Bockam jas i sega ama imav zakazano na transfuziologija i oni veke ne prepisuvale kleksani me pratija na ginakologija e sega i ovie ne prepisuvale se do pozitivna beta
Da da i jas imav ednas od transfuziolog pa imav kontrola i sega imale izveni vika dava samo ginakolog bev kaj mojot me prerati na ginakologija i od tamu tolku
Како е тоа можно ако имаш извештај од др специјалист за ин витро дека треба порано да ги почнеш? Сега тргнав по тие врати, па ќе видам и јас како ќе поминам
Moralo nov oni mi imaa odredeno do 24.08 i togas na kontrola i koga otidov go dobiv ovoj odgovor nie veke ne prepisivame odi na ginakologika i ovie isto vilaat posle pozotovna beta mora da mi dadat tocno neli brojla so izvestaj so datum za refundacija vaka nisto samo ke si go plakame nema refundiranje
Имаат ценовници но основна верзија ако така можам да кажам ИВФ со свој материјал одолу 3000еур пункција и трансфер + терапија колку би коштала,пат од МК Хотел јас како што си правев калкулација околку 10,000 еур треба да имаш на располагање . Можеш да си закашиш консултација па ке процениш .https://www.pragueivf.com/
Искуство со стрептокока агалактае и кандида Се спремам за крио, на брисевите оваа стрептокока и упорната кандида Ако некоја имала, ја решила брзо
Јас ешерихија имав, сега на последнава проверка беше исчистена. Пиев антибиотик, ставав вагиналети и чаеви пиев , не предолго. Знам дека не ти одговорив за ТАА бактерија ама пак, поддршка. Ќе се среди. Ти препишаа ли нешто? За кандидата, кога ја имав благото многу ми ја поттикнуваше.
Јас кога имав кандида ставав Canesten вагиналети 3 дена по една. После нив ставав вагиналети Acidosalus секој ден по една додека не ги потрошив.
Денеска ги зедов, понеделник ќе одам до матичната. @Штркче Благодарам А, правеше повторно контролен брис кога заврши? Делуваше терапијата? Кандидата знам дека е упорна
Да, терапијата ми делуваше. Внимавај повеќе и на исхрана, намали со благо, тестенини и млечни работи (на ова особено строго се придржував кога имав Ешерихија Коли). Ако и после терапијата имаш уште секрет, потребно е да направиш контролен брис (ова беше совет од мојата матичната).
Namali go sekjerot, i mij se so soda bikarbona. (Normalno osven terapijata sto ke ti go pisuva doktorkata)
Jas ja lecev so antibiotic i mnogu rezim vo ishranata. Blago i gazirano zaboravi, namali na mlecni proizvodi Piev caevi i mnogu zelencuk. Zemaj probiotik obavezno i toa nekoj pokoncentriran, imas vo Zegin dobar izbor na probiotici od 50.000 edinici
Eve i jas da kazam nesto za streptokokata koga prv pat mi ispadna piev anti biotik i vaginaleti posle povtorno proveriv i pak ja imav povtorno terapija a jas nemav nikakva maka. 3 pati primav terapija i celo vreme ja imav. Mu rekov na maticniot dali da gi povtoram brisevite na privatno kako sakas taka jas otidov vo remedika brisevite mi bea cisti go prasav petanovski kako e mozno on rece deka moze ja ima vo labaratorijata izvinete za dolgiot post
Normalnata vaginalna mikroflora ti e otsutna, se dodeka e taka kandidata ke se vraka, isto i streptokokata e rezultat na toa, no sepak ke moras antibiotik. Moras da ja podobris lokalno mikroflorata.
Ako prethodnite kontroli ti bile vo drzavnite ustanovi, ne me cudi, poveke mislam deka e do reagensite vo nasite javni ustanovi, za zal. Ista situacija imav i jas