Dobro vecer, ako nekoj ima ostanato prolutex ampuli, sakam da gi kupam po povolna cena, moze da mi pisete vo poraka
A po koja cena gi zemate jas gi zemam od bitola i se poeftini od pred 6.godini koga gi zemav sega se 560
Jas ne sum zimala licno, od citanje po forumov gledam deka zimaat od Turcija i od Kosovo, prebaraj niz temava, ima dosta pisuvano. Inaku taa cena se tuka uste od 2019 godina, koga jas pocnav so ovie proceduri, 560 den e edna
Jas gi kupiv na Aerodromot vo Istanbul ima 2 apteki, Turcija gi proizveduva i edna kutija 7 ima vnatre e 20$. Znaci cela kutija e 1000-1200den ne znam kolku e $ sega ama tuka nekade so cenata
Borba e za dete ne deka stimulaciite se skroz bezazleni ete ti Imas cisti jas se prodiv pred 8 meseci I se izmilzuvav doev 4 meseci I rekov AJ kontrola na eho da vidam oti pred ivf bese kao ureden naod mi vidoa cisti I edna senks aj na torokalen hirurg me prati na tenkoiglena biopsija vo histolab mi punktiraa I gi snema doktor vika dojdi oktomvri bez povtorno eho bez mamografija I jas Celo Leto na misla sto kako si napravi mamografija sega I izleze fibroadenom koj sto nikoj ne go vide I sea mi predlagat operacija. Taka da em godini em ivf rizik faktor se kinkazaa
Devojki, ve molam da bidete po vnimatelni koga pisuvate vo ova grupa. Ama znaci VE MOLAM!! Ne znam kolku svatite deka ima clenki so 5-6 invitra, i neuspeh, zad sebe i uste se vo postapki. Sto ke custvuvat onie so vakvi komentari i prikazni? Osobeno @Blondie715 , sekoj vtor komentar mu e za da te fati strav. Cisti, cisti, rak, ova ona. Znam deka se plasite, i normalno e da se plasite. Ama ve molam ne mora sekoj strav da go spodelete ovde koga ima luge sto emocionalno se naruseni ALREADY, i idat i po psiholozi i po psihiatri da se krenat na noze. Fobroadenomot e mnogu cesta pojava i kaj luge sto nemat praveno invitro. Mojite drugarki imaat i ne e nesto koj znae kolku strasen naod. Moze da se izvadi hiruski i ne e kraj na svet. Povekje od zeni pominuvaat cel zivot so fibroadenomi i nemaat poim deka gi imale. Ne e TOLKU tragjcno. Pred nekoj den vidov edna clenka pisuvala za rak, za drugarki vo onkologija deka mnogu pacienti bile od invitro sto dobile rak. I mean CMONNN!!! Bas za vakvi prikazni sme vlegle ovde. Da ni bide strav od sve posle. Problemot so sterilitet ti dava precustvo deka si bolna. Toa e fakt. Ti dava precustvo deka imas nesto loso, seriozno, sto ne znaes sto e i deka mora da se pregledas nonstoop. Daj priberete se malku so vasite stravovi ovde.
Здраво женски. Повторно јас. Можеби сум досадна,но од 0 почнувам,и овој форум,и неколку членки од тука со кои се допишуваме ми се водичи. Сакам да видете рез.од лаб. анализи на хормоните. Едната слика е од 2021, а втората од вчера. Особено видете ФСХ. Не знам како се случи толку да падни вредноста, но среќна сум и со таа " ситница".
Стварно немојте јас едвај се оправив психички забегсв по болести што и да ме заболеше јас у несвес паѓав едвај се прибрав сите сме свесни дека се ова се хормони и незнаеме како ќе реагираме амс впрочем па и борбата за дете е најголема дајте ајде малку размрдајте ја темава со убави вести ајде чека ли некоја бета убрзо мене ми е денес 7 ден с се ден на трансфер ме дружи ли уште некоја херојка
Опуштете се до максимум сите Вие што сте во постапка и Вие што чекате позитивни вести..јас бев премногу стегната и тоа ми е лекција за следниот пат.. Ми се грчеше цело тело и само на тоа мислев.. плус тоа знаеше свекрва ми и цело време негативно психички ми делуваше, секоја ден ми викаше 'ти како да не си арна' ..Господи боже скраја да е викав..и мислам дека уште толку се стегав... Здравје боже и тоа ни е лекција за следен пат...колку сакаат нека ни се блиски и нека се радуваат, само нека е се во ред, ќе им кажам кога ќе влезам во четврт месец, претходно ни збор. Да ни биди мирна душата и долга љубовта. Бидете храбри и дисциплинирани, дите до една ќе успееме!
незнам кој треба и како функционира тоа на форумот, но може да се префрлат коментарите во соодветните групи. ние плачеме за деца тука, а некој веќе има проблем од доење.. мене и тоа не ми е сфатливо... без навреда, секако
Ембрионче е во меше, дома Ќе ми простите што малку ќе ја рипам темава следниов период, да не се опседнувам. Љубов до сите
Ајде мами, само позитивно и со љубов да си ја дочекаш високата бета Ептен ми е мило, ќе одбројуваме заедно