Ti blagodaram na podrskata. Da, i jas se nadevam samo na eden embrion, problemot e sto denes cekame da ni javat da li vooposto doslo do deoba. Se nadevam deka postoi nekoj slucaj kade posporo se pravela deoba.
Zdravo devojki sakam da prasam vo vrska so transferot vcera mi bese dali se broj od toj den koga bil ili od naredniot
Денот на трансфер не се брои, од следниот ден ќе рачунаш за прв. Со лесно мила и да се израдуваш на позитивен тест.
Мојата другарка од форум, секогаш ја бодрев дека ќе успее, пресреќна сум за вас и ви посакувам само радости со бебчо! Кафето за частенка уште го чекам, таман ќе ги подружиме беблаците, те гушкам!
Секако дека постои можност и двете да стигнат до убави ембриони. Мислам дека тоа никој не може да го каже точно додека не помине времето што им е потребно за развој. Има случаи што изгледале бенадежно, но завршиле со среќен крај. Знам колку е тешко исчекувањето… Ти испраќам многу позитивна енергија и од срце ти посакувам и двете да стигнат до убави ембриончиња
Другарке ма нема да останеме само на кафе ве има многу што сакам да Ве запознаам, да си споделиме совети и искуства.. и тие што успеавме и тие што уште се борат ! Да сме живи и здрави во план сум да организирам дружанка кај мене во двор (да запролети) на сите кои ќе сакаат да не останат анонимни нема лутиш Вие ивф мои другарки сте биле во дадени моменти за мене повеќе од сестри, браќа, родители.. На сите Ви се забагодарувам !!!
Zdravo soborki Denes mi e 9 den od transfer,napraviv domasen test se gleda edna mnogu bleda crtka ...vase mislenje ?
Се гледа, има, бремена си, честитки! Ако во саботата правеше, не ти е деветти ден, денес ти е осми ден од трансфер и нормално е да е бледа, не се грижи.
Devojcinja, vie sto ste upateni povekje vo ova tema, i ste procitale.. kolku e procentata na normalni embrioni(hromozomski), kaj pacientite kako mene, 30 godini, so golem broj na blasto embrioni?
What percentage of embryos are genetically normal by age? When embryos are formed in the laboratory, some genetically abnormal embryos reach the stage of blastocyst. Approximately 40% of human blastocysts are genetically normal, however this reduces to 25% if the woman is aged 42 at the time the eggs were collected. P.S ova go imam izguglano, ali sekako se zavisi od slucaj do slucaj. Ako e kariotip okey, bi trebalo okolu 40% da se okey, ali pak ke kazam sekoj si e poseben slucaj, ova e samo statistika
Девојки! Пред недолго време имаше една члена прашано дали ИВФ оделот во Ремедика работи? Дали можеби некој знае дали работи или не?
Minatiot petok bev na razgovor so doktorot moj vo Remedika, se spremam za transfer za druguiot meces, taka da raboti odelot.
Здраво, дали некоја членка која е во процедура на ивф има потреба од терапија, имам: 2 амп. Prolutex, 2 amp.Enoxaparin, 1 пакување Utrogestan (samo 4 kaps. искористени по vk.15), Buskopan i Decortin (искористени по 4-5 tabl) Аспирин 1 пакување Диазепам едно пакување. Мене нема да ми требаат повеќе, па кој сака нека пиши, да не ги фрлам (комплет или по договор за симболична цена).
Немам одено некое време натаму, па не се сеќавам која точно имаше прашано дали работи ИВФ оделот во Ремедика, па затоа и прашувам. Сакам да поминам деновиве.
Јас прашав. Со една членка од овде во приватна порака си разговараме и таа спомна,као нешто ремедика не е како порано што беше,не знам дали и ивф работат уште. И затоа прашав,бидејќи би сакала да одмрзнувам од туршијата што ја имам таму. Супер што работи
Едно прашање за тие што почнале со микрогинон, дали кога ви одредиле да пиете од втор ден на циклус, сте ги пиеле витамините преконцептуално, бидејќи имам да пијам дхеа и малку ми е чудно микрогинон за смирување на јајници, а дхеа за подобри ј.клетки? Имал некој вакво искуство, инаку тешко доаѓам до сестрата по телефон и затоа прашувам...поззз
Jas iskreno nisto razlicno ne primetuvam vo Remedika, a veke tri godini sum tamu. Ist personal, isti doktori (barem tie koji mi trebaat mene se tamu)
Jas po sema ke bidam na dolg protokol. Mi kaza doktorot na vtor den da pocnam so mikroginon i toj se pie 21 den, potoa dobivas ciklus, za nekollu dena, razlicno e kaj sekoj. Na istiot 21 den mislam deka ke me ukluci veke na terapija i potoa sledi stimulacija od 2 ili 3 den od ciklus. Vitaminite celo vreme gi pijam i ne mi e kazano da isklucam nesto. P.S mikroginonot gi smiruva jaknicite i ti regulira procesot doktorot. DHA i drugite vitamini, gi ima mnogu, se za poddrska, ne gledam povrzanost. E sega konkretno jas ne pijam dha, ne sum ni piela nekogas, toa ako te intetesira pisi i na sestrata ili doktorot, jas barem preku viber komuniciram bez problem.