При пункцијата ти биле извадени фолекулите и поради тоа прогестеронот ти бил низок зашто тој се лачи од прснат фолекул во нормален циклус. Затоа имаш добиено порано. На страна тоа, тајминг на стоп инекција може да влијае на тоа дали јк е добра за оплодување или не.
I mene me interesira transfer za Remedika. Ovoj cenovnik go najdov vo google, znaci promeneti se cenite ??
Cupina, na 15den od et betata mi beshe 44,9 denes na 21den od et mie 388,9. Doktorot veli deka e dobro i deka slednata nedela sum na exo. Vashi iskustva ve molam
Мене ми личи правилен раст и дека е во ред. Се дуплира на околу 48 часа, баш како по книга 17 ~ 90 19 ~ 180 21 ~ 360 и се надевам дека наредна недела ќе чуете и срценце.
Девојки циклусов, после спонтаниот ми доцни, месец ипол веќе и ништо. На контролите после исфрлувањето на плодот кажуваа ок е, не се гледаше дека има нешто заостанато. Сега на контрола ендометриумот наместо да се намалува си се задебелува дури докторов се посомнева за мола.... како испадна тоа еве навистина неможам да кажам.... Направивме тест за бременост преку крв негативен и почнувам со примолут нор. Па потоа да се следи ситуацијата. Слично искуство?? до сеа 3 пати ме гледаа ок беше.. сега веќе друг проблем
Мене после спонтаниот ( со чистење) ми кажаа дека менструација ќе добијам најрано по 30 дена јас добив на 40 дена. И кај мене се сомневаа во мола, и ми даваа да правам бета на две недели. За да видат дали паѓа. Зошто ако е мола бетата се качува како во бременост. ( мене ми беше 123000 во 6 недела) За да си мирна можеш да направиш бета. А ендометрумот се зголемува пред секоја менструација јас како што знам
Zdravo ke moze li dami kazete za so gi davaat estrofemot mi rekoa dagi pijam koga kemi dojde od prviot den do cetvrtiot pa da pocnam so bockanje??
Ти благодарам за споделеното, ова со негативниот тест ме утеши колку толку и сеа да се надеваме дека после циклусот ке биде се добро
Со среќа нека е и со лесно! Да ви се исполнат сите планови и желби, нека биде се како подмачкано. Не знам дали те читав претходно, но со каква дијагноза се водите? Првите ИВФ во Србија или Македонија ги правевте?
Nikakva dijagnoza draga Sve je u redu kod mene,samo mi je tanak endometrijum,kod muza je sve u redu ali nikad nisam ostala trudna,11 godina smo zajedno. Ja imam 37,muz 42 godine. Prva vto je bila uspesna i imamo sin 2,5 godine.Posle toga josh dve vto i obe biohemijske,Sve 3 vto smo radili u Beogradu. Mi zivimo u Nemackoj,ja sam iz Beograda a muz mi je iz Struge Trebala sam sve analize da uradim dok smo bili odmoru u Mkd i tako sam nasla ovaj sajt,i sve sam zavrsila u Ohridu. Sve je u redu,oko 15 tog septembra ocekujem ciklus pa idemo u Prag. Eto to je ukratko moja prica. Sta je kod tebe problem?
Интересен спој од Београд преку Македонија и Германија до Прага, и сите со своја мака на Фемина . Кај нас машки фактор, лош спермограм заради малигна болест. Кај мене за сега се е ОК. Од прво ИВФ само 1 бласто на криотрансфер заврши со ран спонтан во 6та недела се формираше сакус без ембрион. Второ ИВФ, 5 бласто од кои 2 вративме на крио и идентично заврши дури и на кст ден прокрварев како и првиот пат. Веројатно најлогично следно е да ги искористиме ембрионите што останаа, па ако не биде ништо 3то ИВФ би го правела во Прага. Но, отом потом. Среќно и те чекаме со убави известувања од таму!
Da,da interesatno je sve,ali tako je Bog hteo Bas mi je zao sto ti se tako desilo.Daj Boze da sad sve bude u redu. Razmisljala sam da li da pokusamo u Istambul,ali Prag nam je mnogo blize (6 sati kolima) odavde iz Nemacke.Tako da cu vam javiti sve kad odem tamo.Neka nam je svima sa srecom
Здраво на сите. Дали ќе може меил или тел број за добивање на информација во врска со поднесено барање за ИВФ?
Mislam deka dokolku pomine kratok period ne se javuvaat nas ni bese pominato nekolku meseci koga napravivme transver so poslednite ne ni naplatija dopolnitelno... mislam deka dokolku pomine poveke od 2 do 3 meseci a ne se javite sami togas ve baraat. Inaku nemaat pravo da unistat pred da ve kontaktiraat taka da ne se sekirajte....
Nas 2 meseci ne ni javia po istek na 1 godina,i koga pravevme sega transfer ni naplatia i za prodolzuvanje ( ova vo Sistina)