Како иде со нарачка од таму? Ако може да ни кажеш, со износ дали сме ограничени, колку максимум може да нарачаме, тука како проаѓа на царина… секако доколку имаш искуство
So vitacost nemam iskustvo preporacana mi e stranata od prijatelka koja poracuvala vo isto vreme so iHerb no togash pocnav da poracuvam od tamu i taka ostana se do sega. Na carina iskrajno e sreka so iHerb sum imala poracka od 80$ i ne sum plakala carina posledniot pat beshe okolu 60$ mi naplatija 140 denari. Za ova neznam ke vidam koga ke stigne ali kako i da e methylofolatot e 10$ a kaj nas 1660 denari i so ostanatite lekovi za moite sto gi poracuvam ima takvi razliki. Shiping beshe 9.99 bez razlika na kolicinata sto ke ja poracash, isto beshe i za eden produkt i za 7 kolku poracav. Znam deka e sigurna stranata pa ke vidime A i edinstvena razlika sto mi smeta od iHerb e sto probioticite nekoi ne gi dostavuvaat zosto moralo na ladno, sto e korektno no ovie drugive mi gi prakaa so ogled deka istite gi kupuvam od polica vo apteka
Уште си млада, посакувам да бидеш мајка со своја јк, ама еве моето злато од донор јк спие до мене, цица од мене, растело во мене и не може ништо да го замени. Само ми е криво што не почнав порано со донор. Мојот Амх на 38 год беше 0.05 со Фсх 46. Сега сум 45 и моето злато има 7 месеца, го добив како подарок од Бога една недела пред мојот 45ти роденден. Следев фоликули кај матичен, во Систина и кај Влатко, не растеа. Ова ми беше 3 трансфер со донор јк. Значи после 7 год јас го родив мојот син. Сакам да кажам дека ни донор јк или донор сперма не е крај на светот. Имаме еден живот, посакувам на сите барем по едно малечко сонце во прегратки, вака или онака.
Zenski dali mora i dvajcata partneri da se osigurani preku fond za vaucer za ivf ili moze samo zenata?
Ako edniot nema, moze da go koristi zdravstvenoto osiguruvanje na drugiot. Nema vrska koj e osiguruvan. Bitno edniot da bide. No ako zenata ne e, treba da go koristi na mazot
Zdravo. Sakam da te prasam koja e cenata vo praga? Ili e indivudalno od dijagnozata koja ja imas? Od prilika i kako odi procedurata vremenski. Koi se uslovite. Dali prestojuvas vo samata bolnica ili privatno? Ti blagodaram
Hi. Ајде малку помош во пет до дванаесет Пред трансфер со замрзнат ембрион, сакам да земам антиоксиданс, Q10 ли да барам, и ако можете пишете каква форма или кој производител го земате откај нас, немам време да нарачувам. И др прашање, дали навистина за клексани треба сега гинеколог да ни пишува извештај? Нешто такка прочитав, ако некој скоро бил, да ми пише. Фала ви П.с инаку за едни хормони трипати ме боцнаа, веќе не можат вена да ми погодат, аман
Koga ti e transferot? Antioksidansi mozes postojano da si zemas vo razumni kolicini, na health aid se najdobri. Q10 so vit E odat postojano nekolku meseci pred ivf, isto mozes i selen i zinc i vit D. Zosto bas pred transfer, ne te razbrav bas? Kleksanite jas sekogas so izvestaj od ginekolog gi zemam, mozes i transfuziolog
Никој не ми кажал баш пред трансфер, туку зошто мене ми текна. Порано пиев едни други, глутатион, ама тука никој друг не ги пиеше, и тие ми се потрошија и оставиц така. Сега ми текна (од што сум замарач невиден) да пијам нешто
За Ресвератол знам дека е моќен антиоксиданс, ти препорача доктор или сама си го купи? Ме интересира каков ефект забележа кај тебе (знам дека ова е тешко да се одговори )? Јас сум алергична на Ресвератол во козметика (креми за лице и серуми) и ми е страв да земам суплемент. Инаку во природна форма го најмногу го има во грозје и во црвено вино.
Мила и кас сум пред трансвер со замрзнати денес бев на гинакологија за клексани ама ме вратија демек од сега даваат потврда само од позотивна бета до тогаш само ми рекоа жал ми е ама ќе си ги купувате без рефундација се до тест
Девојки денес бев на последна контрола пред трансфер со замрзнати др ми рече во четврток ќе ми земат крв за прогестерон ако бил над 8 ќе ми прават трансфер во петок а недај боже ако е помал од 8 нема трансфер дајте нешто совет што да пијам знам цвекло за ендометриум е добар