Јас не добив писмо дома. По 2 месеци откако аплицирав (почеток на јуни) се јавив да прашам и тие ми рекоа дека испратиле одговор две недели претходно, но јас уште ништо немав добиено. По телефон ми кажаа што ми фали, го доставив тој документ пред месец време и сеуште нема одговор ни од тоа. Бев таму да прашам (на шалтерот кај Мајка Тереза) и ми рекоа дека се на одмор. Откако аплицирав поминаа 3 месеци. Најдобро е да прашаш дирекно на шалтер, бидејќи на телефон не се јавуваат.
Јас на последното Ивф бев така . На втро ден или трет почнав со микрогенон но протоколот не ми беше краток. Како и да е што и да не си разбрала обавезно јави се кај сестрата да ти појасни, Во Систина си или ако не е тајна каде,
Здраво, На 01.08 имам поднесено Барање за ваучер и до денес немам одговор. Дали има некој што поднел во овој период и добил одговор од Фондот? Денес им пишав на маил па ке видиме што ќе кажат... Поздрав и среќно на сите
I mene istoto mi go kaza doktorot, koga ke dobijam da pocnam so mikroginon. Toa se kontraceptivi i gi piev i prviot pat i bev na dolg protokol, pretpostavuvam i sega ke bide isto, ali jas koga ke dobijam ke odam pravo kaj doktorot da se razbereme jas taka po telefon terapii iskreno ne pocituvam da mi davaat
Здраво девојки, денес бев на преглед за хормони од трет ден, инаку сум со долг протокол, резултатите се: лх-2, естрадиол-3.5 и прогестерон-0.15. Што мислите според вас, дали се добри?
Ne razbiram vo vrednostite na hormonite mnogu. Samo mozam da ti kazam da se relaksiras. Do kraj moze sve da se sluci. Mene na primer estradiolot mi sedese nizok vo prvite denovi, edvaajjj se pokaci. I mnogu se stresirav, ama na kraj doktorot znae podobro sto treba. Ostavi mu go nego da go menaxhira situacijata.
Мхмм фала ти, искрено прво ивф ми е и се ми е измешано, ништо не памтам докторот што кажа … еден страв .. измешани емоции …
Mene na toj den mi bea LH 5.0,edtridaol 15,5 fsh-8,4. Veruvaj mu na doktorot, rve kaj mene e pozitiveb testit, isto taka imam i prekrasna braceda ivf od kaj nego koja veke e 14godini . Za nekoi luge e samo doktor, no za nashata familija e heroj
Ubavo sto ti e prvo i mene mi beshe. I jas nemozev da pratam se, no ke ti dadam sovet. Netreba ni da pratish i da znaes. Zapamti go toa sto ke ti go kaze doktorot za toa vreme dodeka da se vidite za taa nedela. Neka ne te interesira sto ponatamu i kako samo tolku, sleden pregled pamtish samo novoto sto ke ti kaze. Iskrajno jas taka napraviv i mi beshe super, vo eden moment neznaev ni koga e punkcija ni trasver dodeka ne dojde momentot. A vo vrska so vrednostite znaev deka se dobri zosto doktorot taka kaza so sreka i cekame ubavi vesti
Za da izvadis 64 jk, jas neznam koja terapija treba da ja primis... Neznam i toa kolku e vo red. Lazarevski vo edna emisija kaza podrzuva 6 stimulacii max i se smeta deka 6 ne se opasni za zdravjeto na zenata. No prosek e toa 6 invitra od po 30-40 inekcii 75IU. E sea vidi za 64 jajce kletki kolku stimulacija odednas treba da se primi i kolku e toa medicinski ok...
Ne znam samo ostanav bez zborovi. I imteresna rabota sto, duri i polot na embrioni im kazale kakov im e.
Девојки, спремам док за трет ваучер. Колку е важноста на 4д ехото кое треба да е прилог на останатите док? Моето е старо од февруари оваа година т. 8 месеци, Па дали да правам ново или ова е доволно? фала
Во документацијата не пишува колку е важноста на 4D ехото. За секој случај, јас би одела со не постаро од 6 месеци.
Здраво девојки Дали некоја правела PGD на ембриони? Јас правев на 4 ембриони бластоциста (5-ти ден) и само еден од нив беше добар за трансфер (ама и тој не беше 100%, имаше шанса за мозаицизам). Направив трансфер со тој ембрион, но беше неуспешно (немаше бременост). Ме интересира ваши искуства.