Ni sama ne znam kolku instagram profile i tik tok profile imam na zeni vo amerika sto pravaat ivf. Abe skoro siiite stanaat trudni
A Анализа за СПБ може да направиш кај Амбулатна Железничар,мислам дека таму е најефитно.А за кариотип правев во https://ginekaliks.mk/?lang=mk во Ginekaliks, цена е 100 евра од човек.А резултати имаше за три недели.Ти земаат крв само и ја праќаат во Солун. Со среќа.
Ова е за инфективен скрининг така ли? Хив/ Хепатит ама сифилис не ни испитале до сега. Само хив, хепатит Б и Ц и толку…
Бараат и сифилис во странство, кај нас не. Инаку се испитува во било која лабораторија само треба да им кажеш.
Значи кога ќе правиме инфективен скрининг да им напоменам тука дека сакам освен ХИВ/ Хепатит Б и Ц плус и Сифилис да проверат така?
devojki imate li nekoe info shto e so fzo, dali mesec dena site se na odmor/ima nema komisi i slicno?
Твоево искуство е баш охрабрувачко, зошто јас досега 4 минав, и секогаш се прашувам како да постапувам, а телото ми сака движење. Ич не можам да седам мирна. Секако, лежам и одмарам, ама ме фаќа сафра после првиот ден два. Ќе си правам прошетки и јас. Здравје
Има ли одредени денови од циклусот за жената кога да се прави Кариотип и дали влијае ако се направи за време на менструација?
Менструацијата не влијае на резултатот од кариотип, се прави било кој ден, тоа е сепак генетско испитување.
Докторот после трансфер ми рече дека имплантација на бластоциста треба да се случи во период од 24 часа, јас чекав точно 24 часа, после тоа излегов надвор на кратка прошетка, јадев на маса и функционирав нормално само без наведнување и качување по скали.
Фондот месец дена се на одмор, нема ни комисии, минатата недела кога прашав рекоа дека од оваа недела ке бидат комплетирани па ке продолжат... Лош период фативме сите што поднесивме во август али се надеваме на успешни и брзи позитивни бети
- Пред неполна година во Систина правевме со сопругот кариотип и мислм 14000 беше за двајцата. Јави се и прашај може да иа промена. - За анализите ако си од СК најдобро на клиничка биохемија. -Генетска консултација е широк поим најдобро е да бидеш поконкретно насочена о тој што ти ги дава насоките
Кој ден од трансфер ти е? Јас имав само болни гради и гасови во првите денови, други симптоми немав, но секако кај секоја е различно, имај верба мила.
Srcka koj den ti e od transfer? Ako ti e den za test nema strav ne strav zosto sto e toa e, i mora da se borime i natamu do bebe... ako ti e nekade 10 den po et mozes da pravis test ama po moe da si napravis beta... zosto kaj testovite moze da si napravis povekje stres.