Devohki ako mi se potvrduva betata utre zdravje od ponedelnik sakam na boleduvane. Ama ne sakam da ja znaat pricinata tuku kako mozam dve nedeli da zemam od maticnata?
Jas bev minatata nedela na transfuziologija za hemostaza i toj na shalter mi napomena deka veke ne prepishuvaat kleksani na trudnici na gak samo.
Матичен општ доктор дава вироза нешто пролив повраќање види. Доктор специјалист од ортопедија исто нешто болки во грб, ишијалгија и слично
Toa sakav sega da ti pisham mene ivanovski mi kaza da se bockam so kleksani i kaj nego ja nosam hemostazata. Do sega ne sum se videla so transfuziolog inaku sum so trombofilni mutacii i so toa od manu mi prepishuvaat na gak
Zdravo devojki ! Mi ostana cela kutija PROfertil female, ne mi ptrebaat poveke. Ako mu trebaat na nekogo neka mi pise
Мене ме интересира дали препишуваат клексани на оние кои сериозно имаат проблем со вените? Верувам предтанале да пишуваат на оние на кои ги даваат ивф специјалистите. Но оние кои имаат баш варикозни вени би требало да даваат..?
Честитки за кој и да си се одлучила. Реално промена на доктор во ситуацијава е дополнителен притисок. Бар јас така го доживеав. За жал, или за среќа, одлуката е наша цело време. Реално јас во ни еден момент не се почувствував спремна целосно. Се се мислев дали нешто плус да пијам, да испитам… нешто да не пропуштам. Па сум кивнала леле немам имунитет итн итн. Незнам дали некогаш ќе речам за себе- ете сега сум пиц пец, сега може Мој совет е, доколку си ок во однос на енергија и психа да ја поднесеш постапката, терај. Ако сметаш дека ти треба уште малку време, дај си го времето. Тоа едното секако те чека п.с. Страв имав у секој момент, но некако пробувам да се справам. Ти посакувам да си го најдеш соодветниот начин како ти да се справиш со твојот страв
Здраво на сите! Имам едно прашање. Дали, ако со ваучерот не си успеал да стасаш до трансфер, може наредниот пат да се искористи за пункција на приватно, а трансфер од фондот?
na transfuziologija pred mene cekashe vozrasna zena so prelezan kovid i cela papiroligija. Taa na vrata i rece ovde samo d dimeri ... ke se vratish na infektologija tamu si lezela tamu ke ti prepishat kleksani.... toa sto slushnav. Za drugi neznam....
Јас како што знам без разлика дали си стасала до трансвер или не ваучерот се рачуна како искористен за наредно ти следува нов ваучер пак за цела постапка
Јас мислам дека може, но прашај си. Јас го користев за пункција, па пауза 3 месеци, па трансфер после тоа. Верувам дека ти можеш да си правиш пункција на приватно кога сакаш реално, но прашај ја сестрата на докторот кој те води, сигурно знаат
Па да, тоа е како последица од ковид и тие и препорачуваат клексани. Но моево е баш проблем за трансфузиолози, варикозни вени… ајде ќе видам, ќе прашам, па ако нешто ново дознаам ќе ве известам и вас да знаете
@BBS14 Мислам дека може. Јас правев пункција со ваучер, уште една пункција на приватно и после трансфер со ваучерот од претходно што ми беше активиран.
Toa stom e so venite povrzano mora da te primat i da ti prepishat, ocigledno se osloboduvaat od site drugi dijagnozi
Можеби. За ова не сум сосема сигурна. Еднаш кога ќе се активира би требало да може да се искористи барем во текот на годината. Најдобро е @BBS14 да си праша во клиниката каде ќе го користи ваучерот.
Не не ваучерот има важност 6 месеци тоа го пушува и на самиот ваучер нека праша за сигурно знам дека е така затоа што јас брзав да завршам се додека не ми поминат 6 месеци за да не плаќам потоа на приватно, сепак нека си праша во клиниката