Normalno e pod stres e. Mojov ima losh spermogram no pretezno znael da izvadi po 8 do 10 milioni. Prva inseminaci jas so terapija so se doaga doktort mi vika katastrofa 0.5 izvadeno. Ama eden trebalo.... nemavme takov heroj. Jas nerven slom on mi vika sto da pravam tolku mozev?!?!?! Ama posle se navezba i imavme uspeshno ivf
Со макси метода неможе Стефан да најде добри сперматозоиди? Мислам имате доволно за да се употреби методата
Девојки здраво ми треба совет од вас.. Требаше да правам овој циклус трансфер со замрзнати но поради повеќе околности истиот се откажа.....па во план сум нареден циклус да правам. Бидејќи докторов ништо не ми кажува сакам вас да ве прашам....за трансфер на природен циклус, кој ден од циклус се оди на прв преглед...(овој пат прв преглед требаше на 10 ден...нели е тоа доцна...јас сум и со мутации треба и клрксани да примам) треба ли некој хормони да испитувам...гледам тука некој испитуваат естрадиол..прогестерон....тсх..пролактин...како од марс сум падната..ништо не разбирам...многу лошо се чуствувам.... Во Мај/Јуни ми беше стимулацијата од тогаш немам хормони испитано...незнам дали треба... Секој совет ќе ми значи..
Vi izvestajot od HSG pisuva vaka 'Po aplikacija na kontrast kavum uteri se ispolni vi celost bez defekti vo polnenje so prisuten mal septum' i za levata tuba 'levo se prati kontrast do ampula vo prilog za ampularna atrezija so mal salpings kon ampularno' .. A sega i jas imav spontan..dosega ne mi rekol nitu eden doktor da go otstranime, a go procitale izvestajot....hmmm
Не е доцна за да отидеш 10 ден од цуклус за трансфер на природен. Треба да испиташ хормони естрадиол, лх и прогестерон. Земи упат од матичен гинеколог кога ќе добиеш и испитај ги овие хормони пред да одиш на пред за ехо. За клексани веќе треба да имаш шема на примање ако си со мутации, од трансфузиолог и нормално инвитро доктор кој ќе ти потврди од кога да почнеш да ги примаш, 10 дена или 15 дена пред трансфер зависи како ќе ти каже. Нема потреба да се нервираш и да си создаваш стрес, ако си во контакт со доктор или сестра и ќе одиш и на преглед ќе се договориш и за клексани кога да почнеш да примаш. Само позитивно мила, слушај го докторот, според мене е подобро трансфер на природен циклус, помалку се клукаш со хормони. Со лесно и ти посакувам успех.
Се двоумев многу ама ете подадтов док за трет ваучер. Гледав можности за во странство , за донирани јк... и сепак се одлучив за трето ивф во МК ама уште се двоумам за кај кој доктор. Дали да ми остане актуелниорт или да видам кај некој друг. Не сум баш млада па се трудам максимално што можам да не пропуштам циклус
Два трансфери имав и за двата прв преглед 10-12 ден. Ама, јас од претходно имав шема кое како го почнувам.
Девојки, дали некој знае да ми одгп Епа јас тоа се нервирам што немам шема ни информација како се ќе се одвива....можеби најдобро е да закажам термин кај докторот деновиве уште пред да добијам циклус....за да го прашам се што ме мачи
Granicno e 10 milioni. Nie imame 12. No mn malku brzo progresivniz okolu 10%. 4 ivf mi e, ich ne mi se rizikuva, nit brza negde. Od brzanje nigde ne stignav.
Јас ги испитав на 8-9 ден, можеш да ги испиташ заедно со ТСХ и пролактин ако оддамна не си ги проверила. За да не си ствараш дополнителен стрес, закажи си кај докторот и убаво припреми се за постапката. Секако најбитни се хормоните и ендометриумот.
Мене овој пат терапијата ме здебели ме поду како балон градите ме болат стомакот подуен исто како бремена да сум , имав и вртоглавица, и многу потешко а првиот пат само се здебелилв.неделата имав трансфер овој пат и многу ми се спие