Abe da bev MKD ke sakav da te zapoznaam, mnogu so energija mi zracis A btw da si priznaam, panicar sum za bolesti do vrv, moze anksioznosta sto ja lecev tolku vreme mi ostavi posledici, izvini i ti
Mene doc mi ima kazano na priroden ceklus ako e preku edna menstruacija moze. Znaci sega ne mi uspea pa ovaa menstruacija ja skokam i sledna pak mozam da odam da sledam folikul
Jas imav istiot period taka, mislam deka e implatacija spored mene. A sestrata mi rece moze da e kapilar. Sepak stojam na implatacija, so sreka
Ti blagidaram mila samo vcera imav ednas mnogu malku edna ronka a vecerta malku poveke izmesano beli grutcinja i kako svetlo kafeni bedi neznam sto boja bea mada me isplasi ama si bikam kako Gospod nikoj ne e de
Ne se sekavam kako gi piev, ke ti kaze doktor. Sakav da kazam deka se mnogu podobra varijanta od klomifen.
Јас ги пиев од 3-ти ден од циклус. Вкупно 5 дена по 2 пати на ден во точно определено време. Првиот пат кога ги купив (и јас обично си читам упатства) си помислив дека е некоја грешка, но после видов дека се користат и тука. Ова се мали дози ние што ги пиеме. Кај мене баш имаше добри резултати од нив, затоа и пак ми ги даде докторот. Воопшто да не се секираш, слушај си го докторот, најдобро ќе ти каже кога и колку треба. Со среќа
Девојки колку време важи извештајот за клексани од трансфузиологија? Ми беа препишани клексани на 19 септември, но бидејќи ИВФ ми се одложи за месец дена, би требело да ги купам по еден месец, кога ќе почнам со постапка. Ќе ми рефундираат ли?
да, јас сега ќе рефундирам со извештај од мај месец, неможат они да погодат точно од кога ќе почнеш. плус минатиот пат имав извештај од јануари а рефундирав во април.
Da, receptot ke ti go dade maticniot vrz osnova na toj izvestaj, osven ako maticnive ti pravat problem, toa prasaj si go tvojot maticen ginekolog, zosto on ti dava recept sto se prilozuva vo FZO
Zdravo zenski! nova sum tuka i se spremame za prvo IFV. Ja odbrav Gurzanova, i ke go pravam kaj nea vo new born. E sea mi rece da nabavam Cetrotide ili Orgalutran ampuli. Dali gi kam ovde vo Makedonija i odprilika koja im e cenata?
Zdravo Dali ke moze da spodelite iskustva za transfer koga e prisutna endometrioza? Dali vi dale nesto da primite kako Lupron Depot, koja bila procedurata? Imav eden neusoesen transfer so PGD normal embrion i sega mi e strav za sleden transfer. Odnaored vi blagodaram
Nemam iskustvo so endometrioza no Koga prasav vo Ceska mojot doktor terapijata e 2-3m Lupron depot, I po moznost histeroskopija da se ostrani istata no I ne mora bidejki Lupron ja potisnuva I taa ne e aktivna. Pokraj Lupron mislam imase i neupon tab taka nesto. Razgovaraj so doktorot i nareden transfer sigurno ke promeni nesto vo terapija. Se nadevam naskoro da uspees
Јас примав интралипиди, 5-6 дена пред трансфер, на ден на трансфер и по позитивен тест. Кај мене беше успешно, дали било ради тоа кој да знае. Во секој случај јас имав индикација односно покачен процент на клетки убијци на биопсијата на ендометриум и заради тоа примав. Според некои истражувања покачените нк може да биле поради ендометриозата.
И ние сме во Њу Борн, кај доктор Владимир, ги набавивме оргалутран и гонал ф од 900 од Грција но и таму тешко ги најдовме.