Zdravo devojki sakam da prasam za hormonot E2 za vreme na ivf postapkata kolku treba da bide vrednosta
Пред дс почнеш со стимулација обично докторите сакаат да е понизок Со секоја стимулација треба да расте На 2 ден околу 30 Пред пункција негде е и над 2000 3000 Негде 700 Индивидуално е
Тоа е естрадиол, зависи од бројот на фоликули што ќе се создадат. Воглавно како што се создаваат фоликули така расте вредноста на естрадиолот. Од прилика една зрела јајце клетка лачи 100-150 (некогаш и 200 pg/ml), така што генерално е добро да е повисок на крај на стимулации, значи повеќе зрели клетки (што нормално не е секогаш правило), ама не е препорачливо ни да е премногу висок на пр повеќе од 3500-4000 бидејќи веќе може да значи хиперстимулација. Во оваа статија има график како би требало да расте естрадиолот по ден во тек на стимулации: https://advancedfertility.com/ivf-in-detail/ovarian-stimulation/. Секако на почеток на циклус пожелно е да е низок, мислам дека се што е под 60 pg/ml е ок. На крај не е пожелно да премине 4000. Секако ова е од тоа јас што сум читала. Мислам дека докторот ќе знае подобро бидејќи се е индивидуално.
Pozelno e 3 meseci pauza (ako imas primano terapija). Ako bilo samo transfer vo priroden ciklus, moze vednas vo sledniot ciklus da napravis nov transfer.
So terapija bev. Sakav da se informiram za da ne prepustam nesto. Taman ke dojde okolu Nova godina. Da se odmoram i kockite ke se naredat Ti blagodaram mnogu od
Nirmano li od krinonot kako mala troska rozeva na gakite na dva pati sitna e i bledo rozeva a ostanatoto belo 7 den od e.transfer
Ги има пиено овие некој? Ми ги дадоа во замена на кломифен оти ми сметаа на желудникот, ама на упатството читам за карцином на дојка се
@flower55555 Јас ги имам пиено овие (два пати) за последните две стимулации (краток модифициран протокол).
@Kolumna malku si preterala so komentarov sprema mene, ne sakam da se preraskazuvam sto i koga sum pisala. Megutoa "rak" nikogas ne sum spomnala. Za cistite se nadovrzav na tvoj komentar, vprocem sprema tebe izglegov mnogu korektna koga od prva ne te ispaniciv deka imas klasicni simptomi na cista, tuku ti kazav pozitivno da razmisluvas pred tvojot posleden pregled samo za da ti dadam motiv i pozitivna misla. A ti na prv komentar moj slicen, mi spomna mozna dijagnoza. Jas imam skoro 40 god i so pravo si odam na mamografija soglasno moite godini, bez ili so in vitro, posle 40 god se odi na mamografija.Toa ne e isto so nekoj sto nema nikakov naod niti istorija ili e okolu 30 godini. Golema razlika pravi period od 10 god. Izvinete na dolgiov komentar, ne planiram da ja pretvoram vo debata
Mnogu mali dozi se toa na hormoni, ne se plasi. I nepisano pravilo e, upatstva za upotreba na hormoni ne citaj, barem jas ne citam, slusam sto mi kazuva doktor. So srekja
Ne treba da se plasis, mnogu cesta pojava e, moi prijatelki imaat isto, se vadat po preporaka na doktor. Sekoja intervencija ili postapka si ima svoi rizici za zal, megutoa najubavoto e sto si go postignala ona sto najveke si go posakuvala.
Фала ви Прв пат пијам вакви лекови, си реков да не ми ги има згрешено докторов, ама во ред е штом и други ги пијат, и богами не читам веќе доста страшно е Со среќа на сите
Da mila..namesto tuka da se dava podrska i nekako supoort psiholloski. Zastedete se malce od negativni misli i od.premnogu.golem.strav. Se i sesto ne se raskazuva..nikogas na nekoja zena ne i raskazuvam sto kako imam pominato.losiot del samo.celta.kako.stignav do uspeh. za da razmisluva pozitivno i da moze da prodolzi ponatamu.so.borbata..vo medicina nema brojki ima samo.miracles and God.Veruvajte vo ubavi raboti za da se slucat ubavi.raboti.
Prijatelka napravi preku eden mesec i eve ja si ima bepka. Nema nekoi pravila za priroden ciklus, kako ti se cuvstvuvas i kako ke ti preporaca doktor. So srekja
I jas gi imam pieno. Daleku se podobri od klomofenot. Ne se sekiraj, ako pisiva taka na upatstvoto, doktorot znae. So lesno i so uspeh
Mozno i bese preterano od moja strana nacinot kako ti se izraziv, ama zeno stvarno mi e strav koga procitam. Ama stvarno panika me fakja od vakvi komentari. Sepak izvini