Мислам дека не е толку лош спермограмот. За споредба кај сопругот мој, фрагментација 13%, концрнтрација 2,5 мил, прогресивни 13%. На пункција 9 ј.к. од кои добивме 5 бласто, користевме time laps ембриоскоп. Криотрансфер на 2 бласто, неуспешно. Се крстам сега во останатите ембриони. Што значи со полоп спермограм сме добиле добра бројка бласто, а за квалитетот ќе видиме со останатуте ембриони. Среќно!
Ti blagodaram mnogu. Sepak mislam da odlozime bar uste 1 mesec. Sleden ciklus da vidime. 4 invitro kje mi bidi malku i strav mi e. Se samo gi brzav prethodnite invitra.
Обавезно пред циллус за да се провери случајно да не има и цисти. Јас бев баш кога бев во овулација, што заради моите долги циклуси се покажа одличен момент, заради темпирање од кога да почнам со триптофен и добив целосна шема, кога са почнам клексан, кога аспирин, до кога триптофен, од кога естрофем... Не се мачи со мисли, обавезно закажи си консултација и со лесно.
Mila cokoladna cista ne e problem za transfer i se pravi transfer bez problem a taa ne ja cepkaat zosto so bremenost znae da se povlece. I jas imam takva ama ne mi ja cepkaat. Folikularnata cista e problem zosto e neprsnat folikul od predhodna mestruacija i hormonalno go poremetuva endometriumot... zaradi takvo nesto i mene mi imaat otkazano transfer 2019 godina pa sledniot mesec ostanav bremena so zamrznat embrion... a za cokoladnava kolku sto znam problem e samo za prirodno zacnuvanje ama ne i za transfer so zamrznati
Prv pat podnesov vo april, posle mesec dena cekanje odgovor se javiv vo fondot mi kazaa za koj dopolnitelni dokumenti me vrakjaat, sega na 04.08 gi podnesov dopolnitrlnite dok i vcera na tel mi kazaa deka e odobren i deka ke stigne pismo denovive
Pijese nesto da ti prsne cistata (folikularnata), ili sama po sebe iscezna.. se plasam deka drugarka mi eve tri meseci ne moze da se otarasi od nea. Ne moze transfer da pravi dodeka ne prsne a ne sakaat da mu dadat nisto za da pomognat da prsne. Dimitrov osobeno, mnogu mrazi apcinja ili terapija bez potreba, sekogas proba prirodno
Jas pravev na nekolku pati takvi cisti od klomifen koga me stimuliraa za inseminacii i mene mi davaa terapija da primam, eden do tri meseci i se sreduvase. Vajda ke te prati pa ako ne se sreduva sigurno ke ti dade. Mojava maticna odma me stavase na terapija pa i toa kolku e dobro ne znam, moze nekogas organizmot treba sam da si se sredi. Pamet nemam da kazam sto e podobro, ova nasevo patesestvie e iscrpuvacko
Mene tri pati mi se desilo i tri pati sama se povlekuvala. Nikogas ne mi dadol terapija. Ednas imav 14 dena krvarenje, eden drug ginekolog mi pisa cikloproginova. Dimitrov mi rece ne gi pij. Ostavi go sama ke se sredi. I stvarno taka ispadna. Sama mi se sredi. Hormonite sakaat vreme. I naj vazno, mene epten mi pomaga koga fizicki sum aktivna
Pa moze e podobro taka, jas posle prvovo in vitro, mnogu taka sum rezervirana sprema klukanje so apcinja, posebno so hormoni. Ovaa mojava maticna sakase i posle kiretazata da me stavi na cikloproginova, Mitko mi vika nemas potreba, se e vo red i ne piev, maticnava mora da pies. Ne piev, se se sredi kako sto treba. Mislam pristapot na Dimitrov vaka kako mi go opisuvas e mnogu dobar, ne sum bila negov pacient, ali generalno ve sledam i ubav vpecatok ostava
Девојки, кај мене ситуацијата е подобра. На ехо се е добро, исчистено и средено. Циклус си дојде и си помина.. сеа ке чекаме нареден. Во меѓувреме се трудам да останам позитивна и да се среди се побргу и да започнеме со крио трансфер. Буквално секоја порака ја читам и стискам палци за сите. П.с совет за овој спермограм за блиска пријателка.Не се почнати со постапка, се трудат за подобрување на резултатите но според ова дали е подобро да се оди со постапка во Битола поради селектирање на сперматозоиди.
devojki vie shto imate iskustvo do dna fragmentacija dali znaete zosto vo sisitina davaat rezultati po 4 dena za dna a plodnost vednash, dali se raboti za razlicni metodi? Iskustva so tese isto dali moze da spodelite, koj pravi tese, dali se mrzni spermata ili sveza se koristi?
Nie imame praveno tese vo Plidnos 4 epruveti zamrznavme procedurata e kratkotrajna okolu 15 min i posle embriolozite ti kazvat dali se pronajdeni zivi spermatozoidi 4ifv vo plodnost imam dva pati stasav do transfer dva pati ne .Potoa ostanatio materijal go prefrliv vo Nwe Born kaj Vladimir Trajkovski praev ivf 5to po red uspeno so eden vraten embrion eve teram 14 nedela .Jas ne uspeav vo Plodnost so neznaci deka i drugite nema da uspeat.Ti posakuvam mnogu sreka i ne gubi nadez.So te interesira prasaj slobodno.
Се радувам на сите успешни приказни, но најмногу на тие кај Др.Владимир. Светла точка ни е во животов. Леснотија да ти биде бременоста.
Здраво. Ако некоја членка правела ИВФ во Грција, ќе ве замолам да ми пише во која клиника, доктор, како оди постапката, контакт и слично. Ако може да ми пише и во лична порака. Фала
Можеш, јас така поднесував за ваучер, осигурана преку сопругот. Никаков проблем, само да нема прекин во стаж додека си во постапка.