И мене ова ме интересира, само за дониран семен материјал. И која е разликата во документација за познат/непознат донор.
Ние моментално живееме во Полсka, и тука клексан за бремени жени е бесплатен. Се изненадив. Гинеколог ми пиша рецепта отидов и во аптека и ништо не платив. Пред да имам срцева реакција на плодот едно пакетче со 10 ампули купив, тогаш е целосна цена оти не се смета за бременост, и тогаш платив околу 25 еур.
Iskreno da ti kazam ne mi izgledas slucaj za donirani jajce kletki. So ovoj ishod, jas bi ti preporacala da probas vo stranstvo so tvoi jajce kletki so pgd na embrionite i drug protokol i druga metoda na oploduvanje. Kolku ti e AMH?
Imash li problem sa manjem jajnim celijama? Ako nemash,onda probaj u inostranstvu negde,Prag,Istanbul,Grcka…
Jas mozam da zboruvam za donirani vo Ceska, nemam iskustvo vo MK. Izbravme paket od 5100€ i vklucuva jajce kletki nema organicen broj no naj cesto 8-10-12 zreli se dobivaat, posle oploduvanje so ICSI, PICSI Ili sto predlozi doktorot, embryoscope, embryo glu (lepak) i transfer; isto screening za soprugot hiv, hepatit, Syphilis I spermogram. Za mene imase pregled kaj doktorot Eho i progesteron merenje. Garantiraat 2 blastocysti, nema transfer na 2-3 dnevni embrioni. Dokolku ima za mrznenje se doplaka 50€ od slamka za max 2 embrioni i cuvanje za edna godina e 100€, ne zavisno za kolku embrioni stanuva zbor
AMH 0.88, FSH 12.3. Како што две и фазла години одам по овие врати сватив дека ако се посреки да бидне е одлично а ако НЕ " ТАКА ТРЕБАЛО ДА БИДЕ" па возраста и бла бла . А за во странство имав две консултации во Солун ама некако се двоумам. Тешко ми е ептен кога имам стимулации. И микс што психички, што физички што финансиски
Probaj Prag da kontaktirash,posaljesh im sve tvoje analize i oni ce ti reci sta je najbolje za tebe. Nista ne gubish ako cujes misljenje od 3,4 bolnice. Probaj i u Beograd da pitash za mishljenje.
Фала за споделеното. 5100 еур е со вклучено оплодување и трансфер така или грешка сватив.? Ако може инфо околу клиниката ? фала ти
Prag e Praga ili? Ako ne ti e problem prati link ako imas od klinikata kade sto imas pozitivni mislenja ili iskustvo. fala vi
Da vklucuva se, moze da poglednes na web strana Da se e vkluceno vo cenata, moze da razgledas I drugi paketi imaat mislam pocnuvaat od 4600€ pa nagore. Klinikata e vo gradot Zlin, na okolu 3h so voz od Praga Ili 1h30m od Viena
Mila topllo ti go preporacuvam bahceci vo istanbul. Dobar tretman sprema pacienti imaat, ja imaat metoda imsi sto ovde vo balkan tesko ce ja naogas za odbirane na spermatozoidi, i pravat pgd na embrioni. I dokolku imaat povece embrioni odaat do 6 den na razvivane na embrion, za koja se potrebni dosta ubavi uslovi. Za ceni mozes da vidis vo Web strana imas kordinator na srpski, na albanski. I mozes da gi prasas za sve sto si zainteresirana
Klinika se zove PFC Prague Ferlility Center.Doktorka je Crnogorka Sonja,oni se nalaze u Pragu. Mi idemo sledeci mesec ako Bog da pa cu ti vishe detalja reci. Ali mozesh da im pishesh na mail,posaljesh tvoje rezultate i pitash za mishljenje i cenu.
Da sekade nadvor od mk clexane za vreme na bremenost koga se koristi e besplaten go dava fondot ne samo clexane site lekovi koi se potrebni za vreme na bremenost osven vitaminite jas imam drugarka svajcarija i germanija tie gi koristat i bas prasav koja cena se tamu vikat a tuka site lekovi i site pregledi se besplatni.... A kja nas i maticen ginikolog za edno obicno eho naplaka 350 den neli za trudnici treba da e besplatno
4500е за 6 јк, трансферот можеш со ваучер да го покриеш. Јас одев два пати со ваучер, последниот пат приватно пошто корона и не ми се чекаше веќе. Трета среќа. Ама ти мислам дека уште имаш фазла, јас бев со Фсх 64 и Амх 0.05. Не се предавај, пробувајте и природно, гледај да постиш или некако да го прочисти организмот, земи рекреирај се некако, вежбај, вози точак, јас вежбав јога. Кај мене не растеа фоликулите. Пратиш ли циклуси, тоа можеш и кај матичен.
Девојки да знаете за Ера тест може да се прави и во ГИНЕКАЛИКС. Јас им пишав ми кажаа цена од 950 евра, ги прашав дали соработуваат со нашиве ИВФ клиники ми кажаа Да.