И јас бев исто влезена во филм и се однесував како бремена . Кај мене излезе точно, истото ти го посакувам. Инаку јас правев исто рано тест на 9ти ден мислам и излезе позитивен, те чекаме и тебе со таква вест.
Фала ти мила. На 5ти ден е рано, нема што да се плашиш, повтори за неколку дена и ќе видиш и втора црта.
Девојки aко може да споделите искуства за деновите после трансфер... кога почнавте со активности или мирувавте и слично и со каков исход беше трансферот... не дека немам искуство со трансфер ама веќе ни јас не знам што е подобро, да се одмара или да се движи... некој вика треба да се движиш за циркулација подобра, друг вика мирувај и не знам веќе што е паметно
Ti kako se custvuvas taka pravi si. I bez toa nie psihicki sme potroseni Skali izbegnuvaj i ne krevaj tesko toa
Jas do 3 den lezev celo vreme samo za toalet stanuvav,taka i mi kazaa, a posle toa samo niz soba, jadenje na deteto, ama poveke lezam taka i me tera samo na lezenje. Prvo invitro mi pa ke vidime kako ke bide
Kako se custvuvas taka pravi; Jas 4 transferi pominav vo Ceska i sovet na doktorot sekogas bese 2h lezenje posle transfer i tolku. Istata vecer mi rekoa da izlezam na kratka prosetka okolu hotelot ama Jas lezev Nareden den posle transfer patuvav so avion 7h ( ne ziveam vo MK). Samo tesko diganje ne, drugo sve normalno I pesacev sekoja vecer po 20-30min zaradi cirkulacija. Ti posakuvam uspeh i te cekame so visoka beta
, верувај таа воопшто не се пазеше после трансверот мислејки дека е неуспешен поради тие болки што ги имаше , ама на 10 ден покажа позитивен тест.
Докторот и рече на сестра ми да си продолжи со животот нормално како и до сега, само да не крева тешко . И нема потреба од лежење. Сега за секого најдобро е доктор да каже .
Другарки дали знаете каде може да се направат овие испитувања: - Анализа за СПБ (ХИВ, хепатитис, сифилис) на двајцата партнери - Предоперативен преглед пред анестезијата - Генетска консултација (дали на ова се мисли за Кариотип) Тие што имате правено Кариотип на приватно ако може да споделите каде сте правеле, колку чини за 2цата партнери и за колку време се готови резултатите?
Јас одмарав првите 3 дена, и тоа далеку од тоа дека само лежев, седев и лежев. 3 ден почнав на работа, се најнорнално и сега се однесувам сосема нормално, без кревање тешко, а тешко не кревав и пред тоа, така да 99% се однесувам нормално. Дали грешам или не, не знам...
девојки дали некоја од тука има искуство со инвитро во Америка Плс нека ми пише во лп, да се распрашам малку