Те гушкам и глава горе мора да биде. Еден ден ќе успееш . Знам дека е многу тешко , одмори смири се па нареден пат со господ напред и ќе успееш
Znaesh kako vikaat starite treba kockite da ti se poklopat. Nekolku meseci pred invitroto imav inseminacija endometrumot mi beshe katastrofa doktorot se napravi no ne uspea ni milimetar da se zdebeli. Sega za invitroto endometrumot odlicen ni lekarstva ni nishto taka trebalo da bide. Zato najbitno e kako ti se osekash vo kontakt so doktorot, muabet odnos. Za profesionalci site se. Jas ne sakam doktori i toj laden profesionalen pristap mi pravi dodatno stresovi, Ivanovski beshe sosema kul, celiot proces go svativ kako na smea i shala.
Kaj mene zapocna se so edna hsg snimka kade iskoci mala vdlabnatina vo goren del, koja site ja videa 3 doktori i rekoa deka ke smeta vo bremenost. Ona me ubeduvase deka ne e problem. Nemalo potreba da se izlozuvam na intervencija zensko sum bila da ne me secele... E da ne ostanev kaj nea, i da si napraev laparo na vreme nemase da minuvam niz toa sto minav. I se zaradi toa sto ona nema ni plan ni nasoki. Tuku isprobuva.... Odi kaj nea ako tolku sakas, pa ke si igzradis stav i vpecatok. Jaa ne bi ja preporacala nikomu, najiskreno. Trajkovski ete go falat, ne sum bila kaj nego, no i ona go konsultira nego, taka da on e izgleds postrucen, ne znam..... Za Ivanovski, tvrdam deka e strucen do sitnica, precizen, tocen, posveten. Pred se drugar, da islusa, da razbere, da dade nasoki i da smiri....Go preporacuvam, ne deka zabremeniv kaj nego, tuku i da ne zabremenev, on za mene e car, nezamenliv.... Nema sporedba on so Gurzanova. Za lazarevski nemam nikakvo iskustvo. No bliski sto nwmaa dete, i odea kaj nego,u meguvreme i smenija mislam kliniki, na kraj tamu so invitro imaat bebe, since. Ne znam, izgleda se ni e sudbina. 70% e posvetenost na doktorot 30% e Bog toj koj odreduva. Ete napravi uste nekoi ispituvanja, odmori od se.... Ako ti e za atmosfera i klinika smeni mozebi ke osetis pozitivna energija.... So sreka
Апсолутно се ќе направам прво ми е на список дна фрагментација иако еве третиот пат си стигнаа до фаза бластоциста за секој случај ќе си направиме. Е сега за брисов од ендометриум, читам цени плафонски читам брис земале членките од приватниве па носеле по лабаратории, има некоја сега скоро што правела точно да ми објасни?
@Hope4 Еве и јас од пред неколку дена сум во иста ситуација како тебе. Трето ин витро-неуспешно. Овој пат не дојде воопшто до имплантација. Мака е знам, ама мора да се оди понатаму. Секое време поминато во плачење и нервози е залудно потрошено. Веднаш фокусирај се на нареден обид, нема откажување♥️
Во целава мака и несреќа, среќа е што не сме сами на себе и има и како нас ете случаи. Фала мила. Исто и ти глава горе и одиме !!!
Јас го имав истиот проблем со неимплантација на ембриони, отидов на имунологија таму ми кажаа да проверам КИР гени , да се види дали има некоја причина за неимплантација. Кај мене беше уреден наод , следното ин витро ми беше успешно , инаку и мене никогаш не ми провериле прогестерон , и ние сме со идиопатски стерилитет , само доверба во докторот и нема откажување
Па така некако Јас имав две ин витра со долг протокол , а 4 трансфери , во систина ги правев прво кај Адамовска , после се префрлив кај Лазаревски
Еве да ви кажам пак друг пример на моја другарка: две неуспешни ин витра во Ремедика, разочарана од нив, иде првпат кај Лазаревски, само еден ембрион за трансфер и тој се фаќа! Лотарија е се ако мене ме прашувате.
пишав во претходни постови, иди ремедика само да ти земат брис, плати земање на брис, после носи го на државна со упат или во биотек. ,,Се јавив во ремедика, околу 4000 денари е само земањето, нели тоа вклучува и ехо, па брисот можете сами да го носите биотек 850 денари или на микробиологија со упат од матичен гиниколог 150 денари, што изгледа најисплатлива опција. Борн е 8000, тоа е дупло. Систина некој погоре пиша 18, дали грешно разбрале незнам".
Здраво. Мислам дека тука прочитав за прашок arabesca genitalis , но не можам да ги најдам коментарите. Колку од прилика треба да се пие и колку пати на ден?
Da, transfuziolog odreduva terapija, tocno. No doktorot sto te vodi, pogotovo specijalist treba da znae da nasoci i da upati.... Jas togas laik nemav poim deka moze da mi se pokacat d dimeri od prestimulacija, ne znaev ni sto e prestimulacija, i red drugi raboti. Zatoa se tie doktori sto gi plakame. No, ete ne se site isti...
@Aussie jas imam sosema sprotivno iskustvo od clenkata. Od sekogas dostapna i mnogu posvetena. Isto i veruvam i na clenkata deka taka pominala. Ubavo ti napisa, pojdi si i sama da si izgradis mislenje, ovde site sme so razlicni iskustva a od isti doktor. So lesno vo postapkata i pobrzo do pozitivna beta.
Devojki me nemase skoro eden mesec na temava ama ve citam,na site so pozitivna beta cestitki,na ostanatite samo hrabro i ideme napred...ja smeniv doktor ama ostanav vo istata klinika,imam uste 1 zamrznato si go cuvam ko zenica vo oko naime posle.biohemiskata napraviv pap,proverivme kanali i te me nekako po prisoberena od losiot ishod,sea cekat na mene koga sakam da pocnam pak ama ja pocnav golem strav da imam sega
девојки некој пред неколку дена имаше пишано дека јани веќе не препишува клексани, бар така јас разбрав. во случај на позитивна бета, одиш кај јани до д димери па он одредува терапија, а на гак препишуваат клексани ?