Of fala ti mila toa sakav da znam dali ima sansi dali imal nekoj vakov slucaj ako pred 10 h ne pocnala dali ima sansi da pocne sega ili tesko oti jas ne se razbiram mn
Iskreno kaj mene prviot den bea samo dve oplodeni utredenta se oplodija uste dve e sega na 5 den mi zamrznaa samo dve bidejki drugite dve nese dorazile taka da se moze da se sluci samo pozitivna misla
Zenski, posle prva postapka ivf so dolg protokol, mnogu pocna da mi opagja kosata duri zastrasuvacki na sekoe ceslanje tutki vlakna, na sekoe povrelkuvanje vlakna... Mozno li e od terapijata da e taka ? Dali imate isklustvo? Kako ste se spravile
Eve isto i jas prvo ivf i od pred nekolku dena pocna mn da mi opaga kosata ne znam sto da stavam mislam cela ke mi padne
Лелее и мене ми паѓа многу косата, но немав помислено на терапијата бидејќи кај мене беше пред 3 месеци скоро, а сеуште ми опаѓа. Знае некој што да се проба? Баш ќе побарам и на нет, ако најдам нешто ќе пишам.
Мене исто почна да ми опаѓа косата, пред 4 години кога прв пат почнав со стимулации. Бев навистина загрижена а посебно летниот период бидејќи обично тогаш ги примав стимулациите, низ цела куќа сеев мои влакна.Користев шампони за против опаѓање на косата и ден денес користам, правев маски на база на сок од ѓумбир и капки од коприва и кокосово масло, плус ја миев косата со оризова вода само колку да го зајакнам коренот. Но без разлика што и да правев во тој период кога примав стимулации ми опаѓаше косата па после зимскиот период ми растеа нови влакненца.Имав бебешки шишки Така да не се секирајте, кога ќе престанете со стимулации ќе ви израсне нова коса.Жени и во бременост губат коса, но тоа е се’ поради хормоните. Не се секирајте, само да дојдеме до бебенца, ќе се вратиме во нормала.
Баш сега читам по нет и на reddit искуства од жени, истото го викаат што го пиша и ти, нема нешто што многу помогнало, но дека после неколку месеци треба да почне да се обновува косата, па дури и да израснат нови бебешки влакна. Исто во бременост може повторно да паѓа, но во таков случај мислам дека воопшто нема да се жалиме Фала за советите, ќе пробам да најдам барем некој шампон против опаѓање
Razmisluvaj pozitivno, toa moze da e i ovulacisko krvarenje, jas imam takvo krvarenje cesto pri ovulacija, kako iscedok tenok, ne e obilen i ne e postojan, kako edna linija vo denot. So srekja
Здраво девојки, Може ли да ми споделите искуство како реагирате на хормонската терапија. Се дебелее, слабее, гади, повраќа. Дали додека се приме терапијата се седи дома и мирува или може да се оди на работа . За долг протокол прашувам и отприлика колку време трае процесот. Ви благодарам за одговорите
Dolg protokol eden mesec, jas pominav se normalno, ne se ni zdebeliv ni oslabnav isto ostanav, i si odev na rabota. So lesno ❤️
Jas bev so eden mesec terapija,nakacih 5 kg,mene stomahot mnogu mi se poduvase,imav na momenti gadenje se drugo normalno odev na rabota se do transferot,potoa otvoriv bolovanje....
Јас се чувствував и бев подуена; стомакот ми се зголеми, таму најчесто и се дебелеам. Не можам да разграничам дали е од терапијата или од јадење, зошто од нервоза и повеќе јадев