Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Јухууиуу, одлична бројка мила, официјално ти честитам и да си имаш најлесна бременост:party: :party: :party:
    :l:

На Pamuk dete, Milititi, EA23 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Blagodaram mila od srce ❤️❤️❤️

На EA23 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  3. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Cestitki mila lesna bremenost ❤️

На EA23, Tiffany01 и 0ли им се допаѓа ова.
  4. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Cestitki mila uste ednas od srce ❤️

На Tiffany01 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Честитки и тебе, да си имаш лесна и убава бременост! :inlove:

На NNA, Sienna_MK, Tiffany01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Denes e vera,nadez i ljubov....denes e den na trudnociiii....
    Mila cel den te mislev tolku se raduvam za sekoja od vas...do sega 3 novi trudnocki ajde ajde da se mnozime...
    I sto vikat postarite sega mars od temava.site tri :D

Ve.guskam site galite mesinjaaaaa i zavlecejte noga za ostanatite so sme :l::l::l:

На Milititi, EA23, Biljanaavr и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Честитки мила, школска бременост да си имаш :l:

На Tiffany01 и malecko87 им се допаѓа ова.
  8. Lukava

Lukava Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    41
    Zdravo devojki
    Pravev transfer vo sabotata,doktorot mi rece da pravam test vtornik ..sto mislite dali da nepravam domasen test...nemozam da cekam do vtornik...Pozdrav

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Со колкудневни ембриони беше трансферот?

10. Lukava

Lukava Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    41
    5 dnevni

11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Мислам во недела може да направиш домашен тест. Јас така направив.

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ако правиш тест на пример утре, би ти препорачала со утринска урина да направиш, неколку часа да не си била во вц.
    Сепак е рано и ниско е нивото на хормонот ако има бременост, па може тестот да не го детектира.

На NNA, Mihaela123456 и malecko87 им се допаѓа ова.
  13. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.554
    Па јас мислам дека е рано за тест штом ти бил трансверот во сабота јас правев со 5 дневни ембриони и на 10 ден ми покажа позитивен тест подобро да си почекаш мој совет

На NNA, malecko87 и Lukava им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Честитки на трите :inlove:.

@0ли ти набрзина се појави и се пофали:D

@Belabelinakinder сега уште и да се видат две и желбата на баткото да биде исполнета:)

Се читаме во другите теми, а на останатите ви посакувам побрзо да ни се придружите.

На NNA, Dijana DM, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Fala ti :l::*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    928
    И м
    Честитки! :inlove::l:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    39.475
    Во деновиве на чекање апстинирав од темава, ама еве требало оваа радосна да ја видам. Честитки од срце, успешно до крај.:l::l::l:
    Не знам кој може да не те знае од темава, јас на пример од тебе и неколку други членки тука добивав инспирација, а за информации и да не зборам. Неизмерна поддршка сум доживеала и се радувам искрено за тебе.
    Мене ми е осми ден по фет, тридневен ембрион, ама страв ми е тест да правам сеуште. Знам дека за симптоми имање/немање сме збореле, ама имаше ли овојпат симптоми или онака реши да направиш порано тест?
    Јас првите неколку денаимав како болки, нелагодност, пецкање во пределот на матката па и јајниците, но сега се смирија и само повремено осеќам нешто така длабоко. На ниво на сензации вкус на пр, немам промени ама и не сакам да се потпирам на тоа зошто претходниот пат имав промени како на пр кафето не ми беше вкусно веќе а бетата нула. :worried:така,страв во коски имам, овој ми епетти трансфер и немам веќе ни ембриони, ниту сила:whew:
    Ако имаш некој имен збор и време да пишеш (пишете, и другите) добродојдено ќе е

На malecko87, 0ли, AniSk и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Драги мои соборки веќе подолго време собирам сила да пишам дека и јас конечно успеав, ја добив оваа борба после 7 години.. сеуште неможам да си поверувам дека до мене спие најслаткото кукле што сум го видела :f:
    Некои од вас може ме памтите може и не :P ќе пробам колку може накратко да ја раскажам мојата приказна и се надевам ќе охрабрам никоја од вас и ќе ви дадам надеж !
    Од сопругот добивме дијагноза азооспермија.. направивме биопсија микро тесе и добивме материјал за ивф. Кај мене септум, низ годините поминав една лапаро и 3 хистероскопии. Две инвитра и 3 неуспешни трансфери (сите со 3 дневни ембриони). Бета нула. Имплантација ни од далеку.. ни остана само еден единствен ембрион замрзнат на 3ти ден од биолошкиот материјал од сопругот. Пред 4тиот трансфер бевме кај др. Мицковски да договориме нова биопсија.. ( бевме убедени дека и тој ембрион ќе ни биде разочарување и нула бета во низата ) добивме одговор дека за жал ситуацијата се влошила и тешко дека овој пат ќе се добие материјал.. Почнавме да мислиме и се решивме за донор. Читав, се инфорира, се распрашував. Мм колку и да му беше тешко се согласи на овој чекор велејќи само да се израдуваме, да ми те видам насмеана, наше ќе си е.. несакам повеќе да се мачиш со неуспешни трансфери поради слабиот квалитет..Но господ реши да го награди мојот посветен сопруг со тоа едно, мало и нај нај последно негово сперматозоидче ! :$
    За прв пат одаев на скроз природен циклус. Имам точен циклус на 28 дена и редовни овулации и докторот реши така, уште тоа немавме пробано. Добивме предлог да го одмрзнеме ембионот и да го остави до 5ти ден.. страв во коски дали ќе стане бласто но прифатив. Сакавме нешто различно.
    Не примав ништо додека не утврди овулација.Терапија 5 дена пред трансфер само аспирин и клексан и 1 утрогестан сабајле 2 навечер. На 3 дена пред трансфер ми вклучија 2×1 бускопан, 1×1 декортин. На дента на трансфер дијазапам од 5мг саат пред трансферот. После трансфер аспирин, клексан, утрогестан, декортин (само 5 дена)
    Сиофор 2×500 на мое инсистирање (10 дена пред трансфер) кога го проверив инсулинот ми беше 14, а шеќерот месеци наназад ми беше 6ка. Добивме прекрасна АА бластоциста ! Два негативни теста пред време направени на 6ти и 7 ми ден.. на 8ми не се тестирав веќе се откажав.. маж ми само викаше: јас несакам да им верувам на овие тестови.. тоа е мојата последна биолошка надеж. 9ти ден и јас се спремам за на работа.. во тоалетот уште еден тест.. викам ќе го направам и да го фрлам. Но не беше за во ѓубре ( цел живот ќе го чувам )бледа ептен бледа втора цртка но таму си е.. ја имаше. Мислев дека од голема желба ми се причинува. Го разбидов мм викајќи.. гледаме и плачеме. Следеа стравови од бета, дуплирање, срцева, прв скрининг, втор.. и се така до 9ти месец. Од срце, од душа на сите до една Ви посакувам 2 цртки, високи бети и лесни бремености ! Луѓе НЕ се откажувајте па макар имате само еден единствен ембрион ! Имајте чудо како моево но не после 7 години :)
    Главите горе ! На овој или оној начин секоја една ќе се остварите како родители ! Ве гушкам и се молам за секоја од Вас. Среќно на сите во постапка ! :hug::l::sun: Извинете на долгиот пост, а уште колку само имам да пишам ама да не оптеретам простор :D

На Joanna28, Zververicka, L*G и 76 други им се допаѓа ова.
  19. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Te molam opusti se i ne si ja stegaj dusickata. Znam deka ova ne moze da deluva vrz tebe, znam kako ti e koga cekas i si vo neizvesnost, no opusti se kolku sto mozis povekje.
    Za nareden pat uste sega si vikam ke sakam da se isklucam od socijalni mrezi, od mislenja, od preoptovaruvanje barem tie 2 nedeli do beta i tie dve nedeli do prvo eho.

Znam po mene..kakva sum posle prvo ivf( vo smisla..kolku greski si najdov od samata sebe sto gi pravev tie mesec dena i mislam deka za sledno nema da gi povtoram) , a mozam samo da zamislam kako vi e vas koi ste so dve, tri ili povekje.

'Samo mozam pamet da solam' kolku treba da sme silni i hrabri...toa site go znaeme, a kako ni e vo dusata sekoj individualno si znae..nekoj mozebi ke se pomiri pobrzo so neuspesnosta ili zagubata, mnogu polesno im e na tie sto vekje imaat edno, pa posle sekoj neuspeh utehaata ja naogjaat vo prvoto cedo..

Samo edno znam deka site do edna ke stanime majki...bez da se otkazime od toa.

Vera, ljubov, nadez i trpenie-spasenie.

На L*G, malecko87, 0ли и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.245
    Допаѓања:
    88.217
    Многу убави вести посебно од @Оли
    Честитки мила :inlove::inlove:
    Честитки на сите други :inlove:

@_Vera_ :hug::hug::hug:

На malecko87, sakam bebe, NNA и 4 други им се допаѓа ова.