Може на последен извештај од ИВФ докторот тој да ти напише дека предлага да се поднесат документи за ИВФ во фондот бидејќи смета дека и наредни инсеминации би биле без резултат. Разговарај за ова со твојот доктор. Јас бев со 2 инсеминации и потоа ми одобрија ваучер со таков извештај.
Isto i mene so 2 i seminacii i isto takov izvestaj, dijagnoza na spermogram TERATO so 6milioni na ml.sperma i jas 25 godini
Nie prv pat koga podnesuvavme bev nepolni 25 hodini bez nitu edna inseminacija so nizok spermogram i samo imase preporaka od ginikolog pismena znaci izvestaj deka e potrebno in vitro procedura ni odobrija vednas
Мене ми препорачаа само парацетамол ако ме боли глава, но јас успевав со лимон да јадам и кока кола или сок од портокал со цеден лимон. Пробај прво така и да легнеш да одмараш во потемна соба.
Честитки мајкааа, да е жив и здрав јунакот на мама, горда да си на него. Гушкајте се и уживај во мајчинството мила!
Здраво, дали е можно апчињата Овунорм што превентивно ми ги препорача гинекологот да предизвикуваат промени во расположението, чувствителност, раздразливост и депресија? Дали има некоја девојка слично искуство?
Ne, ne..ne ti e od Ovunormot. Tie se samo vitamini. Ne deluvaat vo takva forma. Jas gi pijam i nemam nikakvi nus pojavi
Девојки тие што имате замрзнато ембриони, кога поднесувате за ваучер дали ви бараат документ од болницата дека имате замрзнато ембриони.Лани кога поднесував ми бараа, па мораше лично да одам во Систина да ми дадат документ дека чувам ембриони.Во план ми е да собирам документи за второ дете.
Ovunormot sotrzat macha, vnimavaj ako imash problem so tiroida hashimoto. Machata ja usporuva rabotata na tiroida jas zavrshiv na urgentno od niv. Toa ne go pishuva vo upatstvoto
Zencinja zdravo. Vcera bev na punkcija mi izvadija 13 jajce kletki deneska mise javi embriologot samo cetiri se oplodile pet pokazale znaci na oploduvanje drugite nisto mi rece utre da imame embriotransver neli e rano malku me razocara vase mislenje ve molam
Па доволно е и само еден да има оплодено.Кај мене од 28 јајце клетки се оплодија 6 еден ми вратија.Еве ја сега има веќе 3 годинии .А другите 5 ги замрзнав.
Se vrakat na treti ili peti den mene na tret den mi gi vratija 3izvadija 2mi vratija so lesno I nema zosto da se razocaruvas koga imas pet