Девојки вчера имав пункција ми извадија 3 јајце клетки, денес ми звонеа само една била оплодена, другите две не биле … ама за секој случај утре ке ми кажеле и ако биде супер во понеделник трансфер … само сакав да се олеснам .. ништо во животот не се случува како што сакаме ние … сега ми е страв и за таа утре што ке кажат .. од сабајле само си плачам може дека прво ивф и некако мн надеж имав ..
Ne se sekiraj mila i edna e dovolno za uspeh ako saka da bide samo pozitivni misli kaj mene od 7 izvadeni samo dve se oplodija taka da brojkata ne e tolku bitna kvalitetot da e dobar
Знам како ти е, комплетно те разбирам и јас и сите тука. Не е лесно, мене деновите како години ми се чинеа додека чекав да ми се јават, знам колку се плашиш, но имај верба. Тоа што сфатив е дека ако треба да биде ќе биде, и со еден ембрион. Некогаш ситуацијата не изгледа совршено, но на крај завршува добро. Некогаш се може да изгледа совршено и пак нешто ќе излезе и нема да биде… Јас имам замрзнати ембриончиња, добри параметри и се од различни причини уште ни до трансфер немам стигнато. Тешко е, ама едноставно кога не сака, не можеме против тоа. Едноставно мора да бидеме силни и да прифатиме секаква ситуација. И без откажување, само напред. Инаку верувам дека ќе стигнете до трансфер во понеделник, после тоа ќе биде како што треба да биде… Ти посакувам успех и размислувај дека треба да се опуштиш денес за да не влезеш со огромен стрес во трансферот
да баш така како што опиша баш така се чуствувам, и знам дека само вие може да ме сватите никок друг!!! Фала ви на поддршката ке соберам сила и храброст за до утре … морам!!!!!!
И кај мене беше слично само една оплодена. Еве ја едната оплодена спие до мене . Не се секирај тоа кога треба да биде и со една биднува
Za cenata imaat cenovnik,mozes da gi prasas da ti pratat jas imam starod pred 4 god mislam deka imaat promeni. Vo cenovnikot gi pisuva postapkite i cenite za istite. Se si pisuva. Se e individualno. 10 dena bevme tamu, privatno smesteni, sekoe sabajle odis vo klinikata, zemaat krv, eho, se bockas i tolku, posle setas sto sakas pravis. Posle punkcija i transfer lezis saat vremei tolku. Nemas potreba od poveke. Koordinatorot te vodi i se ti kazuva ti samo gi slusas.
Zdravo devojki pocnuva so zbira je na dokumenti za vtor vaucer pa sakam da ve prasam sto treba od dokumenti znam deka HSG ne treba drugite dokumenti site plus izvestajot od prvoto invitro i drugo sto treba?
Истото што за прв, хсг не, веќе го имаш дадено. Од трансферот од првиот ваучер што си го искористила, јас поднесов извештај, не се сеќавам дали и негативна бета поднесував, мислам дека не. Другото пак треба се со важечкиот рок, и спермограм мислам пак треба, те и тој да е во рок - не постар од -колку-пишува-на док - од - фзо.
Zdravo devojki eve mene sega mi se javija i mi kazaa deka embrionot uste ne pocnal da se razviva ke mu dadele sansa do utre da videle dali ke se razviva i ako e ok vo vtornik transfer a ako ne ke prekinele so postapka .. nekoja so slicno iskustvo? Sega mi kazaa deka embrionot uste bil vo zigotna faza, i deka trebalo pred 10 h da pocne da se deli no ne pocnal ako ne pocne do utre ke prekinele
Dali vi se slucilo da imate krvarenje pred da pukne folikulot i da ima ovulacija? Imam rozevo krvarenje. Bev deneska za folikulometrija za transfer na priroden, mi rece doktorot dojdi i utre i ne mi reve deka ima nesto seriozno.. mozno da folikulot da se pretvori vo cista