Девојки здраво, Некој да правел дијагностичка хистероскопја кај Трајковски, искуства? Докторот предлага да направам пред да почнам со било каква постапка.
Ne se sekiraj mene mi odlozuvaa moze 5 ciklusi sakaa bez terapija da se sledi samo ovulacijata i sekoj mesec izlevase nesto ili estradiolot i progesteronot ne se vo normala ili prerano pukne ili ima docna ovulacija i na kraj me smeni na dolg protokol i eve super sme, nekogas vredi sekoj pominat mesec da se ceka podobro taka nego li sosem utnat transver.... Veruvaj mu na doktorot i misli pozitivno....
Zdravo mila jas pravev vo april histeriskopija kaj mene ne se gledase na eho a mi otstranija septum 8 mm vo Nju born ama kaj dr Hadxi Lega jas sum prezadobolna od celata klinika do sega za bilo sto
Здраво, резултати од кариотип за мм 46,ху нема промени, кај мене 46,хх нема промени. Во ред ли се имате ли искуство? Додека чекам термин за докторот да види ќе полудам...
Mi se javiaa, pozitivna beta, za dve nedeli na kontrola, vi pustam sreka na site, da daruva gospod da se raduvate site posakuvam od se srce
Јас пред еден месец правев дијагностичка хистерскопија кај д-р Хаџи Лега,поради тоа што отстранивме септум одложив трансфер.Едноставна процедура,кај мене септумот не се гледаше на ехо.Така во секој случај може да биде многу корисна.Ти посакувам среќа.
I mene isto mi otsranija mal septum kaj Hadzi Lega okolu 31500 mislam bese taka da podobro da se napravi pred transfer nikogas ne znaeme sto ima vnatre i kaj mene kako kaj @Natali.Vud ne se gledase septumot na eho a mi otsranija 8mm
Имате ли линк од аптека од Косово да видам што имаат? Конкретно ме интересира дали имаат Малтофер во аптеките во Косово? Извинете што упаѓам ама знам дека купувате од Косово лекарства, па може ќе знаете и за ова.
Jas plativ 21 500 denari za histerskopija,plus 4000 denari za anestezija i 2000 denari za bris od endometium.Kaj mene se otstrani nesto kako subseptum. Posle intervencijata ja kazuvaat konecnta cena. A koga prasuvav na pult odgovorot im bese ako e dijagnosticka 21 000, no ako e operativna togas 31 000 denari. Kako interval od do,no na kraj doktorot ja definira odkako ke zavrsis so intervecnija. Moja preporaka e da napravis,mene mi e krivo sto pred edna godina pred prviot transfer ne napraviv histersoskopija.Moze e pricini, a moze i ne e imav biohemiska bremenost.
Devojki nie trebase da pocneme petok sabota IVF, bitola so maksi metoda, no denes stignaa rezultatite od spermogram, obicno imavme okolu 20 milioni, okolu 50 i kusur podvizni, okolu 45 morfologija (nad 5%), no ovoj pat definitovno najlos, 12 milioni, 10 brzo podvizni, morfologija 25%, dna fragmentacija maj 33, sea 31, i toj parametar loso. Piese redostim i bioastin no izgleda kako da ne gi piel, prethodno profertilot gi duplirase brojkite na spermogromot, kako najefikasen se pokaza. Vo sekoj slucaj kje zakazeme na urolog, na um sum so vakvi rezultati da ne pocnuvam ivf, moze li iskustva da spodelite so maski faktor?