Imunoglobin. What is IVIG therapy used for? IVIg is used to reduce the effects of some inflammatory conditions that involve the immune system, also known as autoimmune diseases. It's also used to increase levels of immunoglobulins if these are low, or have been lowered by treatment with other drugs, such as rituximab.
Девојки прашање во врска со кариотип. Во ова не сум воопшто упатена и ми треба совет. Денеска ми се јавија од ГАК, да ги однесам родителите да ги боцнат бидејки кај мене има промена на 16у хромозом. Не сакаа да ми објаснуваат по телефон што значи таа промена и дали спонтаниот и тоа што не сум останала бремена до сеа поради тоа туку сакаат да испитаат дали е наследено или само кај мене е така. Советувајте дали воопшто ке имам некоја полза јас за наредно ин витро доколку се дознае дали е наследено или не затоа што родителите ми се релативно постари и навистина не би сакала да создавам дополнотелен стрес..
Сигурно ќе имаш полза. Викни служба нека ги боцнат дома, а ти однеси ги ампулите сама на ГАК. Кажи им крвна слика дека ќе им прават, доколку не сакаш да ги вознемириш.
Mila ne e nikakov stres za roditelite, samo ce gi odneses krv da im zemat i ce utvrdat dali e steknato ili nasledeno, da znaes deka e Golem faktor vrz sterilitet ili pak vo spotanoto.Barem taka mi rekoa . Kaj nas eden roditel e pocinat taka sto nikogas nema da doznaeme. Dokolku e nasledeno ne e nikakov problem, kako sto ti se rodila taka mozes i da rodis. Ako e steknato bi ti preporacala sledniot pat da pravis ivf so pgd na embrioni. Sepak konsultacija so doktori i biolozi. Biologot vo gak go zboruva toa sto e , bi te sovetuvala da odis kaj nea so rezultatite. Jas da ja poslusnav barem nemase da se maltretiram do turcija. Ama tebe ti posakuvam sve najubavo i ti pustam sreca da e se vo red.
И кај нас беше исто ни се јавија на мм таткому да го однесеме и му земаа крв и да ти кажам право резултатот уште го немаме земено затоа што на мене ваучерот ми беше излезен и за да не ми пропадне направивме инв и за среќа беше успешно, кога прашавме зошто треба да му земат крв ни рекоа дека има некоја промена на некој хромозом ако е наследно дека нема да е проблем и најверојатно е бил наследен
Девојки здраво, На 7 ден од циклус правев дијаг. Хистероскопја и скречинг. Првите денови имав мал исцедок, денес 3 ти ден цела улошка е полна. До кога трае ова ? Некој што правел да ми пише.
Јас немав крварење после хистероскопија, може нешто ептен минимално што дури и не се сеќавам а скоро беше, види слушни се со докторот што ти ја правеше.
Cao zene.Samo da vam javim da mi je juce poceo ciklus i da veceras krecemo u Prag ako Bog da.Sutra u 10:00 imamo termin u bolnici.Javicu vam prve utiske,pozdrav svima i puno sreceee ❤️
Во месец јуни го искористив првиот ваучерот, дали може да поднесам документи за втор ваучер во месец ноември или треба да чекам да поминат 6 месеци од трансферот? Дали може порано да си ги направам сите потребни испитувања и да поднесам порано документи?