус 40 смокви.
Smokvi vo tegla imam staveno vo januari, a izedov okolu 10,dr si stojat. Smeam li da si pocnam da gi jadam, ili mnogu vreme se vo zejtin.
И јас како тебе купував приватно и одев кај Герасимовска во Ремедика. Таа ми ги следеше резултатите и ми ги бараше извештаите од гинеколог. Имаше некои параметри кои ги бараше (времиња на коагулација на пример), проверка на проток на крв, дали има лагуни на плацентата, калцификати итн. И јас имав претходно спонтани и вака ми беше мирна душата. По потреба може и да ти ги прекине. На ГАК ми се погодувал и доктор што го читал и нејзиниот извештај и ми препишувал. Ама често мрчеа, демек по ново мутациите не биле фактор. Си терав јас со Герасимовска до крај. Ти посакувам лесна бременост до крај.
Da I Jas pravev lani vo noemvri, rezultatite se validni do 2god. Ako klinikata go ima endometrio test koj vklucuva ERA, Emma i Alice, e najdobro so edna biopsija da se ispitaat site 3. ERA za receptivnost na endometriumot, Emma za patogeni bakterii I Alice za hronicno vospaluvanje na endometriumot Ili endometritis. Kaj mene ERA izleze receptive na 127h progesteronska podrska, nemase hronicno vospaluvanje no Emma pokaza edvaj 20% dobri lactobacilus bakterii pa piev oralno probiotic plus 2-3 nedeli koristev i vaginalen probiotic
Jas licno gi jadev, moite duri i podolgo stoea od tvoite kolku bese pravilno neznam ama jas si gi izedov. Nisto ne mi bese fala Bogu
Се согласувам дека не "крадат". Голема е разликата помеѓу цената што ја плаќаме и тоа што добиваме назад. Немам сего во мене решение за рефундација да ја погледнам точно методологијата како пресметуваа. Муабетот ми беше повеќе дека нема врска дека ако имаш и од замените, затоа клексанот го рефундираат по пониска цена. Фактички таму сите со иста генерика ги рефундираа со ист износ (незнам дали во меѓувреме се свестија и променија нешто) и ако купуваш на пример од тие од Рови, помалку губиш на разлика.
Нема да ми ги прекинат лагуни немам времињата ми се супер ддимери последен пат 970 супер се и они, ама како и да е ајде уште малку ми остана ке се ги терам до крај
Posle 3 neuspesni transferi doktorot preporaca da napravam. Jas pravev nadvor od MK a vo MK ERA testot go pravat samo vo Plodnost. Materijalot go prakaat vo Spanija so klinika sto sorabotuvaat i rezultati 4-6 nedeli. Ne se sekavam na cenata okolu 1000€ mislam vo Plodnost, Jas plativ 1500€ ama za site 3, endometrio, ERA, Emma i Alice
Девојки ! Дали некоја има искуство со донирани јк? Искрено сериозно размислувам за тоа. Многу ми е веќе безсмислено сето ова што го правам а НЕМАМ(барем така знам) проблем да го решавам ... само проблем после толку хормони можам да си направам. Во Њу Борн имат на страната ценовник за ЈК 6 - 399,750 ден па дали им е тоа со се се ( ЈК + оплодување + трансфер ) или само ЈК. И како е во другите клиники? Ова во Ну борн ако е со се вклучено е ок ама ако е само ЈК е прескапо посто ивф е само околу 3000еур. Секако ке исконтактирам со клиниките за детали но искуството на некоја членка ако го има ми значи. И дали можеби фондот нешто рефундира- дали дава ваучер и за ЈК. фала