Здраво на сите Ви се случило ли на некоја после неуспешен трансфер да имате на секои десет дена кафеав некаков исцедок кој трае неколку дена ? Искуство ?
Ako zboris za hadzi lega, mickovski, i tina da. Drugite ne znam deka idele nekade. Jas so Dani rabotim. Ona do pred dva meseci tamu bese. I normalno Dimitrov tamu e
На тоа мислеше членката со која си разговаравме. Јас правев ивф кај Др.Петановски,и здравје пак би одела кај него.
Девојки здраво и успех на сите! Имам одобрен ваучер од јуни до сега одолговлекував свесно но сепак сакам да го искористам пред да ми истечат 6 месеци. Вака отприлика ако може да ми кажите колку инекции се примаат дневно, во колкав временски интервал и како се организиравте на работа. Немам можност за боледување и ослободување од работа. И исто ме интересира дали целиот овој процес може да остане помеѓу мене и сопругот без да бидеме забележани од колегите и семејствата. Фала ви на сите однапред и нека не дарува Бог со дечиња
Колку ќе ти трае целиот процес зависи од твојот организам и од докторот. Тоа знаци може да имаш долг и кратток протокол. Јас два пати бев со долг протокол..Долгиот протокол трае околу 20 дена Но се завоси од твојот организам како реагира на терапијата. Пред да се направи пункција неколку дена однапред биди спремна и да одиш докторот да ти ги мери фоликулте но пред тоа истиот ден да ти земат крф за мерење на естроген и ако плус нешто смета докторот дека треба да направиш. На денот на пукнцијата секако ке мораш да си слободна бидејки процесот е со анестезија. Не болно и не трае долго но не е препорачливо истиот ден да одиш на раб. После трансфер пожелно е барем првите три дена да одмараш дома . Докторите некаде препорачуват да две недели да мируваш дома а некои препорачуват да се вратиш на секојдневието но без тешко кревање, бвез трчање, без физички напори. Лесно се сокрива ова од фамилијата посебно ако живеете на различни места. Незнам каква работа работиш но се сокрива од колеги ако не треба да правиш некои физички напори за нешто....Со среќа!!! Претпоставувам прво ИВФ тие, па нека ти биде прво и успешно,!!!
Домашен тест на 11 ден од ет, негативен. Нема л од втора линија, па претпоставувам дека е точен. Утре ќе правам бета, да имам еден ден плус да се соземам.
Здраво девојки, Дали некој моментално е во Турција? Би сакала да нарачам пролутекс, имајќи предвид дека кај нас се многу скапи.
Zdravo devojki denes mi e 2 den od transferot pa sakam da prasam koj den mozam da napravam test za bremenost pred da odam za krv posle 2 nedeli
Здраво девојки, Имам останато 3 ампули Мериоферт од 75 единици за подарок ако и фали на некоја од вас. Инаку ИВФ во Ремедика си работи најнормално, јас сум во постапка.
Здраво, дали пред амбулантски скречинг треба да правам микробиолошки брисеви? Од клиниката не ми побараа но сега јас така си размислувам па да прашам. Фала
Здраво. нарачки од iherb по обична пошта, за колку време стигаат во мк и до колку пари ќе поминам без царина/ддв ? Не сум нарачувала до сега па да знам дали да купам од тука или да нарачувам. П.с. со среќа на сите во постапка. лесна бременост на тие со позитивен тест. На останатите, глава горе за сите ќе дојде денот