Jas pominav 6 transferi ama nitu ednas ne se osmeliv da pravam test porano od 14 den!!!! I toa transferi so blastocisti. Ne znam zosto tolku rano pravite, stres do plafon, pa ako nema linija zosto nema, Ili Ako e bleda zosto e bleda. Znam site sme nestrplivi ama slusajte doktor, nikoj ne kazuva pravite test na 5 den. So sreka I na 14den da ima epten ubavi crveni 2 linii i visoka beta
8ми ден домашен тест ми покажа бледа линија, го повторив на 9ти и на 10ти ден дома, бета на 11ти ден правев. Многу ти е рано.
Мене ми е страв да направам тест, навлегов во некој филм дека сум бремена и сега ми е страв да не се разочарам.
Мила, не си прави дополнителни стресови, чувството што го имаш нека те држи до бета хцг. Јас сум правела домашен тест само на ден кога сум чекала резултати од бета. Биди спокојна уште некој ден и нека чувството биде 100% точно.
Дечки утре треба да поднесам документи за прво инвитро. Кажете ми како и каде да поднесам документи и дали изводот на венчани може копија или мора оригинал?
Поднеси ги во Фонд за здравство во твоето место на живеење.. може фотокопија извод на венчани. Среќно
Да не знае некој ваков случај, случајно... Дали некоја од вас има правено инсеминација после ивф постапка? која заврши со спонтан во мојов случај... Сега 6 месеци неможиме ивф да правиме, а после 3 месеци можиме природно да пробуваме..сеа си разговарамесо сопругот и природно и инсеминација исто ни се фаќа секако надржавно би ја правеле, а поголеми се шансите за успех.
Да бидам мирна, ќе прашам овде, ако некој има инфо или искуство. Секако и др ќе го прашам на средбата, ама до тогаш, ми е мисла. Треба да правам трансфер на овој циклус на замрзнат ембрион, ама многу краток ми беше циклусот. Еден ден, една ноќ, и следниот ден две капки, буквално. Мене секако ми е краток и необилен, ама овојпат ептен слабо крварење имав, и си мислам, се ли е во ред, да не значи тоа дека овој циклус не е поволен??? Проверував на трет ден прогестерон е2, нормално се за оваа фаза, лх немаше реагенс. Ако имал некој слично искуство или информирано мислење , плс пишете. @aci aci , после спонтан не е лошо телото да одмори, а после третиот месец сеедно ви е, ако сакате можете и инс да правите. Малку се поголеми шансите од природно, а на државно бар нема да се потрошите. Ако тоа ти дава мир дека нешто правиш, ок е да се проба. Јас лично би одморила до ивф, ама тоа сум јас, уморна и долго во ова Ви посакувам среќа @Анче87 , се поднесуваат во Фонд, а венчаница фотокопија може, секако. Фонд во мојот град е еден, ако си во Ск, не знам каде се поднесуваат, мислам кај Мајка Тереза, пребарај на темава. Среќно , поскоро да ви одобрат.
Mila i jas ovoj ciklus isto edvaj dva dena ciklusot i bas dr zborev vika normalno e posle tolku hormoni da e oskuden i jas sega kepravam na zamrznat embrion ako vo cetvrtok mi e dobar progesteronot ne se sekiraj
Fala na poddrskata 3-4 meseci ke se odmorime, ke pieme terapija, ke pravime se kako sto treba...se spremame na golemo za slednoto Gospodovo daruvanje uste mi e vo tek spontaniov, ama nekako mnogu optimisticki sum nastroena kon slednite slucuvanja, se bi se desavalo vo 2023 nova godina, novi pobedi... Znam deka mnogu napred gledam, no podobro taka, otkolku nazad vo mracniov moj period
@_Vera_ и јас имам многу краток циклус (1-3 дена) и необилен. Исто како тебе и јас бев загрижена за тоа. Си мислев дека тоа не е во ред и не треба така. Но, докторот ми кажа дека времетрањето/обилноста не се воопшто фактор или мерило за нешто. Опушти се и среќно ♥️
Dobro utro, tolku se custuvam beznadezno, deka custvuvam bolka vo stomakot se mislam deka ke dobijam, ajde gradite sto bolat ok, so prvata bremenost takva bolka sum imala na gradite, ama ova so stomakot
Здраво, ако ти е за утеха сестра ми цело време беше со болки во првите недели и повремено крв на влошката, па фала богу тера напред влага во 8 недела.Само со позитивни мисли .