Devojki vi rekov deka si zakazav kaj psiholog,moram da priznam edna clenka me ohrabri poveke za toa....eve pomina edna termin se osekam 5kg polesna od toa sto se izdusiv,sto mozev da placam da zboram da iskazam se bes da mislam dali nekoj ke me sozaluva,dali nekoj ke povredam,dali nekoj ke mi rece nemoj da places ke bide.... Vo sustini sekogas ke preporacuvam barem ednas razgovor so strucno lice,veruvajte pomaga.... Denes bev kaj doktorkata na razgovor,sum imala 5 pati preku fond dzabe sum se plasela....mi rece ako i ovoj ne uspee pak ke vadime ke pocneme od pocetok,no pak povtori deka ovoj e podobar od prethodniot...
@Tiffany01 fala ti mnogu za.sovetot da pojdam kaj psiholog @Kolumna @Pamuk dete ve gushkam Se dodeka se boris nemozes da izgubis Sega ovaa recenica ke me vodi
Фала девојчиња, на сите до една ви посакувам да се израдувате, на тие што се во постапки, а на тие што се веќе бремени, успешна и лесна бременост до крај.
Девојки, знае ли некоја да ми каже колку чини во Систина, пункција на еден фоликул (на природен циклус) и доколку има јајце клетка оплодување и трансфер
И уште нешто да кажам, целта ми е да охрабрам членки кои се во постапка или допрва ќе бидат, да не испадне дека нешто солам памет оти не знам што ќе биде понатаму, ама сега за сега е се добро. После трансферот одмарав само денот на трансферот кој беше во сабота и уште два дена. Кога викам одмарав, мислам на седење и лежење, туширање уште од истиот ден и мислам дека повеќе седев, него што лежев тие 3 дена. На работа почнав во вторникот и се однесувам 99% нормално, тешко не кревам секако, скали качувам на работа пополека и работам со полн капацитет (канцелариска работа). Еве сега моментално сум на вечера во ресторан и цврсто верувам дека ништо лошо и погрешно не правам. Едноставно не можам да лежам дома, не сум таков човек, психички ќе паднам многу, филмови си правам и мисли ме убиваат.
Dali vi ostanalo nekoja drugarka ne trudna? Mene oficiallno ne. Ili deca, ili trudni. Ne znam do koga ke se drzim vaka ...
Моја пријателка пред година дена се породи сега во второ бремена, блиска роднина за догледно време ќе треба да се породи , на другите другарки веќе им пораснаа. Од срце им посакувам се најубаво . Ама повратниот коментар ајде што бива со Вас, ајде не чекајте мноу и бла бла бла ме убива. Не се правдм што правам и по кои патишта одам, ама ич не ми е сеедно. На раб сите колешки се вратија од породилно а некои на пат и на второ. Ама од оваа кожа во друга неможам да влезам, Незнам ни во што веќе да се недаевам. Со Господ напред. Друго незнам што да кажам
Jas na site mu kazuvam deka se borime so sterilitet. Ne znam dali bese dobra ideja sto bev mnogu glasna za mojot probmem, ama mnogu zborim i slusam iskustva, a vo megu vreme go pocustvuvam vo koza koga ke ostane trudna nekoja sto sum mu se pozalila za problemot, i ke mi kaze deka e trudna i ke me gleda sooo mnooogu sozaluvanje. I tie ne znaat sto da pravat, da ne kazat uste poloso, da kazuvat loso. Isto jas se custvuvam piece of shit either way. Jetrva mi tretoto saka da go pocne, zamislete koga ke se zabremeni kako ke me gledaat mene od druga strana. Zamislete kako ke mi bide!! Se plasam od toj moment, a ona me predupredi deka pocnala so obidi. 39 godini ima i 3to saka. A Jas uste prvoto nikako ne mozam da go napravam. Stvarno e pretesko