Најпрво лесна бременост да си имаш. За Зголемувањето на АМХ не е научно докожано неговото можно зголемување , и сеуште е во процес на истражување ( Барем колку сум читала ) Веќе спомнав и верувам во тоа што погоре го напишав дека 2+2 во медицината не се 4. Феномени и контрадикторности секогаш има. Ако не ти смета да споделиш кај кој лекар имаш одено и сугерирано суплементи и терапија. Фала однапред. Може би ке може на некој од нас да ни се најде,
Не враќаат. Ги почитуваат мерките -Штедат на струја . И јас пишав со надеж дека ќе се потруди некој. И јас работам администрација, но кај мене да не одговориш на меил од странка, опрости се од 10 %од плата
Е е истово ова прееска го пишав ама го избришав. Многу сум постаната безобразна и непопустлива. Не можам многу, многу толеранција да покажувам.
Во кој случај се препорачува да се испита АМХ хормонот? Јас од форумов дознав за овај хормон. Досега го немам испитувано.
Испрашај го. Незнам со кој проблем се соочуваш но ако е со забременување треба да го испрашаш овој во секое време и уште неколку кој мора на тре ден од циклус. Консултирај се со твојот матичен. На линкот можеш повеќе да прочиташ и ке ти биде јасно https://www.beo-lab.rs/amh-anti-milerov-hormon-sta-pokazuje/
Mislam deka AMH ne e potrebno da se ispituva pred nekoja indikacija ili pak baranje od doktorot. Brojot na antralnite folikuli vo eho, FSH, LH, dovolno davaat informacija. Ako ne, doktorot kazuva dali treba ili ne. Mene Dimjtrov mi rece da go ispituvam, i koga go dobiv rezultatot mi rece: ne veruvam deka ti e tolkav, povekje ti e. Taka sto ne znam kolku stvarno treba da se proveri amh
Какво изненадување, ептен се израдував за тебе Патот што го одиме, мора еден ден да не’ изненади со позитивен тест. Од срце ти посакувам лесни труднички денови
Devojki transfer vo Remedika- 25200 den plus se ocekuvaat mali promeni na cenita. Taka mi vratija mejl deneska.
Ispitaj bris od endometrium, napravete kariotip so soprugot, dna frag na sperma i beri sili za povtorno ivf. Vidi toj kanalot shto e ostanat da ne hidrosaplicen. Meri progesteron na den na ET. Meri progesteron pred punkcija, ako e povisok od 1 ne pravi ET. Tsh prolaktin gledaj da bidat ok. Idealna debelina na endometrium. Toa e generalno. Znaes i sama ima mnogu clenki so idiopatcka neplodnost, mnogu clenki so neuspesni implantacii pa posle uspesno, toa e toa. Zal mi e mnogu no toa e toa. Ti posakuvam srekja za sledno. Something same here.
@Mihaela123456 Фала многу за советите кариотип испитано, уредни резултати. Дна фрагментација на сперма каде се прави? Исто Ве читав сите тука за брис од ендометриум најбрзо што може ќе го направам. Е за прогестеронот и мене многу ме копка и најмногу се нервирам, во Плодност ниту еднаш не ми го проверија ниту пред давање на шема, ниту пред пункција ни на ден на трансфер и некако потајно мислам дека можеби тука е грешката ☹️
Дали има некој искуство со new born ? Конкретно со др Владимир или др Татјана , со криопрезервирани сперматозоиди и општо било какво искуство би ми значело , Дали имаат ембриоскоп или само плодност има? Фала ви
Veruvam deka site sto sme doziveale maka na tema bremenost gi dozivuvame kako noz vo grb izjavite od tipot ejj kaj najde mojov sega da me zatrudni nejkev sega, pa 2 dena trudna razglasila do Avstralija, pa leleee i taa i taa e trudna... a pri toa se soocuvas so spontani, pa ne ti uspeva da zatrudnis, pa 300 hormoni si nakljukana, ama neli se trudis ne pokazuvas slabost. Jas edno si vetiv, da dade gospod da zatrudnam na kakov i da e nacin nema da kazam veke nikomu dodeka ne pocnam da se trkalam. Posle 3 spontani abortusi mislam deka me gledaat kako falicna, epa nece moci vise. E tolku se lugeto sto ne osetile maka na ovaa tema samobendisani, nedaj boze i da osetat. Taka da normalno e se sto osekas, na site ni e isto.
Јас мислам дека Др. Трајковски е многу стручен, човечен и посветен ама конкретно во нашава борба Докторите се само 50 % од целата процедура. И те како се многу важни и ембриолозите а јас имам неубаво искуство од Еу Борн со Радеска мислам дека беше ( таа е од Ремедика префрлена во Борн) ниту нешто ми објасни после првата пункција, ниту еднаш не ми се јави да ми каже дали се делат, се тоа го правеше докторот, за втората не ни знам кој ми беше ембриолог и затоа колку и да го ценам докторот решив да ја сменам клиниката, ама нека не ти биде моето искуство репер, може мене таква ми била среќата бидејќи тука ќе прочиташ преубави искуства од други ембриолози и многу позитивни исходи со бебиња во раце така да, секој со својата историја. Ти посакувам среќа и да одбереш доктор и клиника кои што тебе ќе ти “каже” интуицијата ♥️
Pred davanje na sema nema nekoja uloga. Ima pred punkcija i pred ET. Dna mozes sistina ili plodnost ili newborn. Kratok protokol newborn jas imav progesteron nad 1 na den na stop inekcija. Transfer odlozen.
Ете ќе ме копка и потајно ќе се нервирам дали е тоа причината за моето трето неуспешно ин витро Нејсе, времето не можеме да го вратиме дали се сеќаваш која е цената за дна фрагментација отприлика во било која од овие клиники?
Од моете искуство досега, хормони кои што сум ги испитувала секогаш биле: втор ден од циклус - естрадиол и прогестерон два дена пред пункција (на денот на стоп инекција) - естрадиол, прогестерон и LH