Ne se razocaruvaj mene samo 2.mi izvadija i 2 te se fatija,nekomu i 30 vadat.pa.samo 2 se fajkat,misli pozitivno sepak se 5...Daj Boze site.so pozitivna beta da ti se...smiri se opusti se misli na ubavo i so srekja utre i vo cekanjeto na poziivna beta
Нема причина да се разочаруваш, имаш довлно оплодени, побитно е да се квалитетни. Ти закажаа трансфер за утре? Тоа е трансфер со дводневни ембриони според ова што пиша.
Ова ново им е нешто што бараат? Кога пред некоја година поднесував за втор ваучер, си имав замрзнат ембрион и не ми бараа ништо вакво, баш ме зачуди.
Не е дека мора да е на 3ти или 5ти ден, така е најчесто, но враќаат и на 2ри ден во некои случаи. Искрено и јас сум зачудена зошто така одлучиле кај тебе, имаш доволно оплодени и може да ги остават до 3ти или 5ти ден. Обично се враќа порано кога има 1 или 2 оплодени па да не се ризикува да се изгубат ембрионите. Ти објаснија зошто така одлучиле?
Zdravo devojki, dali znaete kade da najdam Prolutex ampuli 25 mg? Vo koi apteki ili da ne ima nekoja ostanato 5 ampuli da kupam? Blagodaram
Во аптеката во Систина има, јас таму сум купувала, но претпоставувам дека има и во некоја друга. Едно пакување има 7, но даваат и на парче. Една ампула е 580-590 ден.
Ne mi objasni samo kaza deka taka odlucile so doktorot utre da bide embrio transverot po moe mislenje deka nema da izdrzat poveke neznam so da kazam
Jas imam 2 a edniot mi go stavija posle 5 dena znaci 5dneven,mene mi objasnija deka mnogu fakti igrat vo transferot i odlucuvanje dali ke e tridneven ili petodneven
Sigurna li si deka ti e od Ovunormot? Te prasuvam, zosto i jas sum hashimoto, samo so normalen tsh, samo so pokaceni anti tpo i ne sum imala nus pojavi od ovunormot
Јас ги земав од Систина ама на петти спрат од инв центарот затоа што во аптеката ги немаа а потоа ги земав од Штип од една аптека околу Туш маркетот беше аптеката не ми текнува име ако ти одоговата од штип пиши ми во лп ке ти објаднам точно каде е аптеката
Najsigurni ti se aptekite vo bolnicite kade pravat ivf. Remedika ili Sistina vo Skopje. Jas sekogas sum naogjala vo Sistina vo aptekata. A isto mozes kako opcija i kade sto si pravela ivf, mozes da i kazes na sestrata, ke ti naracaat
Jas gi kupiv vo naselba Cento karsi pazarceto ima otvoreno imase tamu ama pred dve nedeli koga kupiv sega iskreno neznam najdobro neka ti proverat po aptekive zamoli gi kade ima vo koja
Освен ако не си потенцирала дека е за ваков случај (само за трансфер) нема зошто да ти бараат. Јас во декември поднесував и не ми бараа. Едноставно аплицираш за ваучер за второ дете. И да имаш замрзнати не е нивно како ќе го користиш ваучерот (може и покрај замрзнати, да сакаш да тераш цела постапка од ново). Е сега за ваучер за второ дете бараат потврда за живородено дете од инвитро. Јас со тоа имав проблем, зошто ивф правев во њуборн, а се пораѓав ремедика. На крај се нагодивме да поднесам извештај за транафер од едното место и отпусно писмо од другото место, зошто едните не можеа да потврдат дека е од ивф (ремедика), а другите не можеа да потврдат дека сум се породила (њуборн).
Баш како што направив јас. Имав уште едно замрзнато од првото инвитро, а поднесов за втор ваучер, истерав постапка со стимулации и ги замрзнав двете нови, а трансфер правев со замрзнатото од првото инвитро. Затоа се зачудив што им е гајле дали имаме замрзнати, да не им текнало да бараат уште документи. Не знам зошто ми се врти во глава дека малку поскапи беа во Систина, баш минатата недела купив три кутии. Но не обрнав внимание на цената, па можеби и таму биле 560, можеби сум грешка дека се 580 таму.